Nienna Posted September 29, 2006 Share Posted September 29, 2006 (edited) Μερικές λέξεις για την ερμίνα Οι πιο όμορφοι δρόμοι είν’ οι δικοί σου, αυτοί που τους χτίζεις καθώς τους περπατάς, αυτοί με τις πλάκες που ηχούν διαφορετικά η μια απ’ την άλλη σαν τις πατάς – κάθε φορά με διαφορετική αγωνία φωλιασμένη στην καμάρα του πέλματός σου. Δε με ρωτάς, μα τα ερωτηματικά σφυρίζουν σαν αδικοχαμένα ατμοκίνητα τραίνα, και σου απαντώ: Δεν ξέρω τι με κάνει να θέλω να σπρώξω στο γκρεμό όλους τους ανθρώπους με τ’ αόρατα φτερά στην πλάτη· Ίσως να φταίει που θέλω να βλέπω πολλά χαμόγελα, πολλά πολύχρωμα μάτια, πολλούς στρογγυλεμένους αντίχειρες, πολλές λακούβες πίσω απ’ αυτιά και κάτω από λευκούς λαιμούς στον κόρφο τ’ ουρανού, καταμεσής στ’ αεικίνητα σύννεφα... Δεν ξέρω τι κάνει λίγα από τα πολλά φιλιά ν’ ανθίζουν. Edited September 29, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted September 30, 2006 Share Posted September 30, 2006 Οι πιο όμορφοι δρόμοι είναι οι δικοί σου, καθώς λέξη λέξη χτίζεις ανάμεσα στα όνειρα, ανάμεσα στα χαμόγελα, ανάμεσα στ' ανθισμένα φιλιά, τη συννεφένια πολιτεία της αλήθειας... Αυτό μου έβγαλε απάντηση σε στίχο... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted September 30, 2006 Share Posted September 30, 2006 Τώρα με αφήσατε και οι δύο άναυδο. Το ποίημα της Αλίνας αγγίζει περισσότερο παρά ποτέ το surreal, αλλά αυτό και η απάντηση... απλά σπέρνουν! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts