mars Posted September 3, 2006 Share Posted September 3, 2006 Δίπλα στο τζάκι Χορεύουν δίπλα μου, παράφοροι χειμώνες και πεφταστέρια που μου δείξαν το φεγγάρι. Δίπλα στο τζάκι βυθισμένος για αιώνες, να ωριμάζω σαν παλιό κρασί μες το κελάρι. Μέσα απ'τη φλόγα ξεπηδά, ακόμη η μορφή σου κι όπως συνήθως έρχεσαι και μου κρατάς το χέρι. Το σώμα σου είναι αδειανό, μα όχι κι η ψυχή σου και στη παλάμη μου άφησες ακόμα ένα αστέρι. Δίπλα στο τζάκι έμεινα για πάντα βυθισμένος, να βλέπω απ'το παράθυρο τον χρόνο να κυλάει. Κάτασπρος, βουβός μα πάντα ευτυχισμένος αφου το βλέμμα σου ένοιωθα να μου χαμογελάει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 3, 2006 Share Posted September 3, 2006 Πολύ όμορφο ποιήμα, λιτό, περιεκτικό, με όμορφες εικόνες και πολύ καλές ομοιοκαταληξίες. Από τα καλύτερα που έχεις σηκώσει ως τώρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted September 3, 2006 Share Posted September 3, 2006 Θα συμφωνήσω, αυτό είναι όντως ώριμο ποίημα! Μάλλον δηλώνει μία αναμονή, τουλαχιστον έτσι με κάνει και αισθάνομαι! Καλός αυτή τη φορά...σε παραδέχομαι! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars Posted September 3, 2006 Author Share Posted September 3, 2006 Ευχαριστώ παιδιά, δεν ξέρω αν είναι ώριμο, αν είναι καλύτερο από τα άλλα που έχω postαρει πάντως σίγουρα είναι ένα ποίημα που δεν προήλθε από βιαστική σκέψη. Δεν προήλθε από σύγχυση συναισθημάτων αλλά από καθαρο μυαλό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted September 3, 2006 Share Posted September 3, 2006 πάντως σίγουρα είναι ένα ποίημα που δεν προήλθε από βιαστική σκέψη. Δεν προήλθε από σύγχυση συναισθημάτων αλλά από καθαρο μυαλό. Φαίνεται ότι έχεις δουλέψει πάνω του, γι αυτό και βγαίνει να ρέει τόσο άνετα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts