Nienna Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 Οι πρώτες ώρες Ίχνη από το φιλί μου στραφταλίζουν υγρά στα χείλη σου, λέξεις βαλμένες σε χαρακτηριστική σειρά – δικές μου, ξεπετάγονται αυθάδικα ανάμεσα στα λόγια σου, κι ειν' η γαλάζια του ύπνου φορεσιά σου λίγο ζεστούλα ακόμα από τη θέρμη μου, σα να τη βλέπω, κρατά το σχήμα μου από πείσμα δανεικό – δικό μου. Να, κάπως έτσι ξεγελώ της θλίψης τα στοιχειά, καμώνομαι τάχα πως σε κοιτώ, πως τ' ασημένιο, σκαλιστό τραινάκι του ρολογιού που ξαναβρήκε πια τη θέση του στην τσέπη σου, ξέρει μονάχα να έρχεται κοντά σου, να σε βρίσκει· πως δεν υπάρχει άλλη κατεύθυνση μα προς τα σένα. ----- Φρανκφούρτη, 25-4-2006 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 Εντάξη, τι να πώ κλασσική Νιένα, μου άρεσε τρομερά το " πως τ' ασημένιο, σκαλιστό τραινάκι του ρολογιού που ξαναβρήκε πια τη θέση του στην τσέπη σου, ξέρει μονάχα να έρχεται κοντά σου " τρομερό, το λάτρεψα !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted May 24, 2006 Author Share Posted May 24, 2006 Σ' ευχαριστώ Balidor. To ρολογάκι είναι αληθινό, και είναι πολύ ομορφούλι - έχει σκαλισμένο πάνω του ένα τραινάκι, παλιό, ατμομηχανή. Είναι ρολόι τσέπης. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 Δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο για το ποίημα, απλά δεν μπορώ. Ξέρεις, φαντάζομαι, ήδη πώς νιώθω. Πρέπει αυτές οι λέξεις και οι σκέψεις να ταλανίζουν της ψυχής μου τις χορδές τόσο πολύ; Αναρωτιέμαι. Νά 'στε καλά. Με κάνετε να νιώθω πως είναι σημαντικό να θρώσκω άνωθεν... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted May 25, 2006 Author Share Posted May 25, 2006 Δεν νομίζω πως 'πρέπει'. Δεν νομίζω πως 'πρέπει' τίποτε, γενικά. Νομίζω πως οτιδήποτε σε κάνει να νοιώθεις πιο ανθρώπινος, και πιο άνθρωπος, είναι καλό για σένα, όμως. Ουσιαστικά δεν νομίζω, είμαι σίγουρη. Σ' ευχαριστώ που το διάβασες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Celestial Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 Πολυ ωραιο και πολυ δυνατο ( δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts