Throgos Posted October 21, 2006 Share Posted October 21, 2006 (edited) Τό ζῶνμπι κατά περίπτωσιν Ἐπέρασεν τό τρίτον ζῶνμπι ὄμορφα· μεθοδικᾶ ἀνεμίζοντας τά σαπισμένα χέρια του. Ἐπέρασεν τό τέταρτον τό ‘να του πόδι ἦτο μισόν σκουληκοφαγωμένον. Ἐπέρασε τό πέμπτον· Ὦ! γιά κοῖτα τήν μασχάλνην του – ἐγέμισε μουχλήκια. Ζῶνμπια πολλά, ἀτέλειωτα ἐπέρασαν, μακρύνθησαν και ὅλα –χρᾶτσα, χροῦτσα – μασουλῶντα. Μόρσιμος ἥ μόρσει... Τό ζῶνμπι ὡς γενίκευσις Ἐσέρνοτουν, ὡς ὅλα ποτε σέρνουνται, το ζῶνμπι. Ἑκύλαε, γαργαριστό καί κίτρινον το πῦον κι ἐφόρμαε αὐλάκια παραπόταμα εἰς τό δέρμα ὅπου ἐθρονιαζόντουνε ἀνέτως κάποιοι θρόμβοι. Μουχλήκια ἐφωλίαζον παρά τῇ φόλᾳ τούτου πε εἶχε έγκαθιστήσει διά τήν αποφυγήν τους. Καί τό κολλᾶν ἀπά δυσαρεστοῦσε το, ὑπό τῶν μουχληκιών ἄτε πραχθέν. Οὐκ ἤθελε ουρλιάξει μή οὐ τρομάξει τά συμβιῶντα. Βλεφθείσας πράξης ταύτης, τά μουχλήκια ἐστασίαζον κι ὑφέρπασι συμπίνοντα χαιρέκακα ἐπί τε τῆς τοῦ ζῶνμπι επιδερμίδος... Edited October 21, 2006 by Throgos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 25, 2006 Share Posted November 25, 2006 Δεν έχω λόγια να περιγράψω πόσο εξαίσια ήταν τα λεπτά μου χάρισαν τούτα εδώ τα ποιήματα όσο τα διάβαζα [τα έχω διαβάσει κι ένα σωρό φορές]. Μου γαργάλησαν τη μύτη, το μυαλό και το μικρό δάκτυλο του δεξιού ποδιού. Μην αφήσεις την τρίτη λυκείου να σε πτοήσει, γράφε. [Είσαι πανέξυπνος, πάρε ένα highlight! ] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted November 25, 2006 Share Posted November 25, 2006 Μουχλήκια ἐφωλίαζον παρά τῇ φόλᾳ τούτουπε εἶχε έγκαθιστήσει διά τήν αποφυγήν τους. Καί τό κολλᾶν ἀπά δυσαρεστοῦσε το, ὑπό τῶν μουχληκιών ἄτε πραχθέν. Οὐκ ἤθελε ουρλιάξει μή οὐ τρομάξει τά συμβιῶντα. Αυτοί οι στίχοι μπορώ να πω ότι με άγγιξαν βαθύτατα... Εύγε Θρώγκο παιδί μου, εύγε, και εις ανώτερα και πολυτονικότερα! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts