mars Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 Ένα συνηθισμένο βράδυ (αληθινή αγάπη) Ακόμα στριφογυρίζω, στο μεθυσμένο μου κρεβάτι. Για ένα γέλιο, για ένα δάκρυ, για μιαν αγάπη. Καλύπτω με το σεντόνι κάθε πτυχή του εαυτού μου. Κάθε φόβο, κάθε ανασφάλεια. Να περισώσω θέλω, τα συντρίμια του μαυλού μου και τη χαμένη περιφάνεια. Λένε πως κάτι τέτοιες ώρες βασανίζεσαι, το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια και είναι καλύτερα στον ύπνο να βυθίζεσαι απ'το να περιφέρεσαι στα ίδια και στα ίδια. Απόψε όμως θα αντέξω του Μορφέα τις προκλήσεις. Ξύπνιος, όρθιος, να επαγρυπνώ, να ψάχνω στις χαμένες ψευδαισθήσεις το λόγο που μου είπες σ'αγαπώ. Τον λόγο που στριφογυρίζω στο μεθυσμένο μου κρεβάτι. Τον λόγο που σκεπάζω ως και τα όνειρα μου. Για ένα γέλιο, για ένα δάκρυ, για μιαν απάτη γι'αυτό που λέμε αληθινή αγάπη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted August 18, 2006 Share Posted August 18, 2006 (edited) Καλό αλλά ξεφέυγεις πάλι σε στιχάκια....τι λέγαμε για τη σκοτεινή καρδιά! Η σκοτείνη καρδιά είναι εκτός των άλλων και καρδιά του ποιήτη....του ανθρώπου που αγαπά χωρίς ανταπόδοση και την δέχεται μόνο εάν ο άλλος πραγματικά θέλει να τη δώσει....που υμνεί τις εικόνες και τις έννοιες όσο καλύτερα μπορεί, όχι γιατί εχει υποχρέωση αλλά γιατί αυτό προστάζει ο ήχος της παλίρροιας....η σκοτεινή καρδιά!!!! Ομολογουμενως ανεξάρτητα το που απευθύνεται ( λες!!!! )....το βρήκα πολύ όμορφο....αυτό που λέμε αξίζει τα λεφτά του (ψέματα, κάθε συναίσθημα, ακόμα και η ύπαρξη του είναι ανεκτίμητο) Παρατήρηση: Ο παρακάτω στίχος (δεν κοιτάω νόημα) θέλει φτιάξιμο. Τον λόγο που στριφογυρίζω στο μεθυσμένο μου κρεβάτι. Τον λόγο που σκεπάζω ως και τα όνειρα μου. Για ένα γέλιο, για ένα δάκρυ, για μιαν απάτη γι'αυτό που λέμε αληθινή αγάπη. Παράδειγμα: Τον λόγο ψάχνω, που στριφογυρίζω στο μεθυσμένο μου κρεβάτι και την αιτία που σκεπάζω μέχρι και τα όνειρά μου. Για ένα γλυκό γέλιο, ένα δάκρυ για μιαν απάτη, για κάτι τέτοιο όπως η αληθινή αγάπη! Βέβαια δεν είναι είναι και το καλύτερο, αλλά είναι μία πρόταση....άλλαξα λίγο τις λέξεις! Sorry !!! Σχόλιο στον τελευταίο στίχο ( το ξέχασα χθές): Οποιος δεν πιστεύει ότι υπάρχει αληθινή αγάπη, πως κάποιοι λίγοι μπορούν να τη δώσουν (οι δύστυχοι, οι ευτυχισμένοι, οι αθάνατοι) είναι τόσο μακρυα νυχτωμένος ώστε μοιάζει με τον Πόντιο που κάνει σήμα στο αεροπλάνο που πετάει να κλείσει τα φώτα επειδή τα έχει ανοιχτά μέρα! Καταλαβαίνετε τι εννοώ....δεν ξέρει τι του γίνεται....όπως και περισσότερος κόσμος σήμερα! Κι μία στροφή, έτσι για απάντηση στο ποίημα σου! Είναι ωραία η αγάπη, είναι υπέροχο να υπάρχει, πραγματικά γενναίο, πραγματικά άξιο λόγου! Οι σκοτείνοι την δέχονται, ποτέ δεν αγνοούν κάτι ανώτερο, κάτι ιερό όσο εκείνη, όσο αυτό το μυστήριο, το μυστηριώδες συναίσθημα! Μακάρι να σκοτεινιάσει μακάρι, μακάρι να μας γεμίσει όλους, για να μπορούμε βλέπουμε όνειρα, που ο Μορφέας δεν τα δίνει! Edited August 18, 2006 by silversoldier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts