King_Volsung Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Είδος: παράξενο... κλασικό βολσούνγκικο Βία; ε λίγη Σεξ; όχι Αριθμός Λέξεων: 950 περίπου Αυτοτελής; ναι Ο_Θίασος.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliosporos Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Να μια πολύ ωραία ιστορία. Σχεδόν επική, με ατμόσφαιρα απο άλλες εποχές και δυνατή περιγραφή. Με κάνει να εύχομαι να μην συναντήσω ποτέ μου αυτή την άμαξα, αυτό τον θίασο. Keep up the good work Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Όμορφο κι αυτό. Μου άρεσε πάρα πολύ το ότι είναι παραμύθι, με έντονα παραμυθικά στοιχεία, συμβολικά. Μπορεί να μην το έκανες επίτηδες, αλλά δεν έχει καμμία σημασία, το υποσυνείδητό σου δουλεύει κι όσο κοιμάσαι. :tongue: Ειδικά τα τέσσερα άλογα, οι μορφές τους, είναι πάρα πολύ καλή ιδέα. Δεν είναι όλα μαύρα, ή όλα σκελετοί, ή όλα φαντάσματα, δεν είναι στερεοτυπικά 'κακά'. Είναι μάλλον αλλόκοσμα, ανατριχιαστικά, σαν συνδυασμός. Γενικά, η ιστορία αυτή μου άρεσε γιατί δεν παρουσιάζει τον θίασο ως το απόλυτο κακό που θέλει να καταστρέψει τον κόσμο, τον παρουσιάζει ως κάτι αλλόκοσμο, κάτι ξένο και χαοτικό. ----- Έχεις ένα λαθάκι στο χρόνο: "Και έτσι τέλειωνε η παράσταση, πνιγμένη στο αίμα." Γράφεις σε παρελθοντικό χρόνο εδώ, ενώ στην υπόλοιπη παράγραφο γράφεις σε ενεστώτα. Νομίζω ότι θα ήταν καλό να γράψεις κι εδώ 'τελειώνει', και όχι 'τελείωνε'. Ρίξ' του μια ματιά. Επίσης, μου άρεσε το 'τελείωμα του έρωτα' ως έκφραση, πολύ καλός τρόπος για να μιλήσεις για την κορύφωση, μέσα σε ένα σκοτεινό παραμύθι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 12, 2006 Share Posted May 12, 2006 Πολύ δυνατή επιστροφή με μια ιστορία φαντασίας και τρόμου. Πολύ ωραίες και δυνατές εικόνες, και μια όμορφα δοσμένη περιγραφή του θιάσου. Αν υπήρχε και κάποια σκηνή θα ήταν καλύτερο, αν και δε θα ταίριαζε στο συγγραφικό ύφος σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
heiron Posted May 13, 2006 Share Posted May 13, 2006 Αυτη ειναι καλυτερη απο την αλλη με τους χαρτες... Βασικα μελδοκοφερνει καπως...Οι κακες παρεες βλεπεις! με τους χρονους τα εμπλεξες,εκει που λεει η Νιεννα και λιγο πιο πριν.Αλλα γενικα δινει την εικονα μιας σκοτεινης ιστοριας-παραμυθου βγαλεμνου απο λαικες παραδοσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted May 14, 2006 Share Posted May 14, 2006 Μου αρέσει που περιγράφεις καταστάσεις και όχι γεγονότα (μήπως γίνεται το αντίθετο; τα έμπλεξα ) Απλά λες έγινε αυτό και εκείονο... τίποτα παραπάνω, οι μικρές ιστορίες σου πάνε πολύ !!! Γουέλ Ντάν Βολσούνγκιους Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted June 7, 2006 Share Posted June 7, 2006 Είναι φρικιαστικό και όμορφο, αλλά όχι σαν τους χάρτες. Έχει κάποια προβληματάκια, αν και σχετικά μικρά, με τους χρόνους σε ορισμένα σημεία, όπως για παράδειγμα εδώ: Αν καμιά φορά του ζητήσει κάποιος χαμένος διαβάτης οδηγίες, του χαμογελάει ευγενικά και φεύγει... Και ο διαβάτης στέκει... Γιατί όχι: Καμιά φορά του ζητάει κάποιος χαμένος διαβάτης .... και χαμογελάει, φεύγει, στέκει κτλ? Αλλά υποψιάζομαι πως σου λέμε όλοι για αυτά επειδή ακριβώς δεν έχει άλλες ατέλειες ο λόγος σου. Επίσης, έχω την αίσθηση πως η αφήγηση τραβάει λιγάκι, εκεί με τα άλογα που είναι έτσι κι έτσι και μπορούν να κάνουν τούτο και τ’ άλλο. Τα άλογα σίγουρα συμπληρώνουν την εικόνα της άμαξας και σίγουρα είναι καλογραμμένα, όμως δεν κάνουν καμία άλλη δουλειά στην αφήγηση πέρα του να συμπληρώνουν αρμονικά την εικόνα που δημιουργείς (πράγμα που μας το λες μάλιστα και ο ίδιος ) όμως το πραγματικό σου θέμα είναι αυτά τα διαόλια που πετάγονται μέσα από την άμαξα και εμφανίζονται πολύ αργά, ήδη στη δεύτερη σελίδα ενός διηγήματος που αριθμεί ακριβώς τόσες. Κατά τα άλλα, οι εικόνες του είναι πολύ ζωντανές, όμορφες και φρικιαστικές ταυτόχρονα, και το τέλος ακόμα καλύτερο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts