Jump to content

Πάω κι εγώ για λίγο στο πιάνο

Nienna

Recommended Posts

Πάω κι εγώ για λίγο στο πιάνο

Είπα κι εγώ να πάω για λίγο στο πιάνο

καθώς σκέφτηκα πως εκεί βρίσκεις εσύ ό,τι έχεις χάσει:

το γέλιο, το κλάμμα, τη γαλήνη, τον έρωτα

αλλά μάταια·

αρκέστηκα στο να κουλουριαστώ

για λίγο δίπλα στο σκαμνί του, όπως όταν σ' ακούω.

Βλέπεις εγώ δεν μπορώ να το κάμω να τραγουδήσει,

τ' ασπρόμαυρα πλήκτρα δεν απαντούν στο δικό μου κάλεσμα·

κι ύστερα, σαν του ζητώ να παίξει μόνο του πρελούδια-φαντάσματα

δεν υπακούει στο θέλημά μου–

ακίνητος στέκει τριγύρω του ο αέρας και με περιγελά.

Δεν είσ' εκεί·

στο δωμάτιο με τον μεγάλο καθρέφτη κάμει βόλτες το σκοτάδι,

[νοιώθω τα παχιά του βήματα στο μαλακό χαλί]

στην τραπεζαρία κάμει σουλάτσο η αγριεμένη σιωπή

και φοβάμαι–

κανείς δεν τραγουδά για μένα αυτή τη νύχτα, τελικά,

κανείς την επόμενη,

κανείς μέχρι να με φέρει το τραίνο ξανά στα ωραία τούτα μέρη.

-----

Αθήνα, 30-6-2006.

Edited by Nienna

Πολύ καλά δωσμένη απάντηση, τα συναισθήματα και πάλι φανερά.

Θα συμφωνισω με τον Παναγιωτη,

Αρκετα δυνατο συναισθηματικα αλλα σε καποια κομματια του ειναι σαν

ερμηνια που χανεται στο συναισθημα.

Ομορφη χρηση της γλωσσας και λιγο ιδοτυπη, καλη αλλαγη.

Επανέρχομαι στην παλιά μου τοποθέτηση περι ποίησης στο forum αυτό.

Δηλαδή; Είναι σχόλιο αυτό πάνω στο ποίημα; :blink:

Μας τη θυμίζεις. Δυστυχώς για το φόρουμ ποίησης έχουν γίνει τόσες τοποθετήσεις που θυμίζει πλέον ράφι για να βάζεις ότι βρεις μπροστά σου.

Μπορείτε να τοποθετηθήτε όπου αλλού θέλετε, να τοποθετήσετε ό,τι θέλετε όπου θέλετε [έχω μερικές ιδέες...], αλλά να μην το κάνετε κάτω από το ποίημά μου; Ευχαριστώ.

Τι έγινε, άρχισε να ξύνεται ο κόσμος πάλι με τη Β.Π.; Οι ζέστες φταίνε; Άντε, το είδαμε το έργο, όχι ξανά. Θυμόμαστε και το τέλος, δε λέει...

Ναι, αντε τι εγινε?! Καιρο ειχε να τα σπασει καποιος στο forum. Παντως αυτην την τοποθετηση εχω περιεργεια να την δω. Πρεπει να εγινε οταν δεν ειχα net.

Edited by Raistlin Majere

Ίσως επειδή είναι λίγο εριστική απέναντι στους υπόλοιπους που προσπαθούνε να γράψουνε ποίηση, δεν θα την εκφέρω γραπτά. Η Νιένα πάντως, απο όσα έχω δει, ποιητικά δεν με έχει απογοητέψει. I recognise a master in making when i see one.

Επειδή αλλιώς θα φάμε τα μούσια μας, η άποψη του Month είναι ότι ο πραγματικότερος ποιητής εδώ μέσα είναι η Nienna (χωρίς να διαφωνεί για το αν είμαστε «εραστές» αυτής της τέχνης, για όσους με πιάνουν).

Επειδή αλλιώς θα φάμε τα μούσια μας, η άποψη του Month είναι ότι ο πραγματικότερος ποιητής εδώ μέσα είναι η Nienna (χωρίς να διαφωνεί για το αν είμαστε «εραστές» αυτής της τέχνης, για όσους με πιάνουν).

Αιώνες τώρα στον κόσμος μας συνυπάρχουν [και προφανώς αντιπαρατίθενται] δύο απόψεις. Η μια λέει πως η πραγματικότητα είναι μία, ίδια κι απαρράλαχτη για όλους, κι η άλλη λέει πως είναι διαφορετική για κάθε παρατηρητή... Κάπου στη μέση υπάρχει και η μία πραγματικότητα την οποία παρατηρεί ο καθ' ένας από τη δικη του cozy οπτική γωνία...

Δεν νομίζω ότι όλα αυτά περί 'πραγματικής' ποίησης και 'πραγματικού' ποιητή έχουν ιδιαίτερη βάση. Διαφορετικά πράγματα αγγίζουν τον καθ' ένα, συνήθως αυτά που ταιριάζουν με τη δική του αλήθεια. Ο ποιητής οφείλει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, την ποίησή του - και τον αναγνώστη, σαφώς - όμως αυτό δε σημαίνει πως η αλήθεια του φαντάζει αυτόματα πραγματική στα μάτια όλων. Η αμεσότητα δεν είναι [κατ' ανάγκην] συνώνυμη της ειλικρίνειας. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν αρκετοί αληθινοί ποιητές, και συνεπώς αληθινοί άνθρωποι, σε αυτό το forum. Απλώς εκφράζονται ο καθ' ένας με τον τρόπο του.

Υ.Γ. Θα πρότεινα να μην τα σπάσει κανείς σε αυτό το forum, διότι το έχουμε δει το έργο ξανά, είναι πλέον βαρετό. Καλά είμαστε και χωρίς σπασμένα.

Edited by Nienna

Nienna, της ιδίας άποψης είμαι. Απλά την παρέκθεσα για λόγους ταχύτητας.

Ας αφήσουμε εδώ, όμως, το θέμα κι ας καταπιαστούμε με το ίδιο το έργο. ;)