Jump to content

Aritifireal

Rikochet

Recommended Posts

Thrust then lick up

the artificial salt

from these lips you perceive as real.

Map every detail, embrace and love the architecture -

shiny, dripping oil and rust inside.

You see the sun in her eyes,

then you burn.

In a fire that was never there.

She's away, found new buttons to push,

new lessons to teach,

new lies to preach.

Away, and you,

you are there,

on a bed of clockwork mechanics,

making love to the daughter of the gear.

Edited by Rikochet

Αυτό το ποίημα με προκατέβαλε να το διάβάσω λόγω του τίτλου του που είναι αποτέλεσμα έξυπνης λεξιπλασίας. Η προκατάληψη ότι θα διάβαζα κάτι sci-fi σε μορφή ποιήματος, κάτι που θα ήθελα πολύ να διάβαζα στο φόρουμ, με έκανε να το δω ως τέτοιο, χωρίς να είμαι σίγουρος πως ο Rikochet είχε πρόθεση να γράψει ένα ποίημα ε.φ.

Αλλά ανεξάρτητα από την πρόθεσή του, το διάβασα σαν ε.φ. και δεν με απογοήτευσε καθόλου, μα καθόλου! Εξ άλλου όταν ο Rikochet έχει έμπνευση φαίνεται από χιλιόμετρα. Artifireal λοιπόν και θα ήθελα να δω περισσότερα σε αυτό το στυλ. Ποίημα ε.φ. με ερωτικό τόνο, περιγράφοντας μια αλλόκοτη εμπειρία που φαντάζει όμως αληθινή.

Ναι Ρικο, είχες πραγματικά έμπνευση!

Να πω εδώ πως συμφωνώ στα περισσότερα με το Διονύση, αλλά θα θέσω έναν προβληματισμό: σε τί αναφέρεσαι με το φελό (daughter of the cork);

Έκανα λάθος, μπέρδεψα το cork με το gear - γρανάζι εννοούσα.

Ίσως επειδή υπάρχει και η λέξη "cork-gear" ούτε γω το πρόσεξα.

Πάρα πολύ καλό. Υπάρχουν τόσο οι γνώριμες εικόνες και εκφραστικοί τρόποι, χωρίς να υπάρχουν περιττά παιχνίδια με λέξεις για επίδειξη, όσο και μια σειρά από πετυχημένες συνειρμικές εικόνες κρυμένες πίσω από την ομίχλη της ελειπτικής γραφής.

Ίσως όχι το καλύτερό σου, αλλά ένα ποιήμα που έχει γραφτεί στις καλές σου.

Edited by Rikochet

Yπάρχει και ένα ακόμα λογοπαίγνιο στη λέξη artifireal που μου είπε χτες ο Ρίκο. Η λέξη αποτελείται από τις artifice+fire+real! Και η φωτιά αυτή αναφέρεται και στο ποίημα βέβαια! :)

Είναι όντως απο τα καλύτερά σου. Μου άρεσε κι εμένα πάρα πολύ, θαυμάζω το ότι έχεις το δικό σου στιλ, το ότι μπορείς να εκφράζεις γνώριμα συναισθήματα με τον δικό σου τρόπο, έναν τρόπο που 'θυμίζει' ενα δυσοίωνο μέλλον. Το αποτέλεσμα είναι τόσο δυνατό [για μένα, βεβαια], γιατί η πραγματικότητα που παρουσιάζεις με τρομάζει, η ψύχρα με τρομάζει. Εμπνευσμένο, εγώ θα πω 'ως συνήθως'. Καλή δουλειά. ^_^