Nienna Posted August 9, 2006 Share Posted August 9, 2006 Μια στιγμή απ' τις άλλες Το φως είναι κίτρινο μα όχι ζεστό, όχι χρυσό του ήλιου, κι εγώ φοβάμαι πως θα λειώσουμε τα φτερά μας σ' αγκομαχητά μες σε τσαλακωμένα σεντόνια, σε δυο πάντα αναμμένες διπλανές οθόνες κάτω από τον ξεχαρβαλωμένο ανεμιστήρα που αγκομαχά με τη σειρά του στο ταβάνι. Όλο σου λέω πως όλα γύρω μας χαμογελούν κι ύστερα δεν αντέχω να σου δώσω ούτ' ένα χαμόγελο δικό μου· τι να πεις κι εσύ, τι να πεις κι εσύ... Σου έδεσα τα μάτια και σ' έφερα εδώ ψιθυρίζοντας θάλασσες στ' αυτιά σου σα να 'μουν κοχύλι που στόλιζε κάποτε τα μαλλιά-σχοινιά μιας θαλασσινής· σου πήρα τα χέρια και σ' έβαλα να κρατάς τα δικά μου που έτρεμαν καθώς κρατούσα τ' αβέβαιο πινέλο, και μας ζωγράφισα με γραμμένα, λαμπερά μάτια, μας ζωγραφισα μ' αστραφτερά μαλλιά-αχτίδες κόντρα σ' ένα στενόχωρο, παραστολισμένο φόντο... Το φως είναι κίτρινο μα δεν το σκορπούν τα φωτοστέφανά μας, δεν το σκορπούν οι ενωμένες ανάσες· έρχεται απ' την τελευταία λάμπα του μπάνιου, κι οι σκιές δεν είναι στολίδια, είναι το βάρος που κρέμεται απ' τα δάκτυλα και τους καρπούς μου κι αγγίζει το χαρτί, είναι το βάρος που νοιώθω να με τραβά προς το κέντρο μιας χωμάτινης, απρόσωπης γης. ----- Αθήνα, 7-8-2006. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted August 9, 2006 Share Posted August 9, 2006 Ωραίο.....αλλα λίγο μονότονο! Πολύ καλές εικόνες....αλλά αργές.....προφανώς δίνεις αναμνήσεις! Γιατί το χρώμα αυτών των εικόνων είναι ένα απαλό γκρίζο! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted August 9, 2006 Author Share Posted August 9, 2006 Όχι, δεν είναι αναμνησιακό, είναι real time [της στιγμής κατά τη διάρκεια της οποίας το έγραφα], και είναι απλώς γκρίζο - ένα γκρίζο ποίημα. Ευτυχώς η στιγμή αυτή ήταν 'μια στιγμή απ' τις άλλες'. Σπάνια νοιώθω έτσι. Είναι γκρινιάρικο ποίημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted August 9, 2006 Share Posted August 9, 2006 (edited) Όχι, δεν είναι αναμνησιακό, είναι real time [της στιγμής κατά τη διάρκεια της οποίας το έγραφα], και είναι απλώς γκρίζο - ένα γκρίζο ποίημα.Ευτυχώς η στιγμή αυτή ήταν 'μια στιγμή απ' τις άλλες'. Σπάνια νοιώθω έτσι. Είναι γκρινιάρικο ποίημα. Πολύ όμορφο....πάντως! Παραδόξως με εκφράζουν αυτά τα λόγια....(για πολλούς λόγους) Edited August 9, 2006 by silversoldier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted August 10, 2006 Share Posted August 10, 2006 Καταβάλω προσπάθεια να βρω ένα σημείο ή ένα κομμάτι που να χαρακτηρίζεται απο μονοτονία και δε μπορώ...Μήπως δεν είμαι καλά; θα το ξανακοιτάξω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts