angarato_surion Posted May 29, 2006 Share Posted May 29, 2006 <h1 style="text-align: center;" align="center">Η Βραδιά του Έρωτα. </h1> Φωτεινή νυχτιά, Τρυφερή αγκαλιά. Μεθυστικά φιλιά. Μαγική (βραδιά). Όμορφες στιγμές. Πάντα αξέχαστη. Γεμάτη λατρεία. Ζωή (σαν) παράδεισος. Βραδιά λατρείας για ‘σενα. Γιορτής για μένα. Δήλωση της αγάπης μας. Στα ουράνια γραμμένη. ©5/5/2006 Angarato Surion (Γκουάρε Λύκος) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orpheus Posted June 5, 2006 Share Posted June 5, 2006 Νομίζω αυτό είναι το άριστο παράδειγμα ενός ποιήματος που πραγματικά δε χρειάζεαι στίξη. Τι ακριβώς εννοείς με τις παρενθέσεις; Έτσι όπως είναι (και χωρίς επεξήγηση) δίνουν μια περίεργη, αταίριαστη ατμόσφαιρα στο ποίημα. (Επίσης, αν εννοείς ότι δεν ξέρεις αν θέλεις να βάλεις αυτές τις λέξεις εκεί ή όχι, θα πρότεινα αγκύλες [ ].) Πάντως είναι ένα ποίημα περίεργο, για μένα - τόσο κοφτό, τόσο αδιάκοσμο, τόσο 'χύμα' και δίνοντας μια εντύπωση 'ατεχνίας' (δε θέλω να σε προσβάλλω, απλώς μου δίνει την εντύπωση ότι δεν έχεις όπως λένε 'βάλει την τέχνη σου' - όπως λέμε για τους τεχνίτες όταν ψιλοδουλεύουν κάτι, ή όταν καταφέρνουν κάτι δύσκολο) δεν καταφέρνει να μου περάσει το συναίσθημα που φαίνεται να προσπαθεί. Προσπάθησα να βρω κάτι έντονα θετικό, αλλά το συναίσθημα δεν μπορώ να το διακρίνω εγώ, και από τεχνική νομίζω ότι δεν έχει τίποτε αξιοσημείωτο. Ίσως είναι μια μινιατούρα που τράβηξε πιο πολύ από ότι χρειαζόταν το ίδιο το συναίσθημά της; δεν ξέρω... Συγχώρησέ μου αυτά τα λόγια, αλλά ήθελα να είμαι ειλικρινής, όπως νομίζω πως πρέπει. Εξ άλλου, όλ'αυτά είναι η άποψή μου, μια Δευτέρα μεσημέρι που μόλις ξύπνησα από διακεκομμένο και όχι αρκετό ύπνο. Οι Μούσες μαζί σου, -Ορφέας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted June 5, 2006 Share Posted June 5, 2006 Θα συμφωνήσω (γι ακόμη μία φορά) με τον φίλτατο Ορφέα, απλά τα είπε καλύτερα απ'ότι θα τα έλεγα εγώ !!! Προσπάθησε κι άλλο... δεν είμαστε εδώ για να σε αποθαρρύνουμε αλλά να σε ενθαρρύνουμε !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted June 5, 2006 Author Share Posted June 5, 2006 οταν λες δεν χρειαζεται στιξη να μην βαλω τελεις και κομματα; απλως ηταν μια ελαφρως μαλον αποτυχημενη να περιγραψω μια ερωτικη βραδια σε ποιημα χωρις να το κανω τσοντα ή αστειο ειναι κατι σαν επεξιγισης οι () το κανει και ο καριωτακης εκεινος βαζει παυλες απλως πιθανωτατα τις λεξεις εντως παρενθεσεων δεν τις διαβαζω πολλες φορες σε απαγγελια!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Απλά οι περίοδοι (δηλαδή, οι τελείες) είναι τελείως ακατάλληλες. Φαντάσου να βλέπεις κάποια ταινία μικρού μήκους: επικεντρώνεσαι για 10 δευτερόλεπτα σε κάθε εικόνα (που μένει ακίνητη), και κάνεις cut στην επόμενη χωρίς κάποια μετάβαση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 (edited) Το πρόβλημα βρίσκεται... παντού, βασικά. Το θέμα σου δεν είναι δυνατό, τυπικά. Πάω πάσσο, έχω γράψει πάνω σ' αυτό το θέμα, και του έδωσα δύναμη, κι έχουν γράψει κι άλλοι και του έχουν δώσει ακόμη περισσότερο [δες πόσο πετυχημένη 'θετική' ποίηση (δίχως πρόβλημα, πόνο, κάτι προς επίλυση) έχει γράψει ο Ελύτης. Εσύ όμως δεν το κάνεις αυτό. Εκφράζεις κάτι αδιάφορο για τον αναγνώστη [μιας και δεν καταφέρνεις να τον κάνεις να νοιαστεί, να μπει μέσα στο συναίσθημά σου], με μάλλον αδιάφορο τρόπο, μας τα δίνεις όλα έτοιμα, δεν μας τα ζωγραφίζεις, βγάζεις μια μάλλον ψυχρή φωτογραφία με flash, ούτε καν με φυσικό φωτισμό... Ελπίζω να σου δίνω να καταλάβεις τι εννοώ - ουσιαστικά συμφωνώ με τον Ορφέα, απλά δεν είμαι τόσο ευγενική. :tongue: A, επίσης, παύλες, αγκύλες, παρενθέσεις και παρεμφερή χρησιμοποιούν πολλοί, αλλά εσύ εδώ τις βάζεις σε σημεια που δεν χρειάζονται, που δεν φαίνεται να έχουν κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξης. Συνήθως αυτά τα τεχνάσματα χρησιμεύουν στην περίπτωση που θέλεις μέσα στο ποίημα σου μια άλλη φωνή, ένας ψίθυρος, ή ακόμα και 'σκηνοθετικές οδηγίες' ή [ακόμα πιο] κρυφές σκέψεις - δεν βλέπω κάτι παραπλήσιο εδώ. Edited June 6, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angarato_surion Posted June 6, 2006 Author Share Posted June 6, 2006 αυτο ειναι καλυτερο ; Η Βραδιά του Έρωτα. Φωτεινή νυχτιά Τρυφερή αγκαλιά Μεθυστικά φιλιά Μαγική (βραδιά). Όμορφες στιγμές Πάντα αξέχαστη Γεμάτη λατρεία Ζωή (σαν) παράδεισος. Βραδιά λατρείας για ‘σενα Γιορτής για μένα Δήλωση της αγάπης μας. Στα ουράνια γραμμένη. ©5/5/2006 Angarato Surion (Γκουάρε Λύκος) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted June 6, 2006 Share Posted June 6, 2006 Βασικά ξέρεις τί; Απλά περιγράφεις... κι εγώ το έκανα και ίσως το κάνω... ! Αυτά.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts