Nienna Posted June 25, 2006 Share Posted June 25, 2006 (edited) Περασμένα Εγώ τα θυμάμαι, όλα τα θυμάμαι. Είναι μεγάλα, σπουδαία, και φωτισμένα απ' τη λαχτάρα· συνέχεια την ψυχή μου απασχολούν... Μεγαλώνω εγώ και συρρικνώνονται τα ωραία δέντρα, κυλάει ο μετρημένος χρόνος μου κι όσο πάνε μικραίνουν τα μεσημέρια. Έρχονται στον ύπνο μου όλα σαν τολμήσω να τα εξορίσω - χρωματιστά, ευωδιαστά, μοναδικά, δικά μου· περασμένα, τελειωμένα, φαντάσματα... Έρχονται οι στιγμές, έρχονται οι ώρες που με σχημάτισαν, που με σφράγισαν κι έμειναν αδιάφορες για 'κείνους τους αγέρωχους άλλους. Έρχονται τα γλυκά νερά μιας πηγής που τρέχει ασταμάτητα, χρόνια, έρχονται οι πετούνιες χορεύοντας αγκαλιά με τους πανσέδες, έρχονται τα καλοκαίρια με τη βία της ζέστης τους. Όλα έρχονται - ακάλεστα· όλα τρέχουν να μου προφτάσουν τα μαντάτα της λήξης μου, της ανθρωπιάς μου, όλα να μου θυμίζουν πως θα φύγω μια μέρα, πατώντας τους όρκους μου: "Για πάντα, για πάντα..." ----- Μελισσοχώρι, Μυγδονία, 11-6-2006. Edited June 25, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Όλα έρχονται - ακάλεστα· όλα τρέχουν να μου προφτάσουν τα μαντάτα της λήξης μου, της ανθρωπιάς μου, όλα να μου θυμίζουν πως θα φύγω μια μέρα, πατώντας τους όρκους μου: Ωραίο τελείωμα Νιέννα! Ο λόγος σου δεν έχει προβλήματα, ως συνήθως. Ωστόσο έχω την αίσθηση οτι βιάζεσαι να πας κάπου. Ίσως θα ήταν καλύτερο να περιέγραφες λίγο τα πράγματα. Ωραία η αμεσότητα αλλά ορισμένες φορές κουράζει! Τα λέμε... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Θα διαφωνίσωμε τον προλαλήσοντα, και θα πώ ότι κλείνει τον κύκλο του άψογα. Δεν έχει την πολυλογία που παρατηρείται πολλές φορές σε ποιήματα τέτοιου θέματος, ούτε παραλείπει τίποτα απο αυτά που πραγματικά πρέπει να υποθούν. Και η αμεσότητα δεν κουράζει ποτέ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted July 19, 2006 Share Posted July 19, 2006 Ο Μηνάς με κάλυψε απόλυτα. Εξαίσιο έργο, κυρίως επειδή σου μεταφέρει ό,τι βγάζει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts