Nihilio Posted July 11, 2006 Share Posted July 11, 2006 Κλέβω τις λέξεις για να βγάλω τη νυχτιά Από τα όνειρα που βλέπουν κάποιοι άλλοι Ίσως με τον ήλιο θα βγουν και τα φτερά Και θα πετάξω σ' ένα άλλο ακρογιάλι Όταν τα κύματα στα πόδια μου χτυπούν Γυρεύω την πνοή που θα με σώσει Όπως τα πούπουλα στα νήματα τ' ανέμου ακροβατούν Απελπισμένα αποφεύγοντας την πτώση Θα γίνω άερας, χώμα και φωτιά Ψάχνοντας να βρω το ελιξίριο της νιότης Μόνος και σκουντουφλώντας στα τυφλά Ένας περήφανος και κουρελής ιππότης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Απλό, και ιδανικό! Σημάδι ενός υπερήφανου και κουρελή ιππότη! Το ιδανικό της εποχής μας! Χαίρε μεγάλε Nihilio!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 Αρκετά ωραίο. Μου άρεσε αρκετά και μου έδωσε τις εικόνες που έγραφες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted July 12, 2006 Share Posted July 12, 2006 (edited) Αρκετά κλισέ οι εκφράσεις και το μέτρο ασταθές σε βαθμό που να σκαλώνω στην ανάγνωσή του. Δε μπορεί καν να θεωρηθεί ελεύθερη ποίηση ακριβώς γιατί υιοθετεί ένα μέτρο κακοστοιχισμένο και αδύναμο κι αυτό φαίνεται. Για παράδειγμα (τι θα έκανα εγώ για να σταθεροποιήσω το μέτρο): Κλέβω τις λέξεις για να βγάλω τη νυχτιάΑπό τα όνειρα που βλέπουν κάποιοι άλλοι Ίσως σαν βγει ο ήλιος να βγουν τα φτερά Και να πετάξω σ' ένα άλλο ακρογιάλι Όταν τα κύματα στα πόδια μου χτυπούν Γυρεύω μόνος την πνοή που θα με σώσει Όπως τα πούπουλα στο αγέρι ακροβατούν Απελπισμένα αποφεύγοντας την πτώση Θα γίνω άερας, ίσως χώμα και φωτιά Αναζητώντας το ελιξίριο της νιότης Μόνος, αψύς και σκουντουφλώντας στα τυφλά Ένας περήφανος και κουρελής ιππότης Να αναφέρω (τέλος) πως για κάποιο παράξενο λόγο πιστεύω πως θα γινόταν εύπεπτο hip hop τραγουδάκι. Δεν είναι από τα καλύτερά σου. Edited July 12, 2006 by Isis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted July 15, 2006 Share Posted July 15, 2006 Αρκετά κλισέ οι εκφράσεις και το μέτρο ασταθές σε βαθμό που να σκαλώνω στην ανάγνωσή του. Δε μπορεί καν να θεωρηθεί ελεύθερη ποίηση ακριβώς γιατί υιοθετεί ένα μέτρο κακοστοιχισμένο και αδύναμο κι αυτό φαίνεται. Για παράδειγμα (τι θα έκανα εγώ για να σταθεροποιήσω το μέτρο): Να αναφέρω (τέλος) πως για κάποιο παράξενο λόγο πιστεύω πως θα γινόταν εύπεπτο hip hop τραγουδάκι. Δεν είναι από τα καλύτερά σου. Πάντως δεν διαφωνεί κανένας ότι είναι ωραίο...αυτό έχει σημασία... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted July 17, 2006 Share Posted July 17, 2006 I second Isis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts