Jump to content

Ο θίασος


King_Volsung

Recommended Posts

Είδος: παράξενο... κλασικό βολσούνγκικο

Βία; ε λίγη

Σεξ; όχι

Αριθμός Λέξεων: 950 περίπου

Αυτοτελής; ναι

Ο_Θίασος.doc

Link to comment
Share on other sites

Να μια πολύ ωραία ιστορία.

 

Σχεδόν επική, με ατμόσφαιρα απο άλλες εποχές και δυνατή περιγραφή.

 

Με κάνει να εύχομαι να μην συναντήσω ποτέ μου αυτή την άμαξα, αυτό τον θίασο.

 

Keep up the good work

Link to comment
Share on other sites

Όμορφο κι αυτό. Μου άρεσε πάρα πολύ το ότι είναι παραμύθι, με έντονα παραμυθικά στοιχεία, συμβολικά. Μπορεί να μην το έκανες επίτηδες, αλλά δεν έχει καμμία σημασία, το υποσυνείδητό σου δουλεύει κι όσο κοιμάσαι. :tongue:

Ειδικά τα τέσσερα άλογα, οι μορφές τους, είναι πάρα πολύ καλή ιδέα. Δεν είναι όλα μαύρα, ή όλα σκελετοί, ή όλα φαντάσματα, δεν είναι στερεοτυπικά 'κακά'. Είναι μάλλον αλλόκοσμα, ανατριχιαστικά, σαν συνδυασμός. Γενικά, η ιστορία αυτή μου άρεσε γιατί δεν παρουσιάζει τον θίασο ως το απόλυτο κακό που θέλει να καταστρέψει τον κόσμο, τον παρουσιάζει ως κάτι αλλόκοσμο, κάτι ξένο και χαοτικό.

 

-----

 

Έχεις ένα λαθάκι στο χρόνο:

 

"Και έτσι τέλειωνε η παράσταση, πνιγμένη στο αίμα."

 

Γράφεις σε παρελθοντικό χρόνο εδώ, ενώ στην υπόλοιπη παράγραφο γράφεις σε ενεστώτα. Νομίζω ότι θα ήταν καλό να γράψεις κι εδώ 'τελειώνει', και όχι 'τελείωνε'. Ρίξ' του μια ματιά.

 

Επίσης, μου άρεσε το 'τελείωμα του έρωτα' ως έκφραση, πολύ καλός τρόπος για να μιλήσεις για την κορύφωση, μέσα σε ένα σκοτεινό παραμύθι.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ δυνατή επιστροφή με μια ιστορία φαντασίας και τρόμου. Πολύ ωραίες και δυνατές εικόνες, και μια όμορφα δοσμένη περιγραφή του θιάσου.

Αν υπήρχε και κάποια σκηνή θα ήταν καλύτερο, αν και δε θα ταίριαζε στο συγγραφικό ύφος σου.

Link to comment
Share on other sites

Αυτη ειναι καλυτερη απο την αλλη με τους χαρτες...

Βασικα μελδοκοφερνει καπως...Οι κακες παρεες βλεπεις!

 

με τους χρονους τα εμπλεξες,εκει που λεει η Νιεννα και λιγο πιο πριν.Αλλα γενικα δινει την εικονα μιας σκοτεινης ιστοριας-παραμυθου βγαλεμνου απο λαικες παραδοσεις.

Link to comment
Share on other sites

Μου αρέσει που περιγράφεις καταστάσεις και όχι γεγονότα (μήπως γίνεται το αντίθετο; τα έμπλεξα :D)

 

Απλά λες έγινε αυτό και εκείονο... τίποτα παραπάνω, οι μικρές ιστορίες σου πάνε πολύ !!!

 

Γουέλ Ντάν Βολσούνγκιους

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Είναι φρικιαστικό και όμορφο, αλλά όχι σαν τους χάρτες.

 

Έχει κάποια προβληματάκια, αν και σχετικά μικρά, με τους χρόνους σε ορισμένα σημεία, όπως για παράδειγμα εδώ: Αν καμιά φορά του ζητήσει κάποιος χαμένος διαβάτης οδηγίες, του χαμογελάει ευγενικά και φεύγει... Και ο διαβάτης στέκει... Γιατί όχι: Καμιά φορά του ζητάει κάποιος χαμένος διαβάτης .... και χαμογελάει, φεύγει, στέκει κτλ? Αλλά υποψιάζομαι πως σου λέμε όλοι για αυτά επειδή ακριβώς δεν έχει άλλες ατέλειες ο λόγος σου. :)

 

Επίσης, έχω την αίσθηση πως η αφήγηση τραβάει λιγάκι, εκεί με τα άλογα που είναι έτσι κι έτσι και μπορούν να κάνουν τούτο και τ’ άλλο. Τα άλογα σίγουρα συμπληρώνουν την εικόνα της άμαξας και σίγουρα είναι καλογραμμένα, όμως δεν κάνουν καμία άλλη δουλειά στην αφήγηση πέρα του να συμπληρώνουν αρμονικά την εικόνα που δημιουργείς (πράγμα που μας το λες μάλιστα και ο ίδιος :p) όμως το πραγματικό σου θέμα είναι αυτά τα διαόλια που πετάγονται μέσα από την άμαξα και εμφανίζονται πολύ αργά, ήδη στη δεύτερη σελίδα ενός διηγήματος που αριθμεί ακριβώς τόσες.

 

Κατά τα άλλα, οι εικόνες του είναι πολύ ζωντανές, όμορφες και φρικιαστικές ταυτόχρονα, και το τέλος ακόμα καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..