Oberon Posted October 16, 2006 Share Posted October 16, 2006 (edited) Όνομα Συγγραφέα: Διονύσης (Dain) Τζαβάρας Είδος: Μυθοπλασία με παρήχηση του Φ. Βία; Ναι. Σεξ; Όχι Αριθμός Λέξεων: 985 Αυτοτελής; Ναι. Σχόλια από τον συγγραφεύ: Είναι ίσως το δυσκολότερο συγγραφικά κείμενο που έχω γράψει. Μου φαίνεται ακόμα εκπληκτικό το πόσο καλή είναι μια άσκηση παρήχησης για έναν επίδοξο συγγραφέα. Μάλιστα νιώθω πως αφού κατάφερα να τελειώσω αυτό το κείμενο, έστω και σε 1,5 μήνα έστω και ατελές σε κάποια σημεία, μπορώ να γράψω σχεδόν οτιδήποτε (λέμε τώρα!) :tongue: Πιστεύω πως αξίζει να βάλω την ιστορία αυτή σε ξεχωριστό τόπικ, γιατί σε αντίθεση με μια προηγούμενη μικρή παρηχητική ιστοριούλα, αυτή είναι μεγάλη, έχει συγκεκριμένη πλοκή και χαρακτήρες και με παίδεψε πάρα πολύ μια που ήξερα εξ αρχής τι ακριβώς ήθελα να γράψω. Το πρόβλημα ήταν το πως να εκφράσω κάθε σημείο της ιστορίας με παρηχήσεις του γράμματος ή του ήχου "Φ". Κάθε λέξη επιλέχτηκε προσεκτικά, κάθε φράση ζυγίστηκε σε σχέση με τις προηγούμενες ή τις επόμενες. Με διασκέδασε πολύ αυτό όσο κουραστικό κι αν ήταν κάποιες στιγμές. Αναγκαστικά η γλώσσα είναι καθαρεύουσα σε κάποια σημεία και δημοτική σε άλλα, και έμμετρη. Ποιητική αδεία - και ελπίζω να μου συγχωρεθεί αυτό - έκανα μερικά λεξιπλαστικά πειράματα, όπως στις λέξεις με πρώτο συνθετικό το φαερ- που φυσικά σημαίνει νεραϊδο-κάτι. Η λέξη κορφί σημαίνει κόρφος και όχι κορμί βέβαια. Ο Φόρκυς δεν είναι φυσικά ο μυθολογικός θεός, ενώ η Φαέρικα είναι ένας χαρακτήρας που είχα φτιάξει κάποτε για ένα μεγάλο - αλλά ατελείωτο ακόμα - παραμύθι. Φερσέφασα είναι ένα από τα ονόματα της Περσεφόνης. Ελπίζω να απολαύσετε την ιστορία. -----------------ΦΑΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΦΟΡΚΥΣ---------------------- Ο Φόρκυς φορτωμένος έφυγε με τα φλουριά σφυρίζοντας, αφήνοντας τους φονευμένους στο φως του φεγγαριού. Έφριξε η φεγγαροντυμένη Φαέρικα η φτερωτή, στις φυλλωσιές π’αφουγκραζόταν. Οι φωνές και ο φόβος τους εκκωφαντικοί στ’αυτιά της. Φευ! Σε τι φταίξανε οι φτωχοί, ο Φαίδων και η φαμίλια του; «Φονιά!!» φώναξε η Φαέρικα μα ο Φόρκυς - άφαντος - δεν φανταζόταν το φλεγόμενο φως στο ξέφωτο, που αύξανε στη μορφή της, αφανίζοντας κι αυτό το φως του φεγγαριού! Η άφθονη φωτιά δεν άφησε απ’τη φαύνα φύση να φαγωθούν οι φονευμένοι. Φωνή στη φλόγα και φροντίδα έφερε η Φαέρικα και αφάνισε αυτοπυρπολώντας τη φοβερή τη φρίκη απ’το ξέφωτο. Αφού εφρόντισε γι’αυτά, εφόρμησε αφ’υψηλού, και φορεσιά από φύλλα σφένδαμου κι ασφόδελου ύφανε. Το ύφος της – ηφαίστειο - έφερε προς τη Φαέθουσα - του φεγγαριού που’φερε τη μορφή - και εφτασφράγιστο φαερομαγικό εφώναξε: «Υφέρποντα φαντάσματα και Φαύνοι φύλακες! Φορωνέα φαοφέροντα και σεις Φλογίστρες της Αβύσσου!Φοβερή Φερσέφασα και συ Φοίβε που η φαύλα φρόνηση αφόρητη σου φαίνεται, φυσήξτε! Φυσήξτε και με τα φτερά μου φέρτε με σ’αυτόν! Στο φθονερό το Φόρκυνα το δολοφόνο, τον αδελφό τον άφταιχτο που φόνευσε!» Άφοβη η Φαέρικα αφέθηκε στις φροντίδες των Φυλάκων. Νεφέλωμα αφανέρωτο εφύσηξε ο Φοίβος, κι η αυτοκράτειρα η Φερσέφασα φασματικές φυλές της άβυσσου αφιέρωσε, τη φεγγαρογέννητη να συντροφεύουν στο φτερωτό φευγιό της. Και έφτασε! Μορφή ενός φύκου φιδογυριστού σε φλαμουριά πυκνόφυλλη εφόρεσε, και άφαντη-άφωνη, του Φόρκυνα το σφύριγμα αφουγκράστηκε. Σφυρίζοντας ο Φόρκυς, φαγοπότι έφτιαξε στο ξέφωτο και έφαγε. Στους οφθαλμούς του φάνηκε η φλόγα η φιλάργυρη, ύφος φαιδρό, τα φλουριά εποφθαλμιούσε να θωπεύσει. Αφέθηκε στη φαρδύκορμη τη φλαμουριά να αναπαύσει τη σφιγμένη οσφύ του. Σφούγγισε τη φουντωμένη φάτσα του και τα φλουριά φανέρωσε, στο πορτοφόλι φυλαγμένα. Τα θώπευσε, τα φίλησε, τα'σφιξε στο κορφί του. Το χρυσαφένιο φως τους άφθαστο, φανταστικό! Φαντασμαγορικό νεφέλωμα εσφάλησε τους οφθαλμούς του και έφυγε ο Φόρκυς στου Μορφέα τη φωνή τη φαντασιακή αφημένος. Τα φυλλόκλαδα του φύκου εμφύσηξε ο Φοίβος, κι η Φαέρικα σαν φίδια φοβερά τα έφερε, στροφές-στροφές, φυλακή να φτιάξουνε, το Φόρκυνα το φαντασμένο να φασκιώσουν. Σαν φιέστα οι φασματικές φυλές φουρφούριζαν με φούρια, οι άφοβοι οι φαύνοι, φλογίστρες φωτερές, φαντάσματα και φρίκες, κι απ'τις φωνές, τη φασαρία τους, αίφνης ο Φόρκυς αφυπνίστηκε. Αιφνιδιάστηκε, και στο φόβο τον αφόρητο που φώλιασε στον εαυτό του, εφάμιλλος στη φύση δεν υφίστατο. Τα φλουριά να σφίξει, να ξεσφίξει φοβούμενος μη φύγουν ή αφανιστούν ευχήθηκε, αφού κι οι φονικές του φάλαγγες σε φυλακή σφιχτή φρουρούνταν από του φύκου τα φυλλόκλαδα στη φλαμουριά που φιδογύριζαν! Εσφάδαζε αυτός που φόνευσε τ'αδέλφι του να αναπνεύσει, φυλακισμένος από την κορφή ως τις φτέρνες! Φανερή η φρίκη στη φωνή του, φώναξε: «Φίδι φαρμακερό, φάντασμα από εφιάλτη, που έφτιαξες τη φυλακή αυτή, φανέρωσε τη φρικαλέα φάτσα σου και άφησέ με ελεύθερο!» Ευθύς του φανερώθηκε η Φαέρικα, φασματικό νεφέλωμα με φορεσιά του φύκου τα φυλλόκλαδα. Στους οφθαλμούς της φλόγα αυτόβουλη που φέγγιζε στο ξέφωτο! «Ελεύθερο, φονιά; Ω, Φόρκυνα φαντασιόπληκτε, φύση φθαρμένη, αφύσικη, που φθόνησες του αδελφού σου τα φλουριά! Το Φαίδωνα και τη Φυλλίδα φόνευσες, τα φιντανάκια τους τι σου'φταιξαν που κάρφωσες, αφηνιασμένος, μην ξεφύγουν; Nα φύγουν λεύτερα δεν τ'άφηνες αυτά, τα φλουριά αφού 'χες υφαρπάξει, αφιλότιμε;» «Η ομορφάδα σου να διαφέρει φαίνεται της φύσης σου της φονικής, φιδόψυχη φοράδα! Αφού τα φρέσκα φράγκα μου φροντίζεις να μου φας με φούρια, φυλακίζοντάς με σε φιδίσια φυλακή! Τα φάσματα τα φρικαλέα - οι σύντροφοί σου - εύχομαι να σε φάνε! Φτου σου, αφορισμένη!!» φώναξε ο Φόρκυς, φουρκισμένος κι έφιδρος. Η φυλλοστεφάνωτη η Φαέρικα με φορτισμένη εύθυμα φωνή εφώναξε: «Αφέντη μου, μ'αφόπλισες με τη φράση αυτή, το "φτου σου, αφορισμένη!" Εφέστιοι φύλακες! Στ'αυτιά σου Φόρκυνα πώς έφτασε φαερομαγικό που φυλαγμένο φρόντισαν και άφαντο οι φύλακες να φέρεται; Φευ, φευ! Οι φθόγγοι σου φυλάκισαν τη φύση της Φαέρικας της φοβερής και φιλικά θα σου φερθώ, αφού αφέντης μου αυτοδιορίστηκες της αφελούς φτωχής!» «Άφησέ με ελεύθερο να φύγω!» «Φυσικά, αφέντη μου, μα φυσικά! Μια αφιέρωση φτάνει να προσφέρεις, και αφάνισα τη φυλακή, σαν αφοσιωμένη φίλη σου.» «Αφιέρωση, ε; Φλουριά φροντίζεις να μου φας, φλύκταινα φεγγαρόφερτη! Φτάνουν εφτά;» «Εφτά για εφτασφράγιστο φαερομαγικό, εφτά οι στροφές της φυλακής σου, εφτά τα φώτα που φεγγοβολούν στου Φοίβου τη φαμίλια, εφτά και στο Εφτάστερο την άφατη τη Φύση που φωτίζει! Φτάνουν, Φόρκυ!» «Αφέσου αυθωρεί, εφτά φλουριά αφαίρεσε ευχερώς, και να φύγω άφησέ με!» φώναξε με φειδωλή φωνή, ασφικτιούσε ο Φόρκυς απ΄το σφίξιμο του φύκου. «Φοβερό, φίλτατε Φόρκυνα! Τι αφηρημάδα! Τη φύση του φαερομαγικού σαφώς μου φάνηκε πως σου φανέρωσα. Τα φλουριά ο αφέντης θα προσφέρει στη φτερωτή του φίλη. Αυστηρά αυτός, χουφτώνοντάς τα!» αποφάνθηκε η Φαέρικα. «Φυλακισμένες φέρονται οι φούχτες μου, φενάκη φρικαλέα! Φρόκαλο με μορφή φαερικού!!» αφήνιασε ο Φόρκυς φουντωμένος. «Φούσκωσαν οι φάλαγγές μου απ'το σφίξιμο! Τις φούχτες μου άφησε λεύτερες τα φλουριά να σου προσφέρω!» «Φευ! Η φύση σου η άφρονη φροντίζει, Φόρκυνα, η φυλακή από φύλλα σφιχτά να σε φασκιώνει. Δεν υφίσταται φαερομαγικό, φονιά της φαμελιάς του αδελφού σου! Τα φάσματα αυτών που φόνευσες για τα φλουριά σε σφίγγουν, όχι η Φαέρικα κι οι σύντροφοί της. Ο φόβος και η φρίκη αυτούσια στους οφθαλμούς της Φύλλιδας, τα φιντανάκια της που έσφαζες! Αυτό είν' η φυλακή σου! Τις φονικές σου φούχτες ελεύθερες φέρε, πρόσφερε τα φλουριά που υφάρπαξες κι ελεύθερος θα φύγεις!» «Εφ'όσο φωτίζει ο Φαέθωνας τη Φύση, και ο Φοίβος κι η Φεγγαρόσχημη αδελφή του, η Φαέρικα θα σε φυλά…αφέντη μου…αδελφοφόνε…τα φλουριά ώσπου να θωπεύσεις ή να φθαρείς και να σε φάει η φύση η φαύνα που εφ΄ώ αφουγκράζεται!» Φέγγισαν οι οφθαλμοί της απ΄τη φωτιά την άφατη και η μορφή της άφοβης Φαέρικας εφάνη η φυσική! Άφθαστη και φοβερή, φαερογέννητη, στο Φως του Εφτάστερου, του Φοίβου, της Φερσέφασας τη φυλή της που έφτιαξαν στου Ήφαιστου τους φούρνους! Αφάνταση η φρίκη στη φωνή που άφησε ο Φόρκυς. Άφρισε και σφάδαξε, φλέγματα έφευγαν, φούσκωσε η φάτσα του από τη φούρια και το φόβο, τις φωνές. Η φιέστα των φασμάτων φούντωσε, οι φυλές της άβυσσου, φαύνοι, φλογίστρες, φύλακες, αφέθηκαν σε φαντασιακή φρενίτιδα. Έφυγε το φως και σφάλισαν οι οφθαλμοί του φθονερού του Φόρκυνα τ'αδελφοφόνου. Copyright Δ.Τζαβάρας 2006. Edited October 17, 2006 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted October 16, 2006 Share Posted October 16, 2006 (edited) Τι έκανες εδώ βρε Διονύση; Πώς στο καλό κατάφερες αυτό το πανδύσκολο πράγμα; Έχει και υπόθεση... Έχω πάθει σοκ. :tongue: Σοβαρά τώρα, μου άρεσε πολύ. Δεν μπορώ καν ν' αρχίσω να φαντάζομαι πόσο φοβερά σε παίδεψε! Έχει κάποια τεχνικά [κόμμες, κτλ.], θα τα βρεις όταν ξεκουράσεις το κεφάλι σου απ' τα φ... [Ξαφνικά γράφω και αντιλαμβάνομαι πόσα πολλά φ έχει η γλώσσα μας - αλλά και πόσο λίγα αν θέλει κανείς να γράψει μια τέτοια ιστορία!] Φφφοβερό. Edited October 16, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 16, 2006 Share Posted October 16, 2006 Dain, δε θα ήθελα ποτέ να παίξω μαζί σου scramble. Πάντως πρέπει να παραδεχτώ ότι έκανες πολύ καλή δουλειά. Κατάφερες να έχεις και παρηχίσεις παντού και μια ιστορία, κάτι πολύ δύσκολο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted October 17, 2006 Author Share Posted October 17, 2006 Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τις παρατηρήσεις. Πράγματι έχω βάλει πάνω από ένα περιττό κόμμα σε κάποια σημεία, και μερικά περιττά άρθρα όπως μου έλεγε η Νιεννα χτες. Μιχάλη, γιατί να μην παίξουμε Scrabble? Χρήσιμο είναι! ;) Πάντως η ίδια ιστορία μπορεί να γραφτεί και με παρήχηση του Ρ, αλλά δεν θα το έκανα τώρα με τίποτα. Αν κάποιος θέλει πάντως να δοκιμάσει....be my guest! :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αυτή Posted October 17, 2006 Share Posted October 17, 2006 Μπράβο! Πολύ καιρό είχα να δω κάτι τέτοιο! Μου θύμισες και ένα βιβλίο που διάβαζα πριν από χρόνια με ιστοριούλες για κάθε γράμμα της αλφαβήτας. Πάω να βρω που σκονίζεται... :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted October 17, 2006 Share Posted October 17, 2006 Πολύ πολύ όμορφο Χαρά στην υπομονή και στο κουράγιο σου για να το βγάλεις όλο αυτό βέβαια... αλλά νομίζω το αποτέλεσμα αποζημιώνει πλήρως. Απλώς μαγεία...! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted October 18, 2006 Share Posted October 18, 2006 Καλό, πάρα πολύ καλό. Για παρηχητική είναι απίστευτη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted October 18, 2006 Share Posted October 18, 2006 Διονύση ειλικρινά ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό το πράγμα που έκανες εδώ, όμως δε θα σταθώ μόνο στη δυσκολία του γιατί ό,τι φτιάχνουμε έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες κι αν σου έλεγα απλά "Μπράβο που τα κατάφερες" θα μείωνα την ιστορία και δεν το θέλω. Είναι ένας μαγικός μύθος που μοιάζει πάρα πολύ με τους κλασικούς μύθους της Ελλάδας όμως έχει μια μοντέρνα πινελιά που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά μας και τον κάνει ακόμα πιο κατανοητό. Το όνομα της είναι υπέροχο και πρέπει να σου πω ότι εκτός από "φάερ" σα ρίζα έχεις και το εξής: φ αέρικα-> αέρικα-> αερικό (ή και ευ-αερικό, Φαέρικα: κομμένο Ευαέρικα) πράγμα που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο ασχέτως με το αν το έχεις κάνει επίτηδες ή όχι. Το ταξίδι σου ήταν υπέροχο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted October 18, 2006 Author Share Posted October 18, 2006 Πραγματικά χαίρομαι που σας άρεσε, παιδιά! Το όνομα της είναι υπέροχο και πρέπει να σου πω ότι εκτός από "φάερ" σα ρίζα έχεις και το εξής: φ αέρικα-> αέρικα-> αερικό (ή και ευ-αερικό, Φαέρικα: κομμένο Ευαέρικα) πράγμα που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο ασχέτως με το αν το έχεις κάνει επίτηδες ή όχι. Κιάρα, με άφησες κυριολεκτικά άναυδο! You "floored" me, που λένε! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι, απλά μου άρεσε ο ήχος του ονόματος. Η ερμηνεία όμως που έδωσες όχι μόνο στέκει αλλά είναι πανέμορφη. Με έκανες να δω τη Φαέρικα με άλλο μάτι κυριολεκτικά και την πλούτισες σαν χαρακτήρα. Μάλσιτα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί πως η Φαέρικα σου έδωσε το αληθινό της "όνομα", όπως κάνουν οι faeries στους ανθρώπους που συμπαθούν. Μύθοι μέσα σε μύθους μέσα σε ποστς ενός φόρουμ ;) (Ίσως πρέπει κάποια στιγμή να ποστάρω το παλιό αυτό παραμύθι που έγραφα, είναι κάπου 90 σελίδες αποτελούμενο από μια κεντρική ιστορία και κάμποσες συνδεόμενες υποιστορίες, αλλά ατελείωτο). Σ'ευχαριστώ και πάλι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spock Posted August 1, 2008 Share Posted August 1, 2008 (edited) Διονύση, μόλις το διάβασα αυτό και έχω να πω... φανταστικό, πραγματικά! Μα πώς το κατάφερες αυτό; Απίθανο, όχι μόνο για τις παρηχήσεις, αλλά γιατί πραγματικά βγαίνει μια ιστορία δεμένη και ωραία! Και οι λέξεις που επέλεξες χάριν της παρήχησης, δένουν άψογα, χωρίς να δίνουν την αίσθηση ότι είναι εκεί "επίτηδες". Και ο λόγος, άλλες φορές έμμετρος, άλλες φορές καθαρεύουσα και ποιητικός γενικά σ' όλο το κείμενο, είναι πολύ πετυχημένος και προσθέτει στην ατμόσφαιρα του παραμυθιού. Α, και το όνομα Φαέρικα μου αρέσει πάρα πολύ. Για κάποιον λόγο μου ακούγεται πάρα πολύ ωραίο. Btw, αυτό το 'Φτου σου, αφορισμένη', ήταν απλά απίθανο, το αστείο μέρος μέσα στην ιστορία! Τι να πω, μπράβο σου, Διονύση! Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι: πώς αποφάσισες να κάνεις μια τέτοια ιστορία; Σου ήρθε απλά σαν ιδέα; Και γιατί επέλεξες το "Φ" για την παρήχηση; Edited August 1, 2008 by Spock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted August 1, 2008 Author Share Posted August 1, 2008 (edited) Διονύση, μόλις το διάβασα αυτό και έχω να πω... φανταστικό, πραγματικά! Μα πώς το κατάφερες αυτό; Απίθανο, όχι μόνο για τις παρηχήσεις, αλλά γιατί πραγματικά βγαίνει μια ιστορία δεμένη και ωραία! Και οι λέξεις που επέλεξες χάριν της παρήχησης, δένουν άψογα, χωρίς να δίνουν την αίσθηση ότι είναι εκεί "επίτηδες". Και ο λόγος, άλλες φορές έμμετρος, άλλες φορές καθαρεύουσα και ποιητικός γενικά σ' όλο το κείμενο, είναι πολύ πετυχημένος και προσθέτει στην ατμόσφαιρα του παραμυθιού. Α, και το όνομα Φαέρικα μου αρέσει πάρα πολύ. Για κάποιον λόγο μου ακούγεται πάρα πολύ ωραίο. Btw, αυτό το 'Φτου σου, αφορισμένη', ήταν απλά απίθανο, το αστείο μέρος μέσα στην ιστορία! Τι να πω, μπράβο σου, Διονύση! Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι: πώς αποφάσισες να κάνεις μια τέτοια ιστορία; Σου ήρθε απλά σαν ιδέα; Και γιατί επέλεξες το "Φ" για την παρήχηση; Ευχαριστώ για το σχόλιο Jimbo. Η όλη φάση ξεκίνησε από αυτό το τόπικ Παρηχητικές Ιστορίες μετά από μια συζήτηση με το Ρασπ. Εκεί έγραψα πειραματικά και τη μικρή παρηχητική με "Θ" αν και μια φράση της είναι μάλλον αντιγραφή από ασκήσεις που κάνουν στο θέατρο. Ήθελα να γράψω μια μεγαλύτερη παρηχητική ιστορία, μ'άρεσε η ιδέα να χρησιμοποιήσω τη Φαέρικα που είναι ένας χαρακτήρας μου από κάποιο παλιό, και άσχετο, παραμύθι, και το "Φ" φαινόταν σαν γράμμα που ναι μεν θα καθιστούσε τη συγγραφή δύσκολη, αλλά όχι και απίθανη. Κατά βάση το είδα σαν άσκηση, αλλά τελικά μ'άρεσε και καλλιτεχνικά το αποτέλεσμα. Σίγουρα απέδειξα στον εαυτό μου πως μπορώ να γράψω αυτό που θέλω ακόμα και με το "handicap" της παρήχησης. Η ολοκλήρωση της ιστορίας μου ανέβασε το ηθικό για το αν μπορώ να γράψω με "απαιτήσεις". Edited August 1, 2008 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetartos Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Μπράβο, Dain! Χαρά στο κουράγιο σου! Είναι εντυπωσιακό, που κάθε επίθετο, ουσιαστικό, ρήμα, όλα έχουν και ένα φ (τουλάχιστον στην προφορά τους)! Πραγματικά πολλή δουλειά και σε φαντάζομαι μονίμως με ένα λεξικό στο χέρι να ψάχνεις... Και βέβαια πλην του διόλου ευκαταφρόνητου μεγέθους του κειμένου, είχες και μια ιστορία να πεις! Το μόνο που είναι κρίμα είναι ότι το handicap δε σου επέτρεψε να εκτυλίξεις και τις ικανότητές σου επί του περιεχομένου της ιστορίας... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted August 11, 2008 Author Share Posted August 11, 2008 Ευχαριστώ για το σχόλιο, Γιώργο. Δεν χρησιμοποίησα λεξικό παρά μόνο στο δεύτερο γράψιμο της ιστορίας, για ποικιλία. Δεν έχει και τόσα πολλά "Φ" η Ελληνική γλώσσα. Σχετικά με το περιέχομενο, το κατανοώ αυτό που λες, και όντως έτσι είναι, γι'αυτό και είναι περισσότερο μια "εικόνα", ένα "στιγμιότυπο" ή έστω μια "βινιέτα" παρά διήγημα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aristofanoula Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Δεν το είχα προσέξει αυτό το φανταστικό σου δημιούργημα τόσο καιρό. Ποτέ όμως δεν είναι αργά. Μου άρεσε πάρα πολύ. Φοβερό! Κι εδώ πρέπει να προσθέσω πως το Φι είναι το αγαπημένο μου γράμμα. Εύγε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted October 21, 2015 Author Share Posted October 21, 2015 Xεχε, συζητούσαμε στο υποφόρουμ για το φετεινό sffnowrimo περί ονομάτων, ονοματολογίας κλπ. Θυμήθηκα αυτή την ιστοριούλα-άσκηση που είχα γράψει πάλαι ποτέ, με παρήχηση του "Φ". Κάτι τέτοιες ασκήσεις είναι που με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να φαντάζομαι όλα τα παράξενα, εξωτικά, και άλλα ονόματα που χρησιμοποιώ σε ιστορίες μου. Έτσι, είπα να της κάνω ένα bump-up "for far-flung fabulously fun" times' sake. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts