Jump to content

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Παναγιώτης Κουτελιδάκης

Είδος: Επιστημονική Φαντασία

Βία: Όχι

Σεξ: Υποννοείται αμυδρά.

Αριθμός Λέξεων: 2097

Αυτοτελής: Ναι

24 Κόρνομερ, 1508

08:32

Μέρα ευχάριστη - ο καιρός είναι εξαιρετικός για την καλλιέργεια άναπος και ανυπομονώ να δω τους περίφημους βόστρυχές τους. Μακάρι να συνεχίσει έτσι για μερικές ακόμα εβδομάδες: τα φυτά έχουν ήδη ανθίσει, και θα ήταν μεγάλο κρίμα να τα κάψει μια ξαφνική παγωνιά.

14:02

Πάω για καφέ· τα μάτια μου είναι πολύ κουρασμένα από την in vivo παρατήρηση, και, αν κάνω κάποιο λάθος στην καταγραφή, θα έχω χαλάσει πολύτιμο χρόνο και κόπο άσκοπα.

25 Κόρνομερ, 1508

17:23

Επισκεφτήκαμε με την Αδάρεια τους κήπους του Κολέυρ. Η καλή μου τους λάτρεψε, μου ζήτησε να ξαναέρθουμε με την πρώτη ευκαιρία. Αναρωτιέμαι πόσο να κοστίζουν μερικές από τις δελάμιές τους - το θερμοκήπιο μας θα μπορούσε άνετα να τις στεγάσει με μια προέκταση διαφορετικής βιοσφαιρικής σύνθεσης· θα το ψάξω και θα κάνω άμεσα μια έρευνα για το πως θα ήταν καλύτερα να διατάξω τη νέα προσθήκη.

27 Κόρνομερ, 1508

10:07

Σήμερα έφεραν στο εργαστήριο ένα άγνωστο φυτό προς μελέτη. Είδος και άλλα στοιχεία δεν έχουν ακόμα καθοριστεί. Το φυτό τέθηκε σε κατάσταση καραντίνας για λόγους ασφαλείας, να και οι προκαταρκτικές εξετάσεις δείχνουν πως είναι μάλλον ακίνδυνο.

10:18

Έκανα φασαρία στον Τενεπράη - μόλις μου ανέθεσε τη μελέτη αυτού του φυτού, λέγοντας πως βρήκαν ότι είναι απολύτως ασφαλές, και διέκοψε ασυζητητί τη μελέτη μου πάνω στον άναπα! Θα τη συνεχίσουν οι ειδικοί του τμήματος, λέει... Αυτοί οι ηλίθιοι θα τα έχουν διαλύσει τους βλαστούς πρωτού καν προλάβουν ν' αναπτύξουν τη δέουσα στιβαρότητα, και απορώ αν θυμούνται ακόμα τί τους έμαθαν στη σχολή για την κιουτίνη - τις προάλλες ανακάλυψα ότι κάποια φυτά είχαν στην κυριολεξία αποξεστεί για να μελετούσαν την «ουσία κηρώδους υφής που καλύπτει το μίσχο.» Είναι άσχετοι!

10:21

Τουλάχιστον το φυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον· έχω παραθέσει μια προκαταρκτική ανάλυση της μορφολογίας του φυτού στο προσωπικό μου αρχείο - θα στείλω αύριο κιόλας μια κόπια στο τμήμα καταγραφής και αναζήτησης ειδών.

17:09

Παίρνω και το φυτό επιστρέφοντας στο σπίτι. Προφανώς μου έδωσαν μόνο το ένα από τα φιντάνια - τα υπόλοιπα θα τα κάνουν κι εγώ δεν ξέρω τι. Αν δεν ήταν η επερχόμενη καταστροφή της δουλειάς μου με τον άναπα, θα μου είχε προκαλέσει αρκετό ενδιαφέρον η ιδέα να μελετήσω με την ησυχία μου το άγνωστο αυτό φυτό. Ακόμα δεν έχουν βγάλει κάποιο πόρισμα σχετικά με το είδος του, πράγμα διόλου παράξενο, άλλωστε - δεν ξέρω από που το ξέθαψαν, αλλά υπάρχουν αρκετά μέρη στον κόσμο για να βρεις άγνωστα είδη. Τώρα μένει να πω τα νέα στην Αδάρεια· ευτυχώς δεν της είχα ανακοινώσει την ιδέα μου για τις δελάμιες, αλλιώς θα είχε στεναχωρηθεί απίστευτα.

19:50

Η Αδάρεια δέχτηκε πάρα πολύ θετικά το φυτό, θα έλεγα: ίσως και να μην υπολόγισα σωστά στην απλή ομορφιά του, βέβαια... Το έχω βάλει στη δυτική πλευρά, σε δικό του κουβούκλιο, ούτως ώστε να μην το χτυπάει ο άνεμος και να το βρίσκει μόνο ο απογευματινός ήλιος. Υποθέτω πως αυτή είναι μια πολύ καλή τοποθέτηση για την ώρα, αν και θα την αλλάξω στην πρώτη ένδειξη κακής υγείας του φυτού.

01 Λάνθαιμερ, 1508

12:36

Υπέβαλα αίτηση για να μπορώ να παρακολουθώ τη μεταχείρηση του άναπος - τρομάζω και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να κακομεταχειριστούν τα φυτά, οπότε ζήτησα να κάνω μια περιοδική επίβλεψη, καθώς και να ενημερώνομαι άμεσα για όποια πιθανά προβλήματα μπορεί να υπάρξουν.

19:04

Οι πρώτες παρατηρήσεις δείχνουν πως το φυτό, που ακόμα δεν έχω αποτολμήσει να ονομάσω ούτε γι' αστείο, έχει βρει καλές συνθήκες διαβίωσης στο χώρο που το μεταφύτεψα - το αργιλώδες χώμα που χρησιμοποίησα για να εξομοιώσω τη φυσική μορφή του εδάφους είναι λίαν καλό για την καλλιέργειά του, κατά πως φαίνεται, ενώ και ο απογευματινός ήλιος δεν είναι ούτε πολύ αδύναμος, όπως ο πρωινός, ούτε πολύ δυνατός, όπως ο μεσημεριανός. Το πότισμα αποτελεί το μόνο μέρος που με απασχολεί τώρα, αλλά νομίζω ότι, λαμβάνοντας υπόψει μας τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής που βρέθηκε, μία τακτική εφύγρανση του εδάφους θα είναι υπεραρκετή.

03 Λάνθαιμερ, 1508

17:15

Μπορώ να πω ότι η καλή μου έχει πραγματικά λατρέψει το φυτό· κι εμένα, όμως, μου έχει προκαλέσει τρομερή εντύπωση η ξαφνική ανάπτυξη του φυτού: θα έλεγε κανείς πως η κατάστασή του βελτιώθηκε δραματικά εντός των μόλις ολίγων ημερών που βρήκε τη θέση του ανάμεσα στα υπόλοιπα διαμερίσματα του κήπου μας, πράγμα ιδιαίτερα περίεργο. Θα πρέπει να μελετήσω ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα στις συνθήκες του εργαστηριακού χώρου υποδοχής και το διαμέρισμα του φυτού, αν και αυτό δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό θα είναι: και μόνο ο αριθμός των παραγόντων προς απόκλειση κάνει την όποια σχετική προσπάθεια μάλλον απέλπιδα... Αν είχα περισσότερα νεαρά φυτά, θα είχα τη δυνατότητα να μελετήσω την αντίδραση του φυτού σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά τώρα οφείλω να το μεγαλώσω σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες μπορώ να επιτεύξω.

18:29

Η Αδάρεια καθόταν και περιποιούταν τα φυτά μας πριν από λίγο, όταν πρόσεξα πως είχε μείνει αρκετή ώρα με το βλέμμα καρφωμένο στο νέο μας απόκτημα - δεν άργησε ν' απλώσει το χέρι της για να χαϊδέψει απαλά τα πλατιά, λογχοειδή του φύλλα. Ίσως, τελικά, η τύχη να μου έδωσε ένα φυτό που να εκτιμά περισσότερο από κάθε άλλο· παρ' όλ' αυτά, οι δελάμιες παραμένουν στόχος του άμεσου μέλλοντος.

04 Λάνθαιμερ, 1508

07:13

Πήραμε το πρωινό μας στον κήπο σήμερα, μετά από πάρα πολύ καιρό - μήνες, έχω την εντύπωση. Ο απαλός ήλιος δεν αρκούσε για να μας ζεστάνει μέσα στην πάχνη του πρωινού, αλλά η αίσθηση ήταν τόσο γαλήνια και ρομαντική που δε μ' ενόχλησε ιδιαίτερα. Η καλή μου έδειχνε ιδιαίτερη χαρούμενη μάλιστα, σα να μου φύλαγε κάτι για έκπληξη. Μάλλον, όμως, ήταν η εντύπωσή μου - δε μου είπε τίποτα πρωτού φύγω για το εργαστήριο, αλλά η διάθεσή της παρέμενε ευχάριστη εύθυμη.

08:27

Ο προϊστάμενος μου δέχτηκε την αίτησή μου. Ο άναπας δείχνει απολύτως υγιής - σχημάτισα, άραγε, τόσο λάθος εντύπωση για τους υφισταμένους μου; Τέλος πάντων, ελπίζω πως τους είχα αδικήσει, αν και κάτι τέτοιο με βγάζει λάθος σε πολλά πράγματα που έχω πει γι' αυτούς.

17:58

Η καλή μου συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα εύθυμη - δεν ξέρω τι της έχει φτιάξει το κέφι, πάντως είμαι χαρούμενος που την βλέπω έτσι· θα έλεγε κανείς πως λάμπει! Βγήκαμε μαζί στον κήπο και πάλι, και περιποιηθήκαμε μαζί τα φυτά.

05 Λάνθαιμερ, 1508

06:24

Η βραδιά ήταν πάρα πολύ ευχάριστη - καιρό είχαμε να δείξουμε τόσο άμεσο ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλο, κάτι που είχα λησμονήσει χωρίς να το καταλάβω... Ξύπνησα πριν από λίγο, αλλά δεν ήθελα να την σηκώσω. Ο κήπος είναι πανέμορφος το πρωί, και το φυτό μοιάζει να πρωτοστατεί μέσα στο θωλό τοπίο. Έχω παραμελήσει να το μελετήσω πιο άμεσα, και η διάταξή του είναι πολύ όμορφη για να την αφήσω χωρίς την όποια προσπάθεια να καταγραφεί πλήρως. Κρίμα που δεν μπορώ να μελετήσω από τώρα την ανάπτυξη των ριζών. Ίσως θα έπρεπε να είχα πάρει έναν από τους καταγραφείς υπεδάφους από το εργαστήριο, αλλά ο Τενεπράης θα μ' έγδερνε ζωντανό έτσι και πάθαινε τ' οτιδήποτε...

13:46

Ο άναπας αναπτύσσεται φυσιολογικά - δεν υπάρχουν προβλήματα.

18:09

Το φυτό έχει ήδη μεγαλώσει 2 πόντους από τη μεταφύτευσή του. Πιστεύω πως η προσεκτική φροντίδα εμού και της Αδάρειας έχουν βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξή του...

Ο μεγαλόσωμος άντρας διάβαζε την αναφορά μέχρι αυτό το σημείο με ηρεμία, τρίβοντας το καλά επιμελημένο μούσι που στόλιζε το πηγούνι του με κάποιαν προσπάθεια να μη ρωτήσει απ' ευθείας για ποιόν ακριβώς λόγο γινόταν τόσο μεγάλο ζήτημα γύρω από το ημερολόγιο του συναδέρφου του - σίγουρα ήξεραν πως αυτά ήταν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, δε θα του τα έδειχναν άνευ λόγου· παρ' όλ' αυτά, η προφανής, κατ' αυτόν, έλλιψη σύνδεσης των ανωτέρω συμβάντων με την εξαφάνισή του τον εκνεύριζε, αφού καμία αναφορά δεν αναφέρει τί έφαγε κάποιος ένα χρόνο πριν από το όποιο συμβάν, εκτός κι αν έχει κάποια σημασία κάτι τέτοιο. Ο Ζανκλέβ Μυτρώφ έκλεισε τα μάτια κι αναστέναξε βαριά πρωτού σηκώσει το βλέμμα του. «Επιθεωρητά, μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί ακριβώς μου δίνετε να διαβάσω όλες αυτές τις προσωπικές αναφορές; Δε βλέπω κάτι το μυστηριώδες εδώ πέρα, εκτός κι αν η γυναίκα του καθηγητού Θόρνκλας είχε βρει εραστή κι αποφάσισε να τον ξεκάνει...»

Ήταν, μάλλον, το βλέμμα που του έριξε η μελαμψή γυναίκα μπροστά του που τον έκανε να λουφάξει κάπως. «Η κυρία Θόρνκλας έχει επιδείξει τόσο στιβαρά στοιχεία που την καθιστούν ανίκανη του όποιου πιθανού εγκλήματος, ώστε ένας εγκληματολόγος θα μπορούσε κάλλιστα να πει ότι έχει το Βασιλιά Άλλοθι. Ακόμα, όμως, και να μην ίσχυε αυτό, είναι σχεδόν πέραν πάσης υποψίας: εδώ και δύο εβδομάδες έχει εγκαταλείψει το σπίτι της και μένει με τη μητέρα της, οπότε είναι μάλλον απίθανο να βγήκε από αυτό πρόσφατα - και το σύστημα ασφαλείας τους δείχνει πως η μόνη είσοδος στο σπίτι έγινε την ώρα που επέστρεψε ο καθηγητής πριν από μερικές μέρες.» Τα μάτια του Ζανκλέβ έμειναν να κοιτούν απορρημένα. «Τί εννοείτε, ότι δε βγήκε καθόλου από το σπίτι του; Δεν μπορώ να το πιστέψω, όχι για κάποιον τόσο κοινωνικό όσο ο Εμέριτος...»

«Κύριε Μυτρώφ, είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι αυτός ο εξ ίσου επιμελής άνθρωπος αγνόησε τις επανειλημένες ειδοποιήσεις που του αποστάλθηκαν για προβλήματα στις καλλιέργειες άναπα που ο ίδιος ξεκίνησε και που, όπως λέει κι αυτό ακόμα το έγγραφο που κρατάτε, αντίγραφο των ίδιων του των σημειώσεων, είχε κάνει αίτηση να επιβλέπει;» Η Σάρτλερ Κωξ σταύρωσε τα χέρια της κάτω από τα στήθη της, σε μια στάση που απέπνεε σκεπτική διάθεση. «Όχι μόνο αυτό, αλλά και η μόνη έξοδος από την οικία του συναδέλφου σας δεν έγινε παρά μόλις προχτές. Τα μόνα, επίσης, τηλεφωνήματα που έλαβε ήταν αυτά του εργαστηρίου σας, καθώς και χτες από τη σύζυγό του. Αλλά θα σας πρότεινα να διαβάσετε και το υπόλοιπο έγγραφο...»

Διακρίνοντας μιαν επιτακτική νότα στον τόνο της γυναίκας μπροστά του, ο μεσόκοπος άντρας βάλθηκε να εξετάζει βιαστικά το κείμενο, συγκρατώντας διάφορα σημεία στα πεταχτά...

12 Λάνθαιμερ, 1508

19:02

Η Αδάρεια μου μιλούσε για την οικογενειακή κατάσταση των γειτόνων σήμερα. Το φυτό χαίρει άκρας υγείας, και πιστεύω πως οι πρώτοι καρποί θα βγουν σε λίγο καιρό - απορώ για την εμφάνιση και τη διάταξή τους...

22 Μπέρναμερ, 1508

20:10

Η μετακίνηση του φυτού σε λίγο διαφορετική θέση ευνόησε σημαντικά την ανάπτυξή του. Οι καρποί του έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν, και το πλούσιο κόκκινο χρώμα τους πρέπει ν' αποτελεί σημαντικό θέλγητρο για τα γύρω ζώα και πουλιά. Αποτελεί άμεση ανάγκη η μελέτη του οικοσυστήματός του. Η Αδάρεια έχει αρχίσει να δείχνει αδιαφορία γι' αυτό, όμως.

24 Μπέρναμερ, 1508

07:34

Η Αδάρεια μου έκανε σκηνή για το πόσην ώρα περνάω στο θερμοκήπιο και στους γύρω χώρους - δεν καταλαβαίνω το ξέσπασμά της· η ίδια έχει μειώσει την παρουσία της εκεί αισθητά.

05 Ντεράομερ, 1508

18:20

Η υγεία του φυτού έχει αρχίσει να φθήνει τραγικά σε ανύποπτο χρόνο - δεν μπορώ να βρω τί πάει στραβά, ενώ είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για φυσιολογική κατάσταση. Από την άλλη, τα συμπτώματα θυμίζουν ίωση, αλλά καμία εξέταση που έκανα δε βγαίνει θετική στη σχετική μόλυνση... Η Αδάρεια δείχνει χωλιασμένη.

13 Ντεράομερ, 1508

23:42

Η Αδάρεια μόλις μου έκανε σκηνή για το πόσο από το χρόνο μου απασχολεί το φυτό. Της εξήγησα ότι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, καθότι είναι πολύ αδύναμο, αλλά δεν κατάλαβε. Το φυτό συνεχίζει να έχει έντονα προβλήματα.

18 Ντεράομερ, 1508

07:12

Η Αδάρεια έκλαιγε όλη τη νύχτα στην κρεβατοκάμαρα - εγώ ήμουν πολύ απασχολημένος να σώσω το φυτό όλο το βράδυ. Τσακώθηκα μαζί της όταν πήγε να με ρώτησε τί έκανα όλο το βράδυ. Νοιώθω πολύ κουρασμένος. Πάω στο εργαστήριο.

22 Ντεράομερ, 1508

18:43

Η Αδάρεια μου μίλησε πολύ γλυκά σήμερα - με παρακάλεσε να πάω το φυτό στο εργαστήριο για να το φροντίσουν. Της είπα ότι θα το πήγαινα μόλις βελτιωνόταν η κατάστασή του, αφού μια μεταφύτευση αυτήν τη στιγμή μπορεί να το κατέστρεφε. Με κοίταξε λίγο περίεργα, αλλά μου είπε: «Καλά.» κι έφυγε. Το φυτό παραμένει σε κακή κατάσταση.

25 Ντεράομερ, 1508

17:24

Μόλις γύρισα σπίτι: η Αδάρεια λείπει - μαζί και τα περισσότερα ρούχα της· σ' ένα σημείωμα μου είπε πως θα πήγαινε για μερικές μέρες στη μητέρα της που την είχε ανάγκη. Περίεργο που δε μου είπε τίποτα. Το φυτό είναι στην ίδια κατάσταση.

04 Ντεράομερ, 1508

04:47

Το φυτό όλο και χειροτερεύει - δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το κρατήσω για πολύ ακόμα ζωντανό. Κανένα σημείο ζωής από την Αδάρεια.

10 Ντεράομερ, 1508

17:23

Ζήτησα αναρρωτική άδεια μερικών ημερών - δεν είναι και πολύ μακριά από την αλήθεια, αλλά δεν είναι για τη δική μου ανάρρωση. Ίσως αν το επιβλέπω προσεκτικά να δω τί το φέρνει όλο και πιο κοντά στην καταστροφή...

12 Ντεράομερ, 1508

20:19

Το φυτό δείχνει έτοιμο να πεθάνει - δεν μπορώ να κάνω κάτι... Η Αδάρεια δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα μαζί μου.

13 Ντεράομερ, 1508

06:29

Το φυτό πέθανε.

EOF

Edited by RaspK FOG

Χμμμ.... έχω τις εξής τρεις ερωτήσεις:

1. Γιατί δεν το πέρασες από το word?ε?ε?

2. Γιατί δεν πιάνω αυτή την εξαιρετική ιδέα που έχει το κείμενο μέσα από τις γραμμές του? (όπου η απάντηση μπορεί να είναι κάλλιστα «γιατί είσαι χαζή» έτσι? Δεν το συζητώ :p)

3. Γιατί άλλαξες τους μήνες? (αυτή δεν είναι ρητορική ερώτηση, όντως θέλω να μάθω)

Το καλύτερο στοιχείο που έχει το κείμενο είναι η γλωσσική αλλαγή που έχεις καταφέρει να κάνεις αισθητή και μπράβο σου γιαυτό. Από τη μία έχεις το ημερολόγιο ενός επιστήμονα το οποίο μεν έχει μέσα επιστημονικόετσι λέξεις, μα έχει και τη γραφή ενός χαρακτήρα που μιλάει στον εαυτό του. Από την άλλη έχεις το κομμάτι της αφήγησης σε μια γλώσσα, όχι ακριβώς ξύλινη, εκείνη την παλιά, καλή συνταγή ενός αστυνομικού μυθιστορήματος. Είναι έξοχη η αλλαγή σου όπως και η αίσθηση που αφήνει διαβάζοντάς το.

Έχω να σου πω επίσης, πως το στυλ σου πάει πάρα πολύ. Γενικότερα νομίζω πως αυτό που το κάνει τόσο καλό από άποψη γραφής είναι εν μέρη πως γράφεις για πράγματα που γνωρίζεις. Αν δεν τα γνωρίζεις (που μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να το πιστέψω) τα δίνεις τόσο καλά που εμένα τουλάχιστον (την άσχετη) με έχεις πείσει πως τα ξέρεις καλά.

Στην αρχή διαβάζοντας, σκεφτόμουν το μαγαζάκι του τρόμου. Καμία σχέση πράγματι, απλά μου είναι μάλλον δύσκολο να διαβάζω για περίεργα φυτά και να μην το σκέφτομαι :p

Δεν έχω κάποιο τρόπο να σε βοηθήσω. Δε μπορώ να πω τι του φταίει και δεν το πιάνω το θέμα σου (και είναι κρίμα να μην το πιάνω γιατί είναι πάρα πολύ ωραίο) κυρίως επειδή το στυλ της γραφής μου είναι ξένο, δεν έχω γράψει ποτέ μου κατά αυτόν τον τρόπο και δεν ξέρω τι ακριβώς του φταίει. Που δηλαδή χάνεται η μπάλα. Όμως πρέπει να το φτιάξεις ρε συ, γιατί είναι μια ωραία ιστορία και είναι κρίμα να καταλαβαίνει ο καθένας τα δικά του κι όχι αυτό που ήθελες εσύ να μας πεις.

Πραγματικά όταν διάβασα αυτή την ιστορία έμεινα κατάπληκτος από το πόσο καλή ήταν η γραφη σου. Πολύ έξυπνα οργανωμένη και με τις κατάλληλες εκφράσεις στη θέση που χρειάζονται.

Όμως η ιστορία δεν βγάζει ακριβώς νόημα. Θέλει πολλές αναγνώσεις για να μπορέσει να πιάσει ο αναγνώστης αυτό που θες να πεις, κάτι που κουράζει. Αν κάτσεις και δώσεις μερικές καλύτερες εξηγήσεις του τί παίχτηκε η ιστορία θα βγει καταπληκτική.

Ευχαριστώ απίστευτα για τα σχόλια - πραγματικά, εντάξει, δεν ξέρω τι να πω! :blush:

Η αλήθεια είναι ότι είμαι απίστευτα απογοητευμένος με το... 2nd half of the 2nd half, εκεί που πλέον συνεχίζει την ανάγνωση του log ο συνάδελφος του Εμέριτου.

Κιάρα, οι μήνες έχουν άλλες ονομασίες ακριβώς όπως και τα φυτά. Επέμεινα στις ορολογίες (κιουτίνη, βόστρυχες, κ.ά.) πρωτίστως για λόγους ορθότητας (δεν αλλάζουμε άμεσους όρους ΠΟΤέ σε κείμενα), δεύτερον επειδή ήθελα ν' αφήσω φλου το πως ακριβώς διατάσσονται οι μήνες (άλλωστε, θα μπορούσε να είναι στο μέλλον, σ' ένα πλανητικό σύστημα του Star Wars ή του Star Trek, ή ό,τι άλλο) και, τρίτον, επειδή αν το διάβαζε κανένας καθηγητής από τη σχολή κι έλεγα άλλ' αντ' άλλων θα με σκότωνε! :lol:

Πάντως, το κείμενο θα ξαναγραφθεί μόλις βρω το χρόνο, αλλά με απασχολεί πολύ άμεσα το πώς θ' αλλάξω αυτό το προβληματικό μέρος...

• 1 year later...

Μου άρεσε και μένα ο τρόπος γραφής, απλός, λιτός, όπως ακριβώς θα έγραφε ένας επιστήμονας στο log του. Επίσης είναι ξεκάθαρες οι προτεραιότητές του :)

Σχετικά με τον τρόπο γραφής, να σχολιάσω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μου "σκάλωσε" λιγάκι, όπως π.χ. με την αναφορά της λέξης "εμού" που μου ακούγεται άβολα... Επίσης, υπάρχει μια ανακολουθία στους μήνες, μια και τόσο ο τελευταίος όσο και ο προτελευταιος μήνας λέγονται Ντεράομερ.

Τέλος, οφείλω να παραδεχτώ ότι παρότι η ιστορία φαίνεται άκρως ενδιαφέρουσα και μυστηριώδης, δεν κατάφερα να βγάλω νόημα...

Θα συμφωνήσω με όλους τους προηγούμενους. Μου άρεσε πάρα πολύ η γραφή σου, πάρα πολύ οι εναλλαγές από ημερολόγιο σε αφήγηση και διάλογο. Μου άρεσε η επιστημονικότητά του και η ακρίβεια στους όρους που και μένα με πείσανε (αν και δεν ήταν και δύσκολο καθότι δυστυχώς δεν γ νωρίζω αρκετά από φυτά). Έχω επίσης την ίδια απορία για τους μήνες καθώς εκείνο το σημείο χρειάστηκε να το ξαναδιαβάσω για να δω αν όντως είδα σωστά και επίσης δεν έβγαλα νόημα στο τέλος. Ο καθηγητής τι απέγινε; Έχω μια υποψία, αλλά…άκρη δεν έβγαλα! Θα ήθελα πολύ να την ξαναδιαβάσω!