Guest silversoldier Posted June 23, 2006 Share Posted June 23, 2006 Ανοιχτά των θαλασσών του Οκτώβρη Οι ερμηνείες σχάζουν την ψυχή μου λες και η αδικία, η πρόσκαιρη με έσκιαξε. Αυτή η φαύλη τύφλωση του πάθους, για θυμό, για έξαρση, για θάνατο στο τέλος των πραγμάτων. Και εκεί που μάταια σκορπίζουν οι βουλές μου σε χαμένες σκέψεις, άσκοπες παλιές, όσο εκείνες οι στιγμές της άνθησης των πρώτων μου ποιημάτων, των πρώτων καθαρών λόγων στην ψυχή μου. Τόσο παλιές που σκόρπησαν και άλλαξαν σαν τους καιρούς, δίνοντας τη θέση τους σε είδωλα, φτιαγμένα για χειμώνες. Είναι ο φθόνος, η ζήλεια στη ψυχή μου κι αν και γνωρίζω το γιατί, το αρνούμαι, γιατί οι προσευχές και τα όνειρα, το παιχνίδι εκείνο της φωτιάς και της νεότητας δεν πρέπει να πεθάνει. Είναι φως καθάριο, δροσερό, και πυρ αέναο στις καθαρές καρδιές, που υφαίνονται στη θλίψη και την τύφλα του θανάτου, πέρα ως πέρα μάκρυνες και άγνωστες απ’ την αθάνατη νιώτη της ζωής. Κι εκεί, ενώ μιλώ για θαύματα, στα κολαστήρια οι σάρκες να ξεσκίζονται θυσία στους θεούς των νέων τραγουδιών, της νέας όρασης, της νέας εποχής, εκεί όπου όλα ανακαινίστηκαν, που θαφτήκαν στο κούφιο χώμα δίνοντας μία νέα οπτική στους φόβους μας. Απάντηση δεν θα ψάξω ακόμα, να σταθώ θα στήσω τείχη, άμυνες τρανές για τα όνειρα μας, μήπως και μείνω για λίγο ακόμα μες τις θάλασσες, εκείνες των ματιών σου, αναζητώντας ακόμα την γη εκείνη των θαυμάτων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 Καθόλου άσχημο αλλά ούτε και καλό. Στίχοι που κινούν το ενδιαφέρον αλλά και πολλές μεγαλοστομίες που σε σημεία κουράζουν, αφού δεν ταιριάζουν πάντα με το κλίμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted June 26, 2006 Share Posted June 26, 2006 (edited) Πράγματι έχει αρκετές μεγαλοστομίες, μάλλον οφείλεται στη διάθεση που είχα εκείνη την ώρα! Ωστόσο όταν βρίσκεσαι σε μια θάλασσα ονείρων λες που και που και καμια μπού.....ρδα! Ήθελα εν γένει να εκφράσω μία ειρωνεία, δεν ξέρω βέβαια εάν έγινε αντιληπτή....ότι δηλαδή κατα βάθος γνωρίζουμε το καλό και το κακό αλλά ως κάλυψη, χρησιμοποιούμε το σχετικό. Ξέρεις αυτό που λέμε: Είναι καλό για μένα αλλά κακό για σένα, ένα τέτοιο πράγμα. Μάλλον σε αυτά τα σημεία σε κούρασε λιγάκι! Ευχαριστώ πάντως για την κριτική, ελπίζω να την αξιοποιήσω στο επόμενο ποίημα μου! Edited June 26, 2006 by silversoldier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts