Jump to content

Μια αληθινή ιστορία

Nienna

Recommended Posts

Μια αληθινή ιστορία

Μέρες τώρα θέλω να πω μια ιστορία

για έναν άνδρα που θα μείνει για πάντα παιδί,

κι έναν άλλον που δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο.

Είναι μια ιστορία καθημερινή,

απλή,

μα νομίζω πως σαν την τελειώσω

θα εύχεστε να ‘σασταν κι εσείς εκεί

να καμαρώσετε την αστρόσκονη

να νικά το χρόνο...

[Γιατί ήταν αυτό που λέμε ‘μεγάλος’

ο άνδρας που θα μείνει για πάντα παιδί,

και ‘νέος’ ‘κείνος ο άλλος,

ο στεγνός από μάγια.]

Πήγε λοιπόν ο πρώτος άνδρας

που θα τον λέμε ονειροταξιδευτή,

να ζητήσει μια ταινία από ένα μαγαζί,

μια ταινία απ’ αυτές που αλαφρώνουν την ψυχή

και χαϊδεύουν τις άκριες απ’ τα χείλη

φορώντας τους γλυκά χαμόγελα,

κι ο δεύτερος άνδρας γελούσε χαιρέκακα

καθώς του έλεγε πως αυτό που ζητά,

η Mary Poppins,

[όλοι σας την ξέρετε, όχι;]

«Δεν υπάρχει,

και δεν πρόκειται να ξανάρθει ποτέ.»

Ήταν πολύ ευτυχής, φαίνεται,

που δεν θα έδινε στον ‘ξεμωραμένο’

την όμορφη ανάσα που ζητούσε.

Τώρα θα περιμένατε να λυπηθεί

ο ονειροταξιδευτής μας,

ή να θυμώσει που με τόση σκληράδα τυλιγμένη

ήταν η απάντηση που πήρε –

μα είχε τρία αστέρια στις τσέπες του

και λίγη αστρόσκονη απ’ το προηγούμενο ταξίδι του

έλαμπε στα μάγουλά του

και στην άκρη της μύτης του,

κι έτσι χαμογέλασε...

Χαμογέλασε,

έβγαλε κάτι από την τσάντα του,

[ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβουν τα αιώνια παιδιά

μέσα στις τσάντες τους!]

ένα βιβλίο·

το έδειξε στον υπάλληλο

κι είπε:

«Θα ξανάρθει! Το λέει στο τέλος του τελευταίου βιβλίου της!»

Κάπως έτσι, λοιπόν,

νίκησε εκείνη τη μέρα

η αστρόσκονη το χρόνο.

~

[14-10-2006, Derby, UK]

Edited by Nienna

Σ'ευχαριστώ. Δεν μπορώ να πω πολλα περισσότερα. Με συγκίνησε τόσο το οτι σε ενέπνευσε το πραγματικό περιστατικό που σου περιέγραψα πριν μέρες, όσο και το οτι μου έκανες ένα δώρο πραγματικά μαγικό. Με έκανες να δακρύσω και δεν ντρέπομαι καθόλου γι'αυτό....

Η αστρόσκονη και η μαγεία σίγουρα σε έχουν ποτίσει με τη δύναμή τους, Αλίνα.

:blush:

Κι εγώ σ' ευχαριστώ, για την έμπνευση και για την αποδοχή.

Υπέροχη μικρή ιστορία :) Μαγευτική, συγκινητική... αχ, ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι στον κόσμο... και ευτυχώς που δίνουν έμπνευση να γράφονται όμορφα ποιήματα σαν το σημερινό της Nienna.

Ζήτω η αστρόσκονηηη!!!!!!

Edited by Rhapsody

Εγώ θα ήθελα να έβλεπα την φάτσα του Βιντεοκλαμπίστα! Θα ήταν απλά άψογη! Εύγε!

Αλίνα!!! έχεις ομοιοκαταληξία! :) Καλά... καλά... σταματάω :) (θα χαμογελάω μόνο καταχθονίως στο εξής :))

Ήτανε πολύ όμορφο και το ποίημα και ο λόγος που το ενέπνευσε και γενικά η όλη ιστορία: ήταν ένα περιστατικό που έγινε έτσι κι έτσι κι έτσι και μετά έγινε ποίημα-δώρο να το μάθουμε κι εμείς (:)) κι όλος ο κόσμος αν είναι δυνατό γιατί είναι όμορφη ιστορία και όμορφο το ποίημα (:))

πφφφφ.... παραλληρώ,

δεν έχω να πω και τίποτα της προκοπής,

γιαυτό (:)).

Τραγικά πολύ ωραίο ποιήμα! Απλό, όμορφο, ελαφρύ και γλυκό. Δεν έχω τίποτα να πω και ούτε πιστεύω ότι χωράει σχόλια περί τεχνικών. Απλά ωραίο! :)

Νιώθω πραγματικά πολύ όμορφα που το διάβασα,

έστω και σαν αναγνώστης,

σαν να έμαθα κάτι για τον Dain.

Ok, τα καταφέρατε να με κάνετε να βάλω τα κλάμματα και δεν ξέρω ποιον απ' τους δύο ν' αρχίσω στις γρήγορες.

Διονύση, αποσύρω τον τίτλο "μπαμπάς" για σένα, ή μάλλον, αν ο δικός μου πατέρας δεν ήταν εξίσου μπέμπης, θα ευχόμουν να ήσουν δικός μου μπαμπάς. Κάνε ένα φου από Κηφισιά να 'ρθει μέχρι την Πεύκη λίγη αστρόσκονη...

Αταλάντη, σ' αγαπάω. Ένας κοινός μας γνωστός (δεν θα πω όνομα, παρά μόνο ότι σου τον σύστησε η Βίκυ στη γιορτή μπύρας) μου είπε κάτι που γνώριζα απ' την αρχή, αλλά δεν είχα κατονομάσει. "Αυτή την κοπέλα τη συμπάθησα αμέσως. Έχει ένα αφοπλιστικά παιδικό χαμόγελο και μια εξίσου παιδική ειλικρίνια στο βλέμμα." Και στην ψυχή μια εξίσου παιδική ομορφιά...

• 2 weeks later...

Ψυχούλα...

[Ποτέ δεν είναι αργά, τελικά.]

:blush:

• 4 years later...

4 χρόνια πέρασαν από τότε που η Αλίνα εμπνεύστηκε από την ιστορία που της είχα πει (τότε που σε μια άλλη ζωή ήμουν ο Dain και όχι όπως τώρα ο Όμπερον). Αλλά ποτέ δεν ξέχασα τη συγκίνηση που μου είχε προκαλέσει το ποίημά της και που είναι ακόμα εδώ ζωντανή και αιώνια.

Το 4 είναι μαγικός αριθμός σε πολλούς λαούς και ίσως 4 χρόνια έπρεπε να περάσουν μέχρι δύο μέρες πριν όταν είχα πάει για ψώνια σε σούπερ-μάρκετ στο κέντρο της Κηφισιάς και αποφάσισα να περάσω από το dvd-cd store όπου είχε γίνει το πρώτο συμβάν. Δεν είχα στο νου μου να αγοράσω τίποτα (το ταμείον είναι μείον ως συνήθως) αλλά πολλές φορές έχουν καλές προσφορές.

Έτσι, πήγα στο stand που είχαν δεκάδες dvd σε πολύ χαμηλές τιμές. Και εκεί μπροστά μου βρισκόταν ένα και μοναδικό αντίτυπο από . . .

. . . την Special έκδοση για τα 45 χρόνια από τότε που πρωτοπαίχτηκε η Mary Poppins! Ένα σετάκι με την ταινία, με έξτρας και ένα short φιλμάκι όπου η "θεά" Julie Andrews ξαναπαίζει το ρόλο της. Το οποίο σετ δεν είχα ήδη αγοράσει από το Άμαζον για κάποιο άγνωστο λόγο.

Ναι. Η Μαίρη Πόππινς είχε ξαναγυρίσει, όπως ακριβώς το είχε υποσχεθεί 4 χρονια πιο πριν. :)

Edited by Oberon

Πράγματι όμορφο, ένα wink στην παιδικότητα. Θα μπορούσα να το είχα πάθει κι εγώ αυτό, σε κάποιο μαγαζί με κόμιξholiday.gif

Θα το έλεγα τόσο wink στην παιδικότητα, όσο και στη "μαγεία". Ίσως βέβαια τελικά αυτά τα δύο να είναι όψεις του ίδιου πράγματος. :)

Όσο ήμουν στο μαγαζί αναρωτήθηκα που να ήταν εκείνος ο νεαρός υπάλληλος που με "χαρά" μου είχε πει πως η Μαίρη Πόππινς δεν θα επέστρεφε ποτέ ξανά. Θα τον ρωτούσα, ίσως με λίγη "κακεντρεχή χαρά" και γω, αν υπάρχει κι άλλο αντίτυπο από το dvd set. Δεν τον βρήκα όμως. Βέβαια μπορεί να ήταν σε άλλο όροφο, ή για κάποια εξωτερική δουλειά ή κάτι άλλο. Όμως τελικά αυτό που είδα έχοντας ένα "μυθοποιητικό φίλτρο" στο νου μου ήταν πως ήταν απών, και παρόντες ήταν η Μαίρη Πόππινς, η "μαγεία" και ο γράφων. Poetic justice and poetic closure. ;)

Edited by Oberon

• 11 months later...

Ενα πολυ γλυκο ποιημα και μια ακομα πιο γλυκεια προσεγγιση σε ανθρωπους και καταστασεις που λειπει κατα την γνωμη μου απο το φορουμ αυτον τον καιρο.

Σε μια τετοια ατμοσφαιρα θα ηθελα να βρισκεται το φορουμ (και σε εναν τετοιο κοσμο θα ηθελα να ζω μην σας πω) οπου υπαρχει παιδικοτητα και καλοσυνη.... Εσεις που θελετε να ζειτε και να βρισκεστε?

Γιατι πιστευω πως ολα ειναι θεμα επιλογης....

Edited by laas7