mars Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Το τέλος Φαντάζει άπιαστο και μακρινό μέσα στις νότες και στις λέξεις, ένας περήπατος τυφλός στις πιο μύχιες σκέψεις. Στα όνειρα μου. Συνάμα είναι απτό και κοντινό μέσα στους ίσκιους που στοιχειώνουν τη ζωή μου. Μες τις αναμνήσεις, που ψάχνω την μορφή μου. Στους εφιάλτες μου. Πως να καταλάβεις την ύπαρξη του; Μόνο απ'το θρόισμα των φύλλων στο βουβο πέρασμα του. Μόνο απ΄το χρώμα των κρίνων στο στερνό κέρασμα του. Μόνο απ΄το νέφος των φίλων στο φαιδρό ξέσπασμα του. Κάποια μέρα τον δρόμο θα τον βρεί, και θα σβηστούν όλες οι αλήθειες. Και θα πνιγούν στα δάκρυα οι πιο γλυκές συνήθειες. Το φυσικό επακόλουθο στα όμορφα ονειρά μας, στους πιο ψυχωτικούς, τρελούς μας εφιάλτες. Αυτό που μετριάζει πάντα τη χαρά μας και της ζωής μας κάνει μοναχικούς διαβάτες. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 (edited) Μάθε να ξεχωρίζεις το ποιημα που υμνεί και καυτηριάζει απο την κοινή ανοήσια! Το συγκεκριμένο έχει ένα νόημα για μένα αισχρό! Δεν ξέρω βέβαια τι θα πούνε τα παιδιά, δικαίωμα τους! Εγώ το μόνο που ξέρω είναι ότι άλλο η ζωή στην ανειλικρίενια και το φόβο της αλήθειας, μην τυχόν και φανούμε κακοί, χειρότεροι απο κάποιούς άλλους, και άλλο αυτό που απαλλάσει τον άνθρωπο απο κάθε εγωισμό, μικρότητα και κακία, ή "αγάπη". Αν καταφέρεις να δεις τη διαφορά σώθηκε όλη σου η ζωή, θα βλέπεις πάλι κακούς και καλούς, δόλιους και ψέυτες! Πίστεψε με, εγώ για την αγάπη κάνω τα πάντα....στο χω πεί καποια στιγμή! Και μακάρι εκείνη στην οποία πηγαίνει τουλαχιστον να το ξέρει.... Επειδή σε νόμιζα για άλλο...θα σου πω κάτι μάθε να ξεχωρίζεις τον ύμνο απο τα τραγουδάκια της εποχής μας, μπορεί ο ύμνος να μην ακούγεται πάντα τόσο όμορφος αλλά σίγουρα είναι διαχρονικός ενώ τα δόλια λόγια των τραγουδιών είναι για κανα 5 μηνο το πολύ! Σκέψου λίγο.... Αυτά τα σχόλια πήγαιναν σε συγκεκριμένες στροφές, τα υπολοιπα ήταν λίγο πολύ χωρίς νόημα για σχολιασμό, τα έγραψες για να τα γράψεις! Edited September 1, 2006 by silversoldier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 ΝΑ σου πω την αλήθεια, σε σημεία (πχ πρώτη δεύτερη και τελευταία στροφή) βγάζει πολύ όμορφη μουσικότητα, αλλά είναι αδύναμο στιχουργικά και μουσικά, αν και νοηματικά στέκει και έχεις και μερικές ωραίες ιδέες (πχ το χρώμα των κρίνων που τα σπαέι) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 Είναι λίγο ανομοιόμορφο, αυτό είναι και το μόνο που νομίζω πως θα ήθελε λίγη προσοχή. Επειδή έχει ωραίες εικόνες, ειδικά αυτή που λέει κι ο Μιχάλης επάνω με τα κρίνα (και όλη αυτή η στροφή θα έλεγα) κι επειδή που και που τα έχει όλα: μέτρο, ομοιοκαταληξία, μουσικοτητα, ρυθμό, όταν λείπουν από τον επόμενο στίχο για παράδειγμα, χτυπάει και φαίνεται. Κι εγώ νοηματικά το βρίσκω αρκετά καλό. Σου λείπουν μια δυο εκφάνσεις του ίδιου πράγματος για να είναι πλήρες, όμως καταλαβαίνουμε που το πας κι είναι αρκετά καλογραμμένο και σε πολλές περιπτώσεις εύηχο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts