Μούσα Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Μαραμένη καρδιά Νοιώθω θλίψη και θυμό θυμό και πόνο. Εσύ είσαι εκεί έξω, και εγώ εδώ σε ένα ηλίθιο κελί της ζωής. Ποιός φταίει? Γιατί? Εγώ ή οι άλλοι?Γιατί? Στον ουρανό των ονείρων μου μαζεύτηκαν σύννεφα. Μαύρα. Υπάρχει λόγος ζωής...ποιός είναι? Ποιος θα μου πει? Αφήνομαι σε σενα να με γιατρέψεις. Θα μπορέσεις?Σε ψάχνω... Που είσαι? Θα με καταλάβεις? Δεν ξέρω. Θέλω να μου δώσεις ηρεμία και δικαιοσύνη, μόνο αυτό ζητάω. Είθε ο Μορφέας να τιθασεύσει τώρα, αυτή τη νεκρή ώρα, τα όνειρα μου και να σε βρω... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 (edited) Να ένα υπέροχο νόημα! Φυσικά πρέπει να προσέξεις λίγο το γράψιμο, αλλά μόνο το νόημα αρκεί για να το κάνει υπέροχο! ηρεμία και δικαιοσύνη, δεν πρέπει να ζητάς μόνο αυτά, είναι λίγα! Αλλά και πάλι αξίζουν σαν σκέψεις! Ότι και να πουν ή άλλοι, πιστεύω θα μιλήσουν όλοι θετικά αλλά απο μένα η λέξη <Αληθινό> είναι ο τέλειος χαρακτηρισμός! Καλωσήρθες....back Μην το ξεχάσω! Η απαντήσεις δεν δίνονται με φιλοσοφικές αναζητήσεις, δίνονται με τις πράξεις με την καρδιά, με το κάθετι που προσφέρει για θυσία ο καθένας μας! Η αγάπη μας γιατρέυει πάντα, όχι όπως ανέφερα σε ένα άλλο ποίημα κάποιου: τα δόλια τραγουδάκια των εποχων, προσφέρουνε πάντα για να πάρουν, αγορά σκέτη! Δεν πιστεύω πως η ζωή είναι πάρε δώσε! Εγώ προτιμώ να δίνω....μόνο έτσι χαίρεσαι! Με το να παίρνεις μάλλον στο τέλος βαριέσαι, δεν νομίζεις??? Edited September 1, 2006 by silversoldier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Μέτρια γραφή σε ένα θέμα που παίζει συχνά. Υποθέτω ότι είναι έκφραση κια ως αυτό τη σέβομαι, απλά ούτε μουσικότητα έχει, ούτε λυρισμό, ούτε κάτι που θα το κάνει να ξεχωρίσει. Είναι δυστυχώς επίπεδο, λέξεις στο (ηλεκτρονικό) χαρτί που αναμφίβολα σημαίνουν κάτι για εσένα αλλά όχι απαραίτητα και για τον αναγνώστη (ειδικά αν δηλώνει τόσο γαϊδούρι σε θέματα ποιήσης όσο εγώ ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μούσα Posted September 1, 2006 Author Share Posted September 1, 2006 Ευχαριστώ πολύ και τους δυο σας. Είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι τέτοιο και πρώτη φορά που το διαβάζει και κάποιος άλλος. Πρέπει να διορθώσω αρκετά πράγματα, αλλά είναι αρχή ακόμα. Αυτές είναι απλές σκέψεις και το θέμα αρκετά κοινό αλλά μείζον, δε νομίζετε? Η αγάπη δεν είναι απαραίτητη στη ζωή μας? Άλλωστε η ποίηση έχει θέματα κοινά και καθημερινά (ζωή, θάνατος, αγάπη), που όσο και αν έχουν ξαναειπωθεί έχουν κάθε φορά διαφορετική αξία. Η τεχνική είναι άτσαλη και θέλει πολύ προσπάθεια.Ευχαριστώ πολύ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 H τεχνική είναι το μέσο που θα περάσεις το μήνυμά σου στον δέκτη, για αυτό είναι σημαντική. Και ναι, η αγάπη είναι σημαντική στη ζωή μας. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μούσα Posted September 1, 2006 Author Share Posted September 1, 2006 Α και κάτι άλλο. για το πρώτο σχολιαστή. Η αγάπη είναι πάρε δώσε από την αρχή ως στο τέλος της.ωραία η ανιδιοτέλεια, αλλά αξίζει και να παίρνεις πράγματα που σου λείπουν και τα θες, όχι μόνο να δίνεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raistlin Majere Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 (edited) Μετρια προσπαθεια αλλα ρε παιδια...ΚΛΙΣΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. ARGH ARGH! Ε φτανει πια με αυτα τα angsty ποιηματα. Γραψτε και κανενα επικο, τι διαβολο SF & F forum ειναι αυτο? Επισης, ο θανατος ειναι μια διαδικασια που ειναι μεσα στο προγραμμα, αλλα καθημερινο φαινομενο δεν ειναι σε καμια περιπτωση. Ειναι σαν να μου λες οτι καθε μερα καποιο κοντινο σου προσωπο πεθαινει. Αλλο η καθημερινοτητα και αλλο μια διαδικασια που ειναι το φυσιολογικο τελος της ζωης. Οπως και να εχει, συνεχισε να γραφεις (με μετρο φυσικα) και θα αποβαλλεις αυτο το στυλ γραφης το οποιο θα αρχισει σιγα σιγα να κουραζει και εσενα. Edited September 1, 2006 by Raistlin Majere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars Posted September 1, 2006 Share Posted September 1, 2006 Βασικά όπως θα έχεις καταλάβει αν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα ποιήματα μου ή στιχάκια ή πες τα όπως θες η άποψη μου για την αγάπη είναι λίγο περίεργη. Αυτό δεν οφείλεται ούτε στο γεγονός οτι έχω πληγωθεί ούτε σε τίποτα σχετικό. Απλά δεν μπορώ να πιστέψω σε κάτι, σε τίποτα τόσο πολύ. Δεν μπορώ να αφεθώ και να παρασύρομαι στα κύματα της αγάπης. Και ξέρω κολύμπι, και καλό μάλιστα, απλά δεν πιστεύω τόσο πολύ ούτε στον εαυτό μου. Ε όχι δε θα πιστεύσω σε ένα συναίσθημα το οποίο υπάρχει αλλά εξαφανίζεται σε ένα λεπτο, σε ένα χρόνο, σε είκοσι χρόνια ή τέλος παντων κάποια στιγμή. Ο μόνος τρόπος να μείνει αυτό το συναίσθημα ζωντανό είναι να πεθάνεις τη στιγμή που το νοιώθεις. Στο απόγειο της δόξας του. Αυτό εγώ δεν το θεωρώ σοβαρό. Πολλοί θα με "κράξουν" για αυτά μου τα λόγια θα με βάλουν στον τοίχο έτοιμο να με πιροβολύσουν. Πάντως σίγουρα είναι ένα υπερεκτιμημένο συναίσθημα. Αυτές οι απόψεις μου δεν οφείλονται ούτε σε υπέρμετρο εγωισμό ούτε σε υπέρετρη βλακεία. Αρκεί να πώ οτι αυτή τη στιγμη που γράφω και λέω τις απόψεις μου αγαπάω, αγαπάω σε τρελό βαθμό. Ωστόσο έχω την ωριμότητα να πώ ότι θα έρθει το τέλος, οτι κάποια στιγμή θα χαθεί και αυτό στην ψυχρή καθημερινότητα, στις ανπάντεχες αλλαγες. Και δεν θέλω να ακούσω οτι αν χαθεί δεν αξίζει γιατί αυτό προφανώς δεν ισχύει αφού πόσα πραγματα που στη ζωή μας αξίζουν χάνονται στη χλωμή πραγματικότητα. Όσον αφορα το ποίημα σου νοηματικά δεν μου άρεσε, προσωπικά πάντα, για τις παραπάνω αντιλήψεις μου και τεχνικά εντόπισα διάφορα προβλήματα κυρίως στον ρυθμό που ήταν ανύπαρκτος και στο μέτρο που ίσα που φαινότανε. Επίσης αυτά που ήθελες να εκφράσεις τα κατάλαβα ακριβώς, απλά τα έλεγες τόσο απλά και τόσο άμεσα που δεν μου κάνανε καμία αίσθηση. Συγγνώμη για οτιδήπωτε είπα. Δεν ήταν τίποτα με κακή πρόθεση και φυσικά το ξέρω οτι δεν γράφω καλύτερα. Οπως είδες τα σχόλια μου στάθηκαν στο νόημα και είναι καθαρά προσωπικές απόψεις. Συνέχισε με όποιον τρόπο μπορείς και πίστεψε σε ότι νομίζεις αληθινό. Με εκτίμηση σε ότι προσπαθεις να εκφράσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted September 2, 2006 Share Posted September 2, 2006 (edited) Αγαπητέ μου φίλε, μάθε πρώτα τι είναι πραγματικότητα και μην προλέγεις, είναι γνωστό ότι ο έρωτας προηγείται της αγάπης, ωστόσο αυτό που στο οποίο αναφέρεσαι δεν είναι αγάπη αλλά έρωτας! Η αγάπη είναι αθάνατη και να δεν μάθεις να αγαπάς είσαι νεκρός, πίστεψε με! Δεν μπορείς να υπερεκτιμήσεις την αγάπη γιατι πολύ απλά είναι ανεκτίμητη! Μάθε να ξεχωρίζεις επίσης την αγάπη απο την μανία, το πάθος για κάτι! Και για να τα λες αυτά δεν έχεις ωριμότητα, η ωριμότητα προυποθέτει την αντιληψη της θυσίας, είσαι έτοιμος να πεθάνεις για έναν άνθρωπο που λες ότι αγαπάς??? Σκέψου το σοβαρά, άμα είσαι τότε άρχισε να σκέφτεσαι τι είναι αγάπη! Και το τέλος έρχεται όταν δεν υπάρχει αγάπη! Εάν αγαπάς δεν υπάρχει τέλος, για σένα μπορεί για την αγάπη σου όχι, αφού πεθάνεις θα ζει για πάντα! Και για να αναφερθούμε και σε παλιότερα πράγματα, πως περιμένεις και γράφεις για αλήθεια, αφού φοβάσαι να παραδεχτείς τον εαυτό σου, φοβάσαι να τον δεις και να τον διορθώσεις! Και δεν στα λέω έτσι έχω κάνει πολλά κακά πράγματα παλιότερα που το 'χω σκυλομετανοιώσει! Μην κάνεις τα ίδια λάθη, αλήθεια είναι να πολεμάμε τον αευτό μας, αγάπη να βλέπουμε τον κόσμο σαν τον εαυτό μας και να δικαιολογούμε τα πάντα που βλέπουμε στραβά, σαν δικά μας λάθη! Άρχισε να σκέφτεσαι πριν είναι πολύ αργά! Τέλος το ποιημα είχε πολλές ατέλειες όντως, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήτανε στιχάκια! Άλλο σκοτεινή καρδιά άλλο μαυρισμένη απ 'το κρίμα! Η αίσθηση μετράει, θα το μάθεις άμα ασχοληθείς λίγο περισσότερο, δεν ασχολήθηκε κανείς με την ποιηση για επάγγελμα ή επείδη έχει υλικούς σκοπούς....όλα αυτά είναι εμφανή! ΑΑΑ...μην ξεχάσω! Μούσα πρέπει να καταλάβεις ότι στην αγάπη πέρνεις αυτά που σου προσφέρονται...εγώ δίνω τα πάντα μια φορά στη ζωή μου, εάν εσύ φοβάσαι να τα δώσεις είναι άλλο θέμα! Εγώ μια φορά για τη μία κοπέλα που αγαπώ, και θα αγαπώ....τα δίνω όλα, κι ας έρθει να μου πει ότι είμαι ανόητος! Η πραγματική αγάπη είναι μια φορά στη ζωή μας, άμα τι χάσει κανείς παθαίνει επι τόπου! Ήτανε κάτι ξεχωριστό, πραγματικά σαν ποίημα! Σαν σκέψεις, σαν ελπίδα ζωής! Edited September 2, 2006 by silversoldier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raistlin Majere Posted September 2, 2006 Share Posted September 2, 2006 Το topic δεν ηταν φιλοσοφικο την τελευταια φορα που κοιταξα...(ουτε τοσο μελοδραματικο επισης...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted September 2, 2006 Share Posted September 2, 2006 (edited) Απλά μεγάλε, μερικοί πρέπει να μαθαίνουνε να μην κατακρίνουνε συναισθήματα, αφού φυσικά μάθουνε να τα έχουνε, και να μην φιλοσοφούν με την σκληρότητα που χαρακτηρίζει την εποχή μας! Ποίηση γραφουμε, εάν δεν έχουμε εμείς μια ευασθησία, ποιος θα την έχει! Φυσικά ο φίλος μας που ψευτοφιλοσόφισε είναι καινούργιος και προφανώς δεν έχει καταλάβει ακόμα τι σημαίνει ωριμότητα και ότι αυτό που εκφράζει στο σχολιασμό του είναι απλά, η κοσμίκη-ανόητη άποψη για την πραγματικότητα! Εν τέλει, δεν έχει σχέση με φιλοσοφία, αλλά με το τρόπο που σχολιάζει κανείς κάτι! Φυσικά, αυτό δεν είναι μόνο δικιά μου δουλειά, να το επισήμαινω, αλλά όλων μας! Όποιος δεν θέλει να ασχοληθει με την ποίηση και τη ευαισθησία που εκφράζει και γράφει για να γράφει, καλύτερα ας κάνει μία δήλωση στους Moderators, να κάνουν ένα Subforum για στιχάκια και παραφιλοσοφίες! Και Nihilio διάβασε καλύτερα τη γράφω και σε παρακάλω άσε κατα μέρος τους σχολιασμούς! Edited September 2, 2006 by silversoldier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 2, 2006 Share Posted September 2, 2006 Το topic δεν ηταν φιλοσοφικο την τελευταια φορα που κοιταξα...(ουτε τοσο μελοδραματικο επισης...) Θα συμφωνήσω. Άντε, είδαμε γυναίκα να μπαίνει και γίναμε όλοι ρομαντικοί φιλόσοφοι Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted September 2, 2006 Share Posted September 2, 2006 Το ποίημα, δυστυχώς, ήταν μέτριο, πολυφορεμένο, άμμετρο και οι στίχοι άτσαλα χωρισμένοι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted September 3, 2006 Share Posted September 3, 2006 (edited) Σαν ποίημα μου αρέσει. Και σαν γραφή και σαν ενέργεια/ροή/ρυθμό, αν και "σκοντάφτει" μερικές φορές. Αλλά καλά το πάς... Όσον αφορά την συζήτιση περί αγάπης, παρακαλώ να μην γίνονται τέτοιες επιθέσεις στα ψυχρά και προς όλες τις κατευθύνσεις. Όταν "πειράζεσαι" σε τέτοιο βαθμό από μια αντίθετη άποψη από αυτήν που πιστεύεις εσύ και επιτήθεσαι με τέτοιον τρόπο, αυτό σημαίνει μάλλον αδυναμία και μια εσωτερική αμφιβολία για την εγκυρότητά της. Όσον αφορά την αγάπη: στις μέρες μας, δυστηχώς, η αγάπη ορίζεται πλέον ως αυτό το συναίσθημα που αναπτήσσεται μεταξύ δύο ανθρώπων σε μια "σχέση". Και αυτή κάθε άλλο παρά πραγματική αγάπη είναι, καθώς παντού γύρω μου βλέπω "μανιακούς, παθιασμένους, ονειροπόλους εγωιστές, που προσπαθούν να κλέψουν από το ταίρι τους την ευτηχεία που δεν μπορούν να βρουν μέσα τους". Φαίνεται περίεργο, αλλά πλέον αυτήν την "αγάπη" και αυτόν τον "έρωτα" τα κινυγάμε, τρέχουμε να βρούμε κάποιο "έταιρον ήμιση", το επόμενο θήμα, και να "ποντάρουμε" σε αυτόν/ή. "Ωραία, είμαι ερωτευμένος. Είμαι σε μια σχέση. Γιατί δεν νιώθω ευτηχής?". Μα γιατί την ευτηχία πρέπει πρώτα να την βρούμε μέσα μας. Πρέπει πρώτα να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και μετά να ανοιχτούμε και στον διπλανό μας. Και όταν ανοίξουμε στην πραγματική Αγάπη, που είναι ανιδιοτελής, δεν ζητάει ανανταλλάγματα, δεν "εγκλωβίζει" τον άλλον, δεν στιρίζεται στον άλλον, τότε θα αγαπήσουμε τον ευατό μας, τον συνάνθρωπό μας, τους πάντες και τα πάντα. Και αυτή η Αγάπη δεν τελειώνει ποτέ, γιατί απλά δεν εξαρτάται από κανέναν και από τίποτα, γιατί είναι καθαρή, αγνή Αγάπη. Αρκετή φιλοσοφία για απόψε.... Edited September 3, 2006 by Deodonus Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted September 3, 2006 Share Posted September 3, 2006 Παιδιά επείδη το θέμα έχει ενδιαφέρον, ανοίγω τόπικ στις γενικές συζητήσεις, για να μπορέσουμε να ακφράσουμε γνώμες χωρίς να σπαταλάμε ποστ στη βιβλιοθήκη ποίησης! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted September 4, 2006 Share Posted September 4, 2006 Μέχρι την τελευταία στροφή θυμίζει πρώτες ποιητικές απόπειρες προεφήβων και εφηβων, κυρίως από άποψη τεχνικής - υπάρχουν πολλά προβλήματα στο λόγο. Το νόημα είναι γνωστό, όλοι έχουν σκεφτεί κάτι πάνω στο θέμα κατά καιρούς, αλλα το δίνεις με τόσο τετριμμένο τρόπο που αν και θα μπορούσε ίσως να αγγίξει κάποιους ανθρώπους, δεν βλέπω να το κάνει - σίγουρα πάντως δεν αγγίζει εμενα. Η τελευταία στροφή, παρ' όλα αυτά, έχει δυνατότητες. Η πρόταση μου είναι να δουλεψεις πάνω σε αυτή τη στροφή, να προσπαθήσεις να βασίσεις ένα ποίημα πάνω σ' αυτην όταν έχεις όρεξη και έμπνευση - όλα αυτά αν σε ενδιαφέρει όντως να ασχοληθείς με την ποίηση, αν το έχεις ανάγκη. Αν μιλάμε απλώς για ένα ξέσπασμα, τότε ούτε οι κριτικές μας έχουν κανένα νόημα, ούτε τα σχόλια μας. Αν μιλάμε όμως όντως για τέχνη, ισχύουν τα όσα είπα παραπάνω. Η όλη συζήτηση περί αγάπης από κάτω θα ήταν όντως καλύτερα να συνεχιστεί στη Φιλοσοφία. [Συγγνώμη για την μερική έλλειψη τόνων και για τα οποια λάθη. Είμαι στην Ολλανδία, γράφω από 'δημόσιο' PC, και χρησιμοποιώ ένα greeklish to greek application για να γράφω στο forum...] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts