Orpheus Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 (edited) Πυξοραγάκιο[ν]. Ένα πόμολο πολώθηκε μάλα· μαλάκωσε, έ _π __ε ___σ ____ε σ' έναν γεμάτο αγάλματα λάκκο – παγωμένον – Ένα πόμολο κρύωσε στον παγωμένο λάκκο σύξυλο ξύλιασε σαν άξεστο, άξυστο, μολύβι. και η __άμπωτη ξέβγαλε, ανάμεσα σ' ύφαλους και στρείδια, μερικά τεράστια ροκανίδια απ' αστέρια... τα κύμματα κυμμάτιζαν μ'έναν χαρακτηριστικό, κυμματιστό _________γδούπο πλαφ–πλαφ–μπλαφ–π-μπλαφ–πλαφ... και κυμμάτιζαν κόκκινα κυμματιστά κοσκινισμένα αρκούντως σαν ένας μεγάλος καφετιός αρκούντος κούντος κουκούντος κουρουκούντος σ' ένα α___π___έ___ρ___α___ν___τ___ο ___________________κουκουνάρι. ~ Παρακαλώ αγνοήστε τις ημιαόρατες παυλίτσες στο έδαφος του ποιήματος, παίζουν ένα ρόλο ...διαστημικό. Επίσης, φανταστείτε ένα βελάκι να βελάζει από το "η" της τρίτης στροφής μέχρι το αστέρια, ακριβώς αριστερά από το ποίημα, γιατί το κοινό μου (και όλος ο υπόλοιπος κόσμος εκτός από εμένα και τον Βαρσόβιο Περσονικόπουλο, ένα φίλο μου απ'το δημοτικό) είναι τόσο ηλίθιο που μόνο με τη βοήθεια ενός τέτοιου βέλους (βελάκιου) θα μπορούσε ποτέ να καταλάβει ότι η ξύστρα είναι κάθετα (να πάρει, το είπα!...)! [Αποτέλεσμα ποιητικού-λεκτικού παιχνιδιού με τις πράσινες λέξεις ως μοναδική πρώτη ύλη, στο σπίτι της άρτι δηλούσης την παρουσίαν της Ραψωδίας, με τη συμμετοχή της φίλης της Ήβης και της Αταλάντης (που πόσταρε τη συμμετοχή της στις Δ. Ιστορίες - Δαπανηρές Ιστορίες). Είπαμε ο καθένας από μία λέξη - Ελένη, Ήβη, Αταλάντη, ΕΓΩ, Ήβη αντίστοιχα - και μετά γράψαμε ο καθένας κι από ένα ποίημα όπου χρησιμοποιήσαμε όλες τις λέξεις, και ιδού το αποτέλεσμα!] ~ Οι Μούσες μαζί σας, -Ορφέας Edited August 20, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted August 20, 2006 Share Posted August 20, 2006 Χμμ...στερείτε νοήματος σκόπημα, ή δεν μπορώ να το διακρύνω; Γιατί πέραν των εικόνων, δεν βλέπω κάποια "εσωτερική" σύνδεση των γεγονότων. Tuus amicus carus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 Νομίζω Ορφέα πως θα άξιζε κάποια στιγμή να παραθέσουμε το σύνολο των ποιημάτων που προέκυψαν από το παίγνιον αυτό ;) Δυστυχώς το ποίημα της Ήβης δεν ενδείκνυται για fora όπου υπάρχουν ανήλικοι, οπότε δυστυχώς δε θα δοθεί στους αναγνώστες η ευκαιρία να δουν το σύνολο των ποιημάτων. Εδώ παραθέτω το δικό μου (μικρό και… περιεκτικό): Η Ειρωνεία της Τύχης Στην ξύστρα σου το έξυνες το πόμολο το δόλιο (!) ... που να το φανταζόσουνα, αθώο περιστέρι... Το κουκουνάρι έπεσε -απότομα- απ' το δέντρο, με γδούπο μέγα, ΤΡΟΜΕΡΟ (!) σου ήρθε στην κεφάλα ------------------------- Που να ξερε ο άμοιρος τι φύλαγε η τύχη; (στα ροκανίδια τα τραχιά ξυπόλητος να βήχει; ) Δεν έκοβε καλύτερα τ' αριστερό του... νύχι; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 Να προτείνω να μετακινηθεί το θέμα σαν άσκηση, ή, σαν άλλη πιθανότητα, να παρατεθεί το σύνολο των σχετιζόμενων έργων και να γραφτεί κάτι ανάλογο σαν άσκηση στο εργαστήρι ποίησης; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted August 21, 2006 Share Posted August 21, 2006 Δεν θα το μετακινήσω, αλλά αν θέλει ο κόσμος να κάνουμε μια τέτοια άσκηση, γιατί όχι; Πάντως, μην ξεχνάτε πως έχουμε μία που εκκρεμεί, μία που δεν έχουμε καν αγγίξει ακόμα, αυτήν με το οπτικό ποίημα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted August 24, 2006 Share Posted August 24, 2006 Κατόπιν αδείας της συγγραφέως, αποφάσισα - σαν δώρο στην ανθρωπότητα - α π ο κ λ ε ι σ τ ι κ ά να δημοσιεύσω και το τέταρτο ποίημα αυτής της δημιουργικής βραδιάς: Μιλούσες σαν γδούπος... Μύριζες σαν κουκουνάρι... Με άγγιξες σαν ξύστρα! Είχες απήδια(!) μαλακά σα ροκανίδια... Μα, σαν βίδωσες το πόμολο στην πόρτα, ξέχασες το κλειδί, και το φύτρωσες στα χόρτα...! (property of Vivi) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts