Jump to content

Άφθαρτος λόγος

Guest silversoldier

Recommended Posts

Guest silversoldier

Ιδανικές λέξεις, ορθώνονται απ' τα τρίσβαθα

των ανθρώπινων μυαλών, απ' τις έννοιες

που ξεπηδούν σαν άρωμα απο λουλούδια.

Κι όμως ο καθένας χωρίζεται στα τρία,

και έτσι η μορφή του θολώνει, χάνεται,

αφήνοντας μόνο λέξεις να τον χαρακτηρίζουν!

Η σκέψη γεννάει εικόνες, μες στη νιώτη

γεννάει όνειρα, και ορισμούς πρωτόγνωρους,

καινούργιους, όπως το φώς της μέρας!

Κι όμως η νεότητα διαβρώνεται, ξεχνιέται

καθώς η αδυναμία των ματιών ορθώνεται μπροστά,

τείχος απόρθητο, με μια μικρή ρωγμή στα αριστερά.

Όλα είναι στιγμές, όλα είναι χρόνος,

κάθετι δημιουργεί και νεκρώνει τον κόσμο μας,

κάθετι που αφήνουμε να μην είναι ελευθερία!

Κί όμως η αγάπη, η ανδρεία, τα όνειρα

είναι αθάνατο νερό, κάνοντας άφθαρτο το νόημα,

κάνοντας το ικανό να διαιωνηστεί!

Αφιέρωση στις ελπίδες, στην ειλικρίνεια, και τον λόγο!!!! :)

Guest silversoldier
Μεγάλα λόγια και παχιά...
:thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Αυτό είναι σχόλιο.....προς το ποίημα.....ή προς εμένα???? Πιστεύω πως νοηματικά τουλάχιστον το ποίημα δεν μεγαλοστομεί.....μάλλον δεν το διάβασες καλά....ή δεν το έχω αποδώσει εγώ καλά!!!! :hideingbhindcurtian:

Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω....πρώτον μάλλον δεν ήσουν προσεκτική.....και δεύτερον βιάστηκες να μιλήσεις....αυτή η φράση, δεν μου λέει τίποτα....πρέπει να είσαι πιο συγκεκριμένη!!!! :friends:

Προφανώς και δεν είμαι σε θέση να κάνω σχόλια ως προς εσένα, δεδομένου πως δε σε γνωρίζω.

Το σχόλιο αφορούσε το ποίημα το οποίο - από εμένα τουλάχιστον - εκλήφθηκε ως ιδιαίτερα πομπώδες. Αυτή η διάχυτη, μάλιστα, μεγαλοστομία με απώθησε και δε θέλησα καν να εμβαθύνω. Θεώρησε πως, όπως κι εσένα δε σου είπε τίποτε το σχόλιό μου, έτσι κι εμένα δε μου είπε τίποτε το ανωτέρω ποίημα.

Εννοείται πως δεν τίθεται θέμα προσβολής μια και έκαστος έχει αναφαίρετο δικαίωμα στο να εκφράζει την άποψή του.

Guest silversoldier

Συγνώμη, μήπως είσαι δικηγόρος????

Δεν προσβλήθηκα, αλίμονο!!!! Απλά σου τόνισα ότι μάλλον δεν το πρόσεξες καλά....πράγμα που μάλλον ισχύει!!! Το ότι σε απώθησε....είναι δικαίωμα σου......αλλά την επόμενη φορά....να το διαβάζεις λίγο καλύτερα....τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται :hideingbhindcurtian: !!!

Και επείδη είδα ότι έκανες σχόλια σε αρκετά ποιήματα....απλά να σου πω ότι καλό είναι να τα κάνεις copy/paste, να τα διαβάζεις και μετά να κάνεις σχόλια....όπως μάλλον κάνουν οι περισσότεροι!

Πολλές φορές, η εμφάνιση, μας χαλάει λίγο.....και βγάζουμε λάθος συμπεράσματα! :hi:

Τα λέμε :thmbup:

Η χρήση της ελληνικής δεν είναι προνόμιο των δικηγόρων. Να δέχεσαι και την κριτική ακόμη και εάν συμφωνείς.

Όσο για το ποίημα, όσο και να το προσέχω, το ίδιο σχόλιο θέλω θα κάνω.

Ας είναι...

Κάπου στα μισά έπαψα να προσέχω τις λέξεις, πάντως ο ρυθμός είναι καλός, αυτό θα το παραδεχτώ.

• 5 years later...

Εχεμ προσεξα χαζευοντας παλια τοπικ πως μαλλον εχει γινει της μαλλιοκουβαρης με τον silversoldier τον οποιο εγω δεν τον θυμαμαι σχεδον καθολου και που μαλλον τον κανατε banned . Σκεφτηκα ομως πως ισως θα ηταν ωραια ψυχολογικη ασκηση να σχολιασω οσο το δυνατον αντικειμενικα εναν μαλλον αντιπαθη τυπο απο πολλους (λογω της συμπεριφορας του).

Θεωρω λοιπον πως αυτο δεν ειναι ποιημα. Μου μοιαζει περισσοτερο σαν φρασεις με τασεις ποιητικοτητας. Ουτε κανεναν ποιητικο ρυθμο βρισκω. Τολμω ομως να πω, πως σαν σκεψη, σαν νοημα, δεν ειναι τοσο κακο. Ο μικρος υποτιτλος απο κατω πως η αγαπη η αληθεια ειναι το αθανατο νερο μου αρεσε πολυ-την βρισκω επισης πολλη αρχαιοελληνικη αρχαιοπρεπη αντιληψη, αλλα σαν στησιμο και σαν αποτελεσμα το κειμενο αυτο θελει πολυ πολυ δουλεια. Μεγαλο προβλημα επίσης ειναι καποια τραγικα ορθογραφικα λαθη που εμενα τουλαχιστον μου χτυπανε πολυ ασχημα.