Nienna Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 (edited) Το παιχνιδάκι έχει ως εξής: Ο κάθε παίκτης δίνει μερικές λέξεις [οι παίκτες καθορίζουν τον αριθμό λέξεων, και το είδος του κειμένου που θα πρέπει να γραφτεί], κι έπειτα όλοι οι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν το σύνολο των λέξεων [σε οποιαδήποτε πτώση/αριθμό/πρόσωπο κτλ.] για να φτιάξουν ένα ποίημα, ή μια ιστοριούλα. Το ποίημα/ιστοριούλα πρέπει να βγάζει νόημα, μπορεί να είναι χιουμοριστικό, αλλά δεν πρέπει να είναι πεταμένες οι λέξεις στο χαρτί. Έπαιξα το παιχνίδι με μια φίλη. Παραθέτω τις λέξεις. [οδοντογλυφίδα-κρεμαστάρι-αλεξικέραυνος-φούσκα-μούμια-μαρίδα-ειρήνη-κουνουπιέρα] ----- Μαρίδα, η Ελεύθερη Ξεκίνησε γενναίο ταξίδι η μαρίδα, απ' τα νερα να φύγει, να γλυτώσει. Δεν θά 'βρισκε ειρήνη στην υγρή της μοίρα, ψάρι είχε γεννηθεί - μα το 'χε μετανοιώσει. Ζώστηκε για σπαθί κοκκάλίνη οδοντογλυφίδα, κι ένα πλατύ καπέλο αλεξικέραυνο, έφτιαξε με τα μάγια της μια φούσκα με νερένιο αέρα, και σαν τη μούμια τυλιγμένη θάλασσα, κίνησε κι όλο πάει... Ειν' άθραυστη η αυτοσχέδια μικρούτσικη στολή της, [είχε διαβάσει χίλια-μύρια ξόρκια σε βιβλία!] στον ύπνο κουνουπιέρα ειν' η θέλησή της - μαρίδα να 'χει τα δικά της όνειρα δεν είδε άλλη καμμία. Πού θα τη βγάλει ο δρόμος της κανείς δεν ξέρει, μ' από τα δόλια κρεμαστάρια του ψαρά έχει γλυτώσει, και τώρα δεν αναρωτιέται πια τι χρώμα έχει ο ήλιος ξέρει πως λεύτερη είναι τώρα, κι όλο πάει και πάει... ----- :tongue: Όποιος θέλει, να μου πει να παίξουμε - ακόμα και στο εργαστήρι αν έχετε όρεξη. Μπορούμε να γράψουμε και 'ενήλικα' ποιήματα, όχι μόνο παιδικά. Εγώ ήθελα να γράψω κάτι παιδικό με θετικό μήνυμα [όχι ηθικοπλαστικό όμως], γι αυτό και βγήκε η Μαρίδα - θυμήθηκα τον Τριβιζά κι είπα να πειραματιστώ. Θα το εικονογραφήσω! Γούτσο το! Edited June 2, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Καλό καλό!!! Κι άλλο όχι μόνο μαρίδα! Σοβαρά τώρα αν θες να παίξεις ξανά το παιχνίδι, βάζω στοίχιμα την κοιλιά μου, ότι θα θέλουνε πολοί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Ωραία ιδέα! Μου θυμίζει κάτι παρόμοιο που έκανα, πρακτικά, μόνος μου. Θα ήθελα πολύ να ξεκινήσουμε κάτι τέτοιο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Καταπληκτικό Νιέννα. Στο είπα και το μεσημέρι εξ άλλου. Παιδικό και ονειρικό, διδακτικό αλλά και διασκεδαστικό και φευγάτο. Και οπωσδήποτε αρτιότατο! Ευχαρίστως θα έπαιζα και γω. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cassandra Gotha Posted September 4, 2012 Share Posted September 4, 2012 1) Απολαύστε τη Μαρίδα της Nienna! 2) Παίζουμε το παιχνίδι; Να ανοίξω κάπου τόπικ; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 Α!! Τι ωραια ιδεα! Κασσανδρα θελεις να παιξουμε τα δυο μας; Και να δουμε και ποιοι αλλοι θελουν; Ανοιξε τοπικ εδω στην ποιηση! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts