RaspK Posted June 21, 2006 Share Posted June 21, 2006 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Παναγιώτης Κουτελιδάκης Είδος: Science Fantasy, οπότε μπορεί να διαφωνήσετε για τη βιβλιοθήκη Βία: Ναι (ιδιαίτερα γραφικές σκηνές, αλλά όχι σε όλα τα μέρη) Σεξ: Ναι (ιδιαίτερα γραφικές σκηνές, αλλά όχι σε όλα τα μέρη) Αυτοτελής: Οχι (πρόλογος) Σχόλια: Όπως ανέφερα και στο θέμα περί κοσμοπλασίας που έχω ανοίξει στη Συγγραφή, πρόκειται για την 1η δουλειά που ξεκινάω πάνω σ' έναν κόσμο που σχεδιαζόταν σε άλλο forum· η δημιουργική διαδικασία δυστυχώς έχει αναβληθεί λόγω προβλημάτων που προέκυψαν στη μεταφορά σε νέο server, με αποτέλεσμα ακόμα να ψάχνουμε το πλήρες υλικό που είχε στηθεί, όσο περιορισμένο σ' έκταση κι αν είναι. Ευτυχώς η μνήμη μου είναι αρκετά καλή στο να θυμάμαι πράγματα που σημείωνα και ξεσκάλιζα ώστε να μπορέσω ν' ανασυνθέσω ένα όποιο μέρος είχαμε κάνει. ΠΡΟΛΟΓΟΣ σκόνη Στάχτη. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που αντίκριζα. Στάχτη καυτή και κόκκινη, όχι σαν το αίμα ή τους ήλιους καθώς βυθίζονται στο τέρμα τ' ουρανού· όχι, αυτό ήταν ένα κόκκινο βαρύ και αποπνηκτικό, σαν τη σκουριά. Ήταν τέσσερα μερόνυχτα μόνο που περπατούσα σε κείνην την κοιλάδα που κάποιοι ξέχασαν να σημειώσουν ως έρημο στο χάρτη... Αν ποτέ γυρνούσα, σκεφτόμουν, θα το έκανα εγώ γι' αυτούς, ακόμα κι αν θα ήταν η τελευταία μου πράξη! Ήταν όμως λογική μια τέτοια παράλειψη: όσοι είχαν χάρτες σ' αυτά τα μέρη ήξεραν καλύτερα από όλους τους κινδύνους του κάθε μέρους· σκοπός του χάρτη δεν ήταν να προειδοποιήσει τον εκάστοτε ταξιδιώτη, αφού τέτοιοι δεν υπήρχαν σε αυτά τα μέρη, αλλά να θυμίζει στους μόνιμους εδώ πέρα τα διάφορα εκείνα σημάδια και γεωγραφικά στοιχεία που μπορεί να ξεχνούσαν. Η καλή κατάστασή του, όμως, μαρτυρούσε ότι είχε καιρό να βγει από τη θήκη του. Και πάλι λογικό - αν ο κάτοχός του ξεχνούσε συνέχεια τα όσα θα του έδειχνε ο χάρτης αυτός με τα λιγοστά σημάδια, δε θα τον βοηθούσε ιδιαίτερα και να τον είχε μαζί του: θα ήταν τόσο άχρηστος στην εξερεύνηση που θα πέθαινε στο πρώτο διήμερο. Το νερό μου σχεδόν κόντευε να σωθεί, μιας και η ζέστη δε μου άφηνε εκλογή για το αν και πως θα μοίραζα τις μερίδες του. Οι δίδυμοι ήλιοι έκαιγαν αφόρητα το δέρμα μου, μέχρι που είχα, τουλάχιστον, τη φαεινή ιδέα να ρίξω λίγο νερό στην σκόνη που περνούσε για χώμα και ν' αλοιφτώ με τη λάσπη. Έπρεπε να βρω έναν τρόπο να γλίτωσω από αυτήν την κατάσταση, αλλά δεν υπήρχε διέξοδος, κάποιος τρόπος που να μπορώ να βρω... Γι' αυτό μας άφησαν εδώ... Αυτά ήταν τα τελευταία πράγματα που πέρασαν από το μυαλό μου καθώς οι ήλιοι μου έκαναν τη χάρη να βυθιστούν στον ορίζοντα, πρωτού πέσω στον πιο βαθύ και κουραστικό ύπνο που είχα ποτέ μου. Edited August 17, 2007 by RaspK FOG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted July 4, 2006 Share Posted July 4, 2006 Rasp, έχω νεύρα και ο κλήρος έπεσε σε εσένα να τα πληρώσεις (δε σοβαρολογώ, απλά θέλω να σε προετοιμάσω ψυχολογικά για αυτό που θα ακολουθήσει) Λοιπόν, αυτό που κάνεις πιο πάνω είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε διαδικτυακούς τόπους συζήτησης, δηλαδή ο επίδοξος συγγραφέας να σηκώνει 4 παραγράφους από μια ιστορία σε συνέχειες και να περιμένει τη γνώμη του κόσμου. Κατά τη γνώμη μου, αυτό ταιριάζει σε παιδάκι που δείχνει τη ζωγραφιά που έκανε στους γονείς του και όχι σε ενήλικες. Ειλικρινά, τι άποψη να εκφέρει κανείς από τόσο μικρό κείμενο. Γράψε και όταν έχεις αρκετό υλικό σήκωσέ το όλο μαζί. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted July 4, 2006 Author Share Posted July 4, 2006 (edited) Καλώς, θα πράξω αναλόγως. Το πρόβλημά μου είναι ότι δε γράφω ποτέ γρήγορα, γράφω σχεδόν πάντα spontaneously, και με νοιάζουν ακόμα και τα ορθογραφικά ή οι μαλακίες διατύπωσης. Επίσης, την τελευταία φορά που έβαλα κατεβατό δεν ασχολήθηκε κανείς. Τέλος, σιχαίνομαι τ' attachments όταν πρόκειται για κείμενα κι εγώ τ' αποφεύγω. Ελπίζω να σου εξήγησα γιατί το έκανα, κι ας το αποφύγω στο μέλλον. Δε δικαιολογούμαι, αιτιολογούμαι, απλά για να καταπιείς το θυμό σου. :tongue: (ούτε εγώ το κάνω πραγματικά θέμα, απλά σου λέω γιατί το κάνω· άλλαξε το «πρόλογος» σε ό,τι ταιριάζει κι εγώ θα βάζω κάθε κεφάλαιο [γιατί τα υπόλοιπα θα είναι μεγαλύτερα] σαν posts ή νέα threads, αναλόγως προτίμησης). Σημείωση που παραθέτω επειδή αυτό το λάθος το διαβάζω συχνά: μπορεί ο πρόλογος στην τωρινή του μορφή να είναι τέσσερεις παράγραφοι, αλλά αυτές οι τέσσερεις παράγραφοι καταλαμβάνουν, με συμβατικά τυπογραφικά μεγέθη, λίγο παραπάνω από μία σελίδα Α5 χωρίς τον τίτλο. Μην απατάστε ΠΟΤέ ως προς την έκταση του κειμένου από την οθόνη ενός forum. Δεν είναι τυχαίο που ζήτησα νέο πρόλογο για το write-off (http://community.sff.gr/index.php?showtopic=3498): 6 σελίδες πρόλογος είναι!! Edited May 25, 2007 by RaspK FOG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted July 4, 2006 Share Posted July 4, 2006 Μια ζωή κατεβατά βάζω και δεν ασχολείται πολύς κόσμος, υπάρχουν όμως και κάποιοι που τα διαβάζουν. Τεσπά, δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι, απλά το φαινόμενο γενικά με εκνευρίζει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts