Rhapsody Posted October 2, 2006 Share Posted October 2, 2006 (edited) La Poudre Ce matin le ciel a disparu. Une poudre grosse couvrait le soleil, les statues, les jardins, les yeux, elle pénétrait les poumons… Elle tombait comme de l’eau brûlant, roulait á sa face, á sa bouche entr’ouverte, ses cheveux, ses seins – elle était douloureuse, insupportable, cette poudre, suffocant et au même temps irrésistible... La fille restait toujours là, en regardant encore le ciel avec ses yeux inanimés, en attendant attendant la pluie qui ne viendrait jamais… -------------- Η Σκόνη Εκείνο το πρωί ο ουρανός εξαφανίστηκε. Ένα παχύ στρώμα σκόνης κάλυπτε τον ήλιο, τα αγάλματα, τους κήπους, τα μάτια, διείσδυε στα πνευμόνια... Έπεφτε σαν καυτό νερό, κυλούσε στο πρόσωπό της, στο μισάνοιχτο στόμα της, στα μαλλιά, στα στήθη – ήταν επίπονη ανυπόφορη αυτή η σκόνη, αποπνικτική και ταυτόχρονα ακαταμάχητη... Η κοπέλα παρέμενε πάντα εκεί, κοιτάζοντας ακόμα προς τον ουρανό με μάτια άψυχα, προσμένοντας προσμένοντας τη βροχή που δεν επρόκειτο να ‘ρθει ποτέ.... ------------------------- Συγγνώμη για τη χαζή μετάφραση παιδιά, αν βγει καμιά καλύτερη θα το ενημερώσω... (Μίου, χμπφ, δε μου αλέσουν οι μεταφλάσεις...) Edited October 3, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 3, 2006 Share Posted October 3, 2006 (edited) [Θα έπρεπε να το φοβάμαι· αντ' αυτού, θα τ' ονειρευτώ και θα κρατώ κάτω απ' το μαξιλάρι μια πέννα και λίγο κίτρινο χαρτί – κι όταν ξυπνήσω, θα κρατώ ένα χάρτη στις κρυφές γωνιές του μυαλού μου, κι έπειτα θα ρίξω φως και θα ξεγυμνώσω ξεδιάντροπα όλες αυτές τις κρυψώνες, γιατί... αυτό το σκοτεινό μέρος, με τη λεπτεπίλεπτη λευκή σκόνη που ξεχωρίζει πάνω στα μαύρα πέπλα, που διεισδύει σ' όλους τους πόρους, που παρασύρει αδίστακτα σε μιαν ασφυκτική, ακαταμάχητη αγκαλιά, αυτήν την βαθειά, αρχαία γη θέλω να την αγγίξω.] ----- Μου άρεσε παθολογικά, φαίνεται; Edited October 3, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 3, 2006 Share Posted October 3, 2006 Σκοτεινό και ρομαντικά απαισιόδοξο. Έχεις γενικά το ταλέντο να μην πλατειάζεις, να γράφεις τόσο όσο θα έπρεπε και να μην ξεπερνάς τα όρια και εδώ το αποδεικνύεις για μια ακόμα φορά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isis Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Ο Μιχάλης έχει δίκιο. Είναι ταλέντο κι είναι δικό σου και μπράβο σου Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaspK Posted October 4, 2006 Share Posted October 4, 2006 Σκέφτομαι τί θα μπορούσα να πω - διαπιστώνω πως, και πάλι, μ' έχουν προλάβει άλλοι. Πάρα πολύ καλό, και συνέχισε έτσι και καλύτερα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted October 4, 2006 Author Share Posted October 4, 2006 Ευχαριστώ πολύ παιδιά... ελπίζω να βοηθάει λίγο η μετάφραση... θα προσπαθώ να τα ποστάρω με μεταφράσεις όταν τα ποστάρω γιατί δυστυχώς έχω παρατήσει λίγο τα ελληνικά ποιήματα τον τελευταίο καιρό... *αντικρουόμενες δυνάμεις με σπρώχνουν να επιστρέψω στη σπηλιά μου από τη μία και από την άλλη να παραπάρω τα πάνω μου... χμμ... θα συμβιβαστώ με αυτό --> * Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts