Jump to content

Κόκκινο φεγγάρι

Guest silversoldier

Recommended Posts

Guest silversoldier

Το κόκκινο φεγγάρι των Στοιχείων

Η δύναμη των στοιχείων ξαναήρθε,

το φεγγάρι του Αβαλον

έγινε πάλι κόκκινο,

γεμάτο σαν αίμα, σαν πυρκαγιά.

Ακούω κάθε σκέψη των θνητών,

τις ακούω, μα δεν παραμβαίνω!

Εχουν το δικό τους δρόμο,

μόνο σημαδια δίνω,

μόνο όνειρα δίνω

σαν αθάνατος,

μα δεν παρουσιάζομαι μέσα!

Οι άνθρωποι φοβούνται,

ενώ η αθανασία είναι στα μάτια τους,

δεν τη βλέπουνε, φοβούνται!

Θεωρούν κάθετι αληθινό:

ψεύτικό, κάλπικο, δημιουργία ρομαντικών,

ανοησίες, μόνο ανοησίε λένε!

Που να ήξεραν

πως όταν κοιτουν τον κόσμο,

τον βρώμικο όπως λένε,

κοιτούν καταμάτα τον εαυτό τους,

τον όλο βρωμια, όλο δυσωδεία εαυτό τους!

Όταν λοιπόν κάποιος

μπορέσει και αντέξει την πορεία

της φωτιάς,

δεν μπορεί να πει κάτι

όλα όσα πει στα αυτιά τους

θα 'ναι ψευτικά μεγάλα λόγια.

Αυτοί οι άνθρωποι

δεν αξίζουν ευκαιρίες,

δεν αξίζουν τίποτα!

Πως να βρούν αγάπη,

αν τη φοβούνται,

πως να βρούν αληθινή αγάπη

αν δεν ξέρουν

τι πάει να πει αλήθεια!

Πείτε μου αλήθεια!

Εάν μπορούν να ζήσουν

σε ένα κόσμο

όπως τον αλήθινό,

που όλα είναι ξεκάθαρα

που όλα είναι κοντά και μακρυά σου!

Δεν μπορούν,

για αυτό φοβούνται το σκοτάδι!

Επειδή φοβούνται να πεθάνουν

επειδή θέλουν να ζήσουν!

Τι να ζήσουν;

Αφου είναι ήδη πεθαμένοι!

(Πως να βρεί κάποιος την αληθινή αγάπη

αφού δεν τη θέλει και γι' αυτό δεν την αξίζει!

Πως να τη βρεί αφου το παρόν είναι το μόνο μέλλον,

το αργότερα είναι ένα ψέμα!

Ευτυχώς που ύπαρχουν κάποιοι και κάποιες

που την ψάχνουν.)

Που είναι αυτή η κοπέλα βρε παιδιά....τις χάσαμε όλες...κρύβονται πουθενά???? Σε καμμία λαγουδότρυπα, στην περικεφαλέα του καράφλα Μέρλιν??? που???

Μακάρι να με βρισκε εκείνη, έχω κουραστεί να ψάχνω, με 'χει πιασει η μέση μου, καίνε τα πόδια μου, κάτι καούρες....α όχι αυτό είναι απ' το πικάντικό το μεσιμέρι και μία χαζομαρα σάντουιτσ που με ταλαιπωρεί απ' τη Τετάρτη (πρόβλημα :thumbdown: )

Με αφορμή κάτι στιχάκια που διάβασα! :yessir:

Edited by silversoldier

Guest silversoldier

Σημείωση: Πραγματικά θέλω όλα όσα λέει το ποίημα να μην ισχύουν, όλοι να μαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι υπάρχει αγάπη...τι ομορφότερο άραγε υπάρχει στη ζωή απο εκείνη....(να υπάρχει και το προσωπο που θα πηγαίνει....μόνο ελπίζουμε...χωρίς κολληματα)

Με αυτό εδώ έπαθα το εξής: Με το που διάβασα τον τίτλο άρχισα να τραγουδάω Κόκκινο φεγγάρι, θάλασσες τεκίλα, φύλλα πεταμένα στη φωτιά... με τα μαύρα ρούχα, αμίλητοι καπνίζουν, οι φίλοι κι ονειρεύονται να φύγουν μακρυά... και δε συμμαζεύεται και δε μπορούσα να το ξακολλήσω κι από το κεφάλι μου. Αφενός δεν πήγαινε καθόλου με τους στίχους σου, αφ' ετέρου δεν έχω ιδέα τι δουλειά έχει το κόκκινο φεγγάρι (ή το φεγγάρι της Άβαλον που δεν ήταν κόκκινο, η ματωμένη αυγή του Τόλκιν είχε να κάνει με αίμα και τον ήλιο, αλλά τον συγκεκριμένο συνηρμό δεν τον πιάνω) με το λοιπό νόημα.

Παρ'όλα αυτά, συμφωνώ με αυτά που λες, με όσο από αυτά που λες καταλαβαίνω, δηλαδή. Δε μαρέσει ο τρόπος που έχεις επιλέξει να τα πεις και δε λες και τίποτα πρωτότυπο, όμως είναι σταράτα και καθαρά. Ασχέτως λοιπόν με το ότι σαν ποίημα δε μου λέει τίποτα, οι λέξεις του με αφήνουν αδιάφορη και το ρυθμό του τον βρίσκω ανύπαρκτο, χαίρομαι που το έγραψες επειδή απλά λες αυτά που λες.

Guest silversoldier

Τι να σου πω...ότι έχεις άδικό!

Δεν είναι ποίημα, ούτε στιχάκια, ούτε πεζό, απλα κάτι λυρικό, απόκοσμο, ωραίο επείδη ξέσπασα με αυτό!

Τα ψιλοπήρα....και είπα αυτά που αισθανόμουνα...τεχνικές και τα καθέκαστα...στην πρώτη μου ποιητική συλλογή, σε κανένα χρόνο απο τώρα!

Σημειωση: Το κόκκινο φεγγαρί...είναι απο ένα διήγημα μου....συμβολίζει την επάνοδο των αθανάτων....την συμφωνία με τον σύμπαν για να δώσουν πάλι το παρων οι δυνάμεις των στοιχείων!

Και συνεπώς όσα λέω είναι συνέπεια των πρώτων στίχων...καθώς ανεβαίνει το κόκκινο φεγγάρι....έρχεται η έμπνευση!

Το Άβαλον πηγαίνει στην ιδιότητα των στοιχείων να εξαφανίζονται όταν αρνιέται κάποιος την ύπαρξή τους! (πίστη)

Edited by silversoldier

Σου υπενθυμίζω, Silversoldier, πως οι Βιβλιοθήκες αυτού του forum είναι για να παρουσιάζει κανείς τελειωμένη, γυαλισμένη δουλειά. Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς σοβαρά με τις όποιες εμπνεύσεις σου μόνο όταν εκδόσεις ποιητική συλλογή, τότε να τις δημοσιεύσεις στο forum εκείνον τον καιρό, όταν θα έχουν πια τελειώσει, όταν θα είναι ολοκληρωμένες - τα υπόλοιπα στο εργαστήριο, αν έχουν να κάνουν με κάποια άσκηση. Δεν είναι δικαιολογία το ότι ήθελες να ξεσπάσεις, δεν θα έπρεπε να δημοσιεύεις εδώ πράγματα για τα οποία χρειάζεται να δικαιολογηθείς. Όσο για το ποίημα, συμφωνώ απόλυτα με την Κιάρα [αν και εμένα με ενοχλεί σαφώς περισσότερο το παιδαριώδες και αυτονόητο του πράγματος], και θέλω να προσθέσω πως είναι γεμάτο λάθη: ορθογραφικά, λάθη στους τόνους, συντακτικά κτλ. Δεν θα απαριθμήσω τα λάθη αυτά, πιστεύω, βλέποντας τις αντιδράσεις σου στα σχόλια διαφόρων θαμώνων του forum, πως δεν δίνεις καμμία απολύτως σημασία σε τέτοιου είδους εποικοδομητικές κριτικές. Δεν βλέπω κανένα περιθώριο για βελτίωση αν συνεχίσεις να θεωρείς τον εαυτό σου έναν αλάθητο, εξαίσιο λογοτέχνη. Κάθε άνθρωπος που σχολιάζει αρνητικά τα κείμενά σου θεωρείς αυτόματα πως έχει άδικο, πώς περιμένεις να ανεβάσεις το επίπεδό σου έτσι;

Επί τέλους, έχεις υποστεί τόσες παρατηρήσεις, κατάλαβε κάποια πράγματα. Δεν θέλω να ξαναδω επηρμένες απαντήσεις που βασίζονται, στο κάτω-κάτω, στο πουθενά... Όσοι πρέπει να το έχουν καβαλημένο το καλάμι, δεν το έχουν, ξεκαβάλα λίγο κι εσύ που, κατά τη γνώμη μου, δεν σε παίρνει να το έχεις καβαλημένο έτσι κι αλλοιώς...

Edited by Nienna

Έχει καταντήσει αηδία, Silversoldier. Αν δεν γουστάρεις κριτικές στα... ποιήματα σου, καλύτερα μη τα δημοσιεύεις καθόλου. Δεν είναι νοοτροπία αυτή, να απαντάς σε κάθε σχόλιο με αυτό το ύφος. Συνοδευόμενο από το "Σκοτεινός Ποιητής" εκεί δίπλα, και τη φάτσα σου από πάνω. Δεν σου μιλάω ούτε σα Γιάννης, ούτε σα ποιητής ή κριτής σου, μόνο ως διαχειριστής αυτής της Βιβλιοθήκης. Μπορείς να με (μας) αγνοήσεις και να συνεχίσεις ακάθεκτος. Με ακόμα περισσότερα ποιήματα και ανάλογες απαντήσεις. Μπορείς να προχωρήσεις έτσι. Καλά τα πας.

Για να δούμε...

Guest silversoldier

Αυτό θεωρείται επίθεση παιδιά, και λογοκρισία! Το ξέρετε αυτό!

Και το ότι δεν σας αρέσει κάτι είναι λογικό, κατανοητό, και σωστό αλλά δικαίωμα να κρίνετε το πως δέχομαι τις κριτικές, ενώ ποτέ δεν έχω απαντήσει είτε άσχημα, είτε με απρέπεια είναι λάθος και δεν το έχετε ούτε σαν διαχειριστές εκ των κανόνων που οι ίδιοι έχετε ορίσει ούτε σαν άνθρωποι!

Εκτός αυτού, στο εργαστήρι, σταμάτησα να συμμετέχω αρχικά για λόγους μαθημάτων! Έπειτα όμως προέκυψε και ένας άλλος λόγος, το ότι επιβάλλετε πράγματα, δεν ψάχνεται για νέούς τρόπους και ιδέες! Πιάνεται μία ποιητική μορφή και κολλατε εκεί, και μετά λέτε για τεχνικές και τα τοιάυτα! Έχω υπενθυμήσει επίσης άπειρες φορές ότι έχω και μία δυσλεξεία, δεν είναι δυνατόν να μη μου ξεφεύγει τίποτα! Δεν τα γράφω όλα χάλια, προσπαθώ να μην γίνεται αυτό, μην δίνεται και τόση σημασία (κυρίως εσύ Νιέννα-Αταλάντη)!

Επομένως δεν είναι μόνο αποτέλεσμα δικού μου λάθους αυτά που λέτε, αλλά και δικού σας, μία αντίδραση (πολύ άσχημη)! Σας παρακαλώ να μην καταντήσουμε να γράφουμε σπαμ όλη την ώρα! Μου ζήτησες Νιέννα να μείωσω τις δημοσιεύσεις, τό έκανα, αλλά το πως γράφω, είναι δικό μου θέμα!

Τα περί λογοτέχνη και τα λοιπά Ρικο, με έχουνε ψωνίσει αλλά όχι στα σημείο να το παίζω δήθεν και μη μου άπτου, τις κριτικές τις δέχομαι, τις αξιολογώ με βάση το σκοπό που είχα στο κάθε ποίημα και τις χρησιμοποιώ όταν πρέπει!

Εάν θέλετε να απέχω, εντάξει, αλλά τέτοιες άνανδρες επιθέσεις δεν δέχομαι!

Φιλικά και με κάθε καλή πρόθεση, Κώστας!

Edited by silversoldier

Πρώτον, λογοκρισία θα ήταν να σβήσουμε τις επηρμένες απαντήσεις σου στα σχόλια των διαφόρων μελών του forum. Δεν το κάναμε, άρα θέμα λογοκρισίας δεν τίθεται. Δεύτερον, απαντάς σε άλλα πράγματα από αυτά που γράφουμε, και πετάς διάφορες μπούρδες, κατ' εμέ, για να γίνει θόρυβος. Τρίτον, έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε το πώς απαντάς στις κριτικές σου, αν απαντάς με τρία κιλά τουπέ, κι αν δεν δέχεσαι μύγα στο σπαθί σου, φαίνεται πως δεν τις θέλεις, πως σε αφήνουν αδιάφορο, ανέγγιχτο, πως δεν χρίζεις βελτίωσης. Όποιος κρίνει κρίνεται, κι όποιος κρίνει την κρίση κάποιου, πάλι κρίνεται. Έτσι είναι ο κόσμος, τι να κάνουμε...

Μην δω άλλες αηδίες περί λογοκρισίας και παρεμφερείς προσπάθειες στρεψοδικίας. Να ξέρεις πού πρέπει να σταματάς. Δεν σου το λέω μόνο εγώ, σου το λένε ένα σωρό άνθρωποι εδώ μέσα.

Με συγχωρείτε που αρχίζω κι εγώ, αλλά δε μπορούσα άλλο.

ΔΥΣΛΕΞΙΑ είχε και ο SHAKESPEARE για όνομα! ΔΕΝ είναι επιχείρημα για την υπεράσπιση ΚΑΝΕΝΟΣ λάθους, στις ανθηρές αλλά και ανηλεείς πεδιάδες της Τέχνης. Κι εγώ έχω χαλασμένο πληκτρολόγιο αλλά δε γράφω χωρίς ν, β και space... Μέχρι να πάρω καινούριο το ράβω ή μου βγαίνει η πίστη στο copy&paste (όπως τώρα).

Όπως είπα, αν έχεις πρόβλημα φρόντισε να το διορθώσεις - στην τέχνη ή το κάνεις καλά, ή το κάνεις για τον εαυτό σου.

Να σημειώσω ότι σ'αυτό το post δεv εκφράζω τηv προσωπική μου άποψη για τηv ποίησή σου (γιατί αυτή, βλέπεις, επιδέχεται λογοκρισία...) παρά μόvο τηv απάvτησή μου στα... λογικά σου επιχειρήματα. Και τις τρεις τελείες μηv τις βλέπεις έτσι, είvαι επειδή βαριέμαι vα τρώω κι άλλο warn απλώς επειδή ο κόσμος είvαι 'δίκαιος'.

Και οι Μούσες... μαζί σου.

Edited by Orpheus

Guest silversoldier

Μια και μίλησα με τη Νιέννα, λίγο πιο προσωπικά στο msn....μάλλον έχετε λάθος εντυπώσεις...για τον τρόπο που κρίνω και κρίνομαι....συνεπώς δεν θεωρώ πως η συζήτηση βγαίνει κάπου! Αντιθέτως τείθενται και θέματα, πολύ άσχετα....

Περίσσότερα για τις λάθος εντυπωσεις...τα είπα στη Νιέννα!

Edited by silversoldier

Όσον αφορά στο σχολιασμό του ποιήματος, συμφωνώ πλήρως με τη γλυκιά Nienor! Ακόμα και ως προς τον τίτλο και τις σκέψεις που μου δημιούργησε!

Silver, γυρίζοντας από διακοπές βλέπω πως τα παιδιά τόλμησαν να σου πουν ευθέως ότι εγώ σου έλεγα έμμεσα τόσο καιρό.

Δεν είμαστε εδώ για να λογοκρίνουμε ούτε για να ταλαιπωρούμε κανέναν. Όμως, εκθέτοντας τις δημιουργίες σου στο forum, κατά βάσει τις εκθέτεις και στην κριτική - την οποία καλό θα ήταν να μάθεις να ζυγίζεις και να αποδέχεσαι ανεξαρτήτως περιεχομένου.

Εάν δε σου αρέσει η κριτική, ίσως θα ήταν προτιμότερο να δημοσιεύεις σε κάποιο ιδιωτικό χώρο (όπως ένα blog) στο οποίο, μάλιστα, είναι δυνατή η απενεργοποίηση των σχολίων από τρίτους. Έτσι, θα είσαι κι εσύ ήρεμος πως κανείς δε θα σου πει κάτι που δε σου αρέσει, θα είμαστε κι εμείς απαλλαγμένοι από τη "ρετσινιά" του λογοκριτή που τόσο ανεύθυνα μας προσάπτεις.

Μια και φαίνεται να έχει γίνει και κάποια κατ'ιδίαν (όσο μπορεί να γίνει μέσω δικτύου) συζήτηση με τη Nienna, σταματώ εδώ ελπίζοντας με παιδική αφέλεια να μην ξαναδω τέτοιου είδους συζητήσεις σφήνα σε κριτικές έργων.

Για να πώ την αλήθεια, θα απαντήσω όπως κάνανε κάπιοι άλοι πολύ παλιά.

"Απο τα ωραία σας λόγια την αρχή την ξεχάσαμε και το τέλος δεν το καταλάβαμε."

Αν θυμάσαι απο που είναι, καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..