Jump to content

Write οff #27


RaspK
 Share

Recommended Posts

«Χωρίς συμμετοχές»

 

Το ροζιασμένο χέρι άδραξε κουρασμένα το ποτήρι με το νερό που του προσφέρθηκε κι το έφερε στα χείλη του γέροντα, χαλαρώνοντας λίγο τα κουρελιασμένα νεύρα του. Ήταν στη δούλεψη της οικογένειας από πολύ μικρός, παιδάκι σχεδόν, και δεν είχε ξεχάσει πιο ταραχώδεις εποχές, αλλά δεν είχε ακόμα συνέλθει. Το θέαμα του πτώματος του αφεντικού του τον είχε ταράξει βαθιά, τόσο, μάλιστα, που παραλίγο να χρειαστεί και η διάγνωση του δικού του θανάτου - δεν είχε, πια, την αλλοτινή του κράση.

 

«Πέστε μας, κύριε Γουώρθινγκτον, τί ακριβώς συνέβη· πώς βρήκατε τη σωρό του εργοδότη σας; Την μετακινήσατε καθόλου;» ρώτησε ο μεσήλικας απέναντί του.

«Όχι, για όνομα Του Υψίστου, επιθεωρητά!» απάντησε σκυθρωπά· «Και δε θα μπορούσα, άλλωστε, όχι μετά απ' όσα συνέβησαν...»Αυτό προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους παρευρισκομένους, αλλά ο ξερακιανός άντρας τον κάρφωνε ακόμα με το βλέμα χωρίς να τον προκαλεί ή να τον τρομάζει και χωρίς να δείχνει την παραμικρή κίνηση ή έκπληξη.

«Σας ακούω - μόνο θα επιθυμούσα να είστε ακριβής, αν είναι δυνατόν.»

 

Του πήρε ώρα μέχρι να μπορέσει να ξαναμιλήσει. «Βλέπετε, παρά το όποια προβλήματα που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό ο αφέντης μου, δεν έπαψε να έχει γνωριμίες με διάφορους ανθρώπους στο χώρο της μεταφυσικής, ακόμα και μερικούς από τους σκοτεινότερους μυστικιστικούς κύκλους· ήθελε να μελετήσει και αποκρυφιστικά έργα, πράγμα που φαίνεται πως αποκλειόταν εξ ορισμού.» Σκούπισε αργά τον ιδρώτα από το μέτωπό του. «Τώρα που ξέρετε την αλήθεια,» είπε ο γέρος οικονόμος, «ελπίζω ότι θα εκτιμήσετε διαφορετικά την κατάσταση.» Σιωπή έπεσε στο δωμάτιο, που με την τόσο πλούσια διαρρύθμιση ξαφνικά φάνηκε πιο γκροτέσκο από ποτέ.

 

«Και σε τί αλλάζει αυτό την όλη υπόθεση;» βόγκηξε ο αστυφύλακας που είχε έρθει μαζί με τον αξιωματικό πριν από λίγες ώρες στο σπίτι.

«Κι όμως, είναι πασιφανές ότι αυτό αλλάζει τα πάντα· δε συμωνείς, αγαπητέ μου αδελφέ;» γύρισε ο μεγαλύτερος γιος στο μικρότερο, που χάζευε το ξυλόγλυπτο αρμάριο με τα ξίφη και τις πανοπλίες.

«Νομίζω ότι η λύση είναι πιο περίπλοκη απ' όσο πιστεύεις, Νόλαν...» απάντησε, καθώς γύριζε αδιάφορα το κλειδί της προθήκης.

 

Το κλικ που ακούστηκε ακολουθήθηκε από πνιγηρή ησυχία.

Edited by Ghost
Προστέθηκε το κείμενο «Χωρίς συμμετοχές».
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Write οff #27

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..