Rikochet Posted October 8, 2006 Share Posted October 8, 2006 Φράνσις Πάντα περνάς μπροστά από σπασμένο γυαλί Οι ραγισματιές των καθρεφτών καίνε χαμόγελα πάνω στο δέρμα σου Η επιθυμία των τυφλών κοιμίζει το θηρίο κοιμίζει τη φωτιά Ένα χάδι αρκούσε για να ξεχάσεις τις ρυτίδες που έσταζαν σαδισμό να φορέσεις ανθρώπινα δόντια να φιλήσεις να φιληθείς και να μείνουν ανέπαφα τα χείλη - ίσως λίγο πιο υγρά, μα με σάλιο, όχι με αίμα, το αίμα τέλειωσε, σωστά; Ποιός ξέρει, ίσως η αυστηρή μορφή του Μπλέηκ και το πορτραίτο (μη)Τέρας γίναν ένα. Ο πίνακας που χωνεύεις δεν σε σώνει - ορεκτικό είναι μονάχα, για τον Δράκο στην πλάτη σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 8, 2006 Share Posted October 8, 2006 Με ανατρίχιασε αυτό εδώ, μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι πολύ καλογραμμένο, έχει ελκυστικό θέμα, και είναι χαρακτηριστικά δικό σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Knight_who_says_Ni! Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 (edited) Υπέροχο, υπέροχο Γιαννάκη, μόλις τώρα θυμήθηκα γιατί σε ζήλευα παλιά…. Δεν έχω κάτι να προσθέσω…. Και πάλι μπράβο ρε Edited October 9, 2006 by The_Knight_who_says_Ni! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 Παράξενο και όντως ανατριχιαστικό. Θα άρεσε στον Πόε σίγουρα. Χωρίς να είναι γκροτέσκο ούτε σουρεαλιστικό ακριβώς - δεν είναι σουρεαλιστικό γιατί οι εικόνες του παρά τον κάποιο συμβολισμό τους είναι μάλλον σαφείς και ρεαλιστικές - σε "πιάνει", σαν αναγνώστη, και σου λεει "άκουσέ με!" Οι λέξεις είναι προσεκτικά επιλεγμένες, και οι περισσότερες μάλλον συνηθισμένες, πράγμα που δείχνει πόσο καλή μπορεί να γίνει μια σύνθεση ακόμα και χωρίς ιδιότυπες ή ασυνήθιστες λέξεις. Και ναι, ειναι ειλικρινα δικό σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 9, 2006 Share Posted October 9, 2006 Ενδιαφέρουσα περιγραφή της ταινίας "Ανθρωποκυνηγός"/"Ο Κόκκινος Δράκος" (δεν ξέρω ποια από τις δύο είδες και εμπνεύστηκες) με ένα δυνατό ποιητικό στυλ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted October 10, 2006 Share Posted October 10, 2006 Πολύ καλό Ρίκο, εύγε! Να γράφεις και ελληνικά, εγώ στο έχω πει, είναι εξίσου καλά με τα αγγλικά σου ποιήματα ;) Cheers! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts