Jump to content

Ειδύλλια που προκαλούν εντυπωση


Recommended Posts

Στην ΕΦ έχουμε δει διαφορες περίεργες ερωτικές καταστασεις.

Ποιες ηταν αυτές που σας έκαναν εντύπωση;

Και ειδικότερα πως βλέπετε τον έρωτα μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός...εξωγήινου; :nonono:

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά ο Philip Jose Farmer θεωρείται ο πρωτοπόρος του είδους καθώς ήταν ο πρώτος που τόλμησε να γράψει ιστορίες με σεξουαλικές διαγαλαξιακές σχέσεις στις αρχές των 60s. Ο Heinlein μάλιστα του έχει αφιερώσει το Stranger in a strange land και έχει πει ότι αν δεν υπήρχε ο Farmer μάλλον δεν θα είχε τολμήσει να το γράψει.

Link to comment
Share on other sites

Ξεχνάτε το The Robots of Dawn του Isaac Asimov. Δε θα κάνω αναφορά για να μην πέσει spoiler, αλλά κάποιοι ξέρετε για τι λέω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τα πιο παλιά χρόνια οι έρωτες ανάμεσα σε ανθρώπους και εξωγήινους - αν υπήρχαν - ήταν ουσιαστικά έρωτες ανάμεσα σε ανθρώπους και ψευδο-εξωγήινους. Δηλαδή τελείως ανθρωποειδείς εξωγήινους με κάποιο διαφορετικό χαρακτηριστικό για "εφφέ" όπως ασυνήθιστο χρώμα δέρματος (μπλε, πράσινο, μωβ κλπ), ή κάποιο άλλο ελλάσονος σημασίας χαρακτηριστικό στο σώμα. Ιστορίες που ακόμα βρίσκω γοητευτικότατες.

Στην πραγματικότητα ήταν μάλλον έρωτες μεταξύ ενός Αμερικανού και μιας αντιπροσώπου κάποιας εξωτικής, αλλά εντελώς Γήινης φυλής, παρά με κάποιο εξωκόσμιο ον.

 

Aν και ο Farmer ήταν όντως πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους ιστορίες, η πιο παλιά που θυμάμαι αυτή τη στιγμή με άνθρωπο και πραγματικά εξωγήινο ον, είναι η Shambleau (Σαμπλώ) της C.L.Moore (η οποία έγραφε τόσο με ψευδώνυμα, όσο και με τα αρχικά της μια που γυναίκα συγγραφέας ε.φ. ή φάντασυ τότε ήταν κάτι ακόμα πιο εξωγήινο και φοβιστικό).

Η Σαμπλώ εκδόθηκε στο Weird Tales το 1933, ήταν η πρώτη εκδοθείσα ιστορία της Moore, και μια από τις ιστορίες με τον πρόγονο του Indiana Jones ή του Han Solo, τον Northwest Smith.

 

Οι ιστορίες όμως που προτιμώ με έρωτες ανθρώπου και πραγματικά "εξωγήινου" όντος είναι εκείνες της, πρόωρα χαμένης, Aφρο-αμερικανίδας συγγραφέως Octavia Butler!

Ειδικά στην ανθολογία Bloodchild όπου εξωγήινα θηλυκά όντα, μεγάλης σοφίας και μητρικού τύπου, μη-ανθρωποειδή βέβαια, αγαπούν την ανθρωπότητα και "αφήνουν έγκυους" ανθρώπινους άντρες. Είναι σίγουρα sci-fi ιστορίες, ερωτικές με την έννοια της αγάπης, αλλά και Horror συγχρόνως. Όμως πρέπει να διαβάσει αυτές τις ιστορίες κάποιος για να καταλάβει τι είναι και τι λένε.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Ειδικά στην ανθολογία Bloodchild όπου εξωγήινα θηλυκά όντα, μεγάλης σοφίας και μητρικού τύπου, μη-ανθρωποειδή βέβαια, αγαπούν την ανθρωπότητα και "αφήνουν έγκυους" ανθρώπινους άντρες. Είναι σίγουρα sci-fi ιστορίες, ερωτικές με την έννοια της αγάπης, αλλά και Horror συγχρόνως. Όμως πρέπει να διαβάσει αυτές τις ιστορίες κάποιος για να καταλάβει τι είναι και τι λένε.

Μου τις έχουν πει αυτές τις ιστορίες, αλλά δυστυχώς δεν έχω διαβάσει τίποτα...

Link to comment
Share on other sites

Eίχε εκδοθεί τουλάχιστον μια στο παλαιότερο περιοδικό Απαγορευμένος Πλανήτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Πάντως στην τηλεόραση, μια από τις πιο εντυπωσιακές σχέσεις ήταν αυτή του Όντο και της Κίρα Νερίς στο Deep Space Nine. Η Κίρα ήταν 99% γήινη στα χαρακτηριστικά (γεννημένη στον πλανήτη Μπεϊτζόρ) ενώ ο Όντο ήταν shapeshifter, δηλαδή άλλαζε σχήμα και μέγεθος κατά βούληση.

Μπορείτε να φανταστείτε τι χαμός έγινε στις διάφορες star trek ιστοσελίδες, όταν τα έφτιαξαν. Η κουβέντα περιστράφηκε κυρίως γύρω από τις απεριόριστες δυνατότητες του Όντο να ικανοποιεί σεξουαλικά την Νερίς, καταλαβαίνετε πώς και γιατί. Είπαμε ο Όντο μπορούσε να αλλάζει κατά βούληση μέγεθος και σχήμα στο σώμα του, συνεπώς και σε κάθε του μέλος χωριστά...

Link to comment
Share on other sites

*αχέμ* Ναι... :blush: Καλά, το θέμα με τους shapeshifters είναι παλιό και τεράστιο, οπότε δε φαντάζεσαι τι προεκτάσεις μπορεί να πάρει (όποιος έχει μια ιδέα τί είναι τα changeling του Eberron κι έχει ρίξει μια σχετική ματιά σε συζητήσεις που έχουν γίνει στα boards της Wizards ξέρεις για τι μιλάω).

 

Ομολογουμένως, όμως, πολύ ιδιότυπη εντύπωση μου είχε προκαλέσει ένα συγκεκριμένο έργο, το Gall Force, και όχι άδικα, πιστεύω - σε αυτό υποτίθεται ότι κάποτε υπήρχαν μόνο γυναίκες (υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις ότι είναι μελλοντολογική αναφορά), ώσπου ένα μέλος του πληρώματος ενός στρατιωτικού σκάφους, σε μια περιπολία σε αυτό, πέφτει θύμα βιασμού από έναν εξωγήινο οργανισμό, μόνο που καμία πάνω στο σκάφος δεν μπορούσε να καταλάβει τι γινόταν, ειδικά όταν όχι μόνο αυτή έμεινε έγκυος, αλλά το παιδί γεννήθηκε και μεγάλωσε σε χρόνο dt...

Link to comment
Share on other sites

>>>ώσπου ένα μέλος του πληρώματος ενός στρατιωτικού σκάφους, σε μια περιπολία σε αυτό, πέφτει θύμα βιασμού από έναν εξωγήινο οργανισμό, μόνο που καμία πάνω στο σκάφος δεν μπορούσε να καταλάβει τι γινόταν, ειδικά όταν όχι μόνο αυτή έμεινε έγκυος, αλλά το παιδί γεννήθηκε και μεγάλωσε σε χρόνο dt...

 

To ίδιο είχε γίνει αν θυμάμαι καλά με την κάνσελορ Τρόι στην πρώτη χρονιά του Next Generation. Είχε μείνει έγκυος ακουσίως και το παιδί είχε μεγαλώσει σε χρόνο dt

Link to comment
Share on other sites

Όντως Νikosal (αν και το επεισόδιο είναι το The Child, 1ο της 2ης season του TNG).

Οι Μπατζορανοί έχουν και κάποιες ακόμα διαφορές από τους ανθρώπους αλλά ούτως ή άλλως στο Τρεκ αρκετές εξωγήινες φυλές μπορούν να κάνουν παιδιά μεταξύ τους, παρ'όλο που από όσο ξέρω είναι πιο πιθανό να κάνει παιδί ένας άνθρωπος με μια αγγινάρα, παρά με έναν/μια εξωγήινη. :tongue:

Ενδιαφέρον όμως έχει και η παράξενη έλξη που νιώθουν οι αρσενικοί Ferengi για τις ανθρώπινες γυναίκες, πράγμα που δεν είναι αμοιβαίο βέβαια. Είναι σίγουρα ερωτική η έλξη αλλά αναρωτιέμαι μήπως είναι περισότερο ψυχολογική επειδή για τους Ferengi τα "θηλυκά" των άλλων φυλών είναι εξώλης και προώλης αφού τολμούν και φοράνε ρούχα μπροστά σε άντρες, έχουν εξουσία και άκουσον-άκουσον βγάζουν και κέρδος! GASP!

 

Και η σχέση της Jadzia Dax που έχει μέσα της τις μνήμες από 6 άλλες ζωές σαν γυναίκα και άντρας έχει ενδιαφέρον. Ειδικά με τον Dr Bashir στην αρχή και τον Worf αργότερα. Πώς να είναι άραγε ο ερωτισμός σε ένα τέτοιο πλάσμα? Είναι αμφισεξουαλική ή όχι (αν και έχει ειπωθεί πως εφ'όσον έχει το σώμα μιας νέας κοπέλας έχει και τις ανάλογες ανάγκες, αλλά αυτό δεν απαντάει στο παραπάνω ερώτημα).

Όταν δηλαδή κάποιος έχει ζήσει 300 χρόνια έχει αλλάξει 7 σώματα και στο στομάχι του κατοικεί ένα αθάνατο σκουλήκι, σίγουρα θα τα έχει δει όλα.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Βασικά, το Star Trek εξηγεί πως γίνεται και υπάρχει cross-breeding, αλλά δε θα ρίξω spoiler εδώ - όσοι δουν το σχετικό επεισόδιο θα το μάθουν...

 

Και, ναι, αυτό το θέμα με είχε απασχολήσει και μένα, για τις πολλαπλές ζωές. Σίγουρα επιτρέπει να ξέρεις... κόλπα που δε θα ήξεραν άλλοι :blush:, αλλά επιπλέον σίγουρα επιτρέπει μια βαθύτερη κατανόηση του άλλου, αφού μπορεί να έχεις ζήσει σαν ένα ίδιο πλάσμα!

Link to comment
Share on other sites

Όντως Rasp. Έχει εξηγηθεί με μια παλιά και γνωστή θεωρία που είχε χρησιμοποιηθεί αρκετά στην ε.φ. πριν το Σταρ Τρεκ.

 

Πάντως σε λίγα επεισόδια έχει απλά ειπωθεί πως υπάρχει ένα σχετικό dna tweaking σε κάποια φάση.

Παρά τις διάφορες γενετικές διαφορές ανάμεσα στους Bajorans και τους Γήινους, η Κίρα Νερύς έγινε surrogate mother στο παιδί του Miles και της Κέικο O'Brien, πράγμα που δεν εξηγήθηκε καθόλου και δείχνει τελείως απίθανο, μια που ο χρόνος κύησης των Bajorans και η φυσιολογία τους είναι αισθητα΄διαφορετικά από τους Γήινους.

Μάλιστα δεν υπήρχε καθόλου χρόνος για dna tweaking αφού το έμβρυο κυριολεκτικά τηλεμεταφέρθηκε στη μήτρα της Κίρας. Αν θυμάμαι καλά αυτό έγινε στο επεισόδιο Body Parts της 5ης season του DS9.

Aκόμα πιο παράξενο φαντάζει το γεγονός οτι οι Cardassians που έχουν εξελιχθεί από ερπετά και οι Bajorans που είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό άνθρωποι είναι συμβατοί γενετικά, όπως δείχνει η ύπαρξη παιδιών γεννημένων από Bajoran γυναίκες που βιάστηκαν από Καρδασιανούς στρατιώτες στη διάρκεια της κατοχής του Βajor.

 

Mιλώντας για ειδύλλια πάντως, ακόμα και σε φυλές που είναι γενετικά όμοιες μεταξύ τους, η πιθανότητα να είναι και συμβατοί ψυχολογικά δείχνει μικρή, αν σκεφτεί κανείς σε πόσο διαφορετικές κοινωνίες ανήκουν. Ακόμα και στη Γη σήμερα, οι πολιτιστικές διαφορές μπορούν να είναι εμπόδιο σε ένα πιθανό ειδύλλιο.

Βέβαια στο Σταρ Τρεκ όπου η ιδέα του διαφορετικού είναι κάτι όχι απλά αποδεκτό αλλά επιθυμητό κιόλας, και όπου η κοινωνία βασίζεται στο IDIC των Βουλκάνιων (Infinite Diversity in Infinite Combinations) οι διαφορές αυτές μπορεί να λειτουργούν σαν μεγαλύτερη έλξη ανάμεσα σε ανόμοια όντα.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..