Guest silversoldier Posted October 28, 2006 Share Posted October 28, 2006 (edited) Την αρμονία αποζητούν αισχρές μαινάδες την γαλήνη, την ηρεμία στην δικιά μου θλίψη αποζητούν την συνέχιση ενός βίαιου ολέθρου και μαχαίρια να μου καρφώνουν πάντα. Την δικαιοσυνη μου ζητούν και την απάρνηση να τις ξεχάσω με τα κυματα του χρόνου ελεύθερο να με ξεχάσουν σε αμμουδιες όπου γοργόνες θα μου τραγούδουν καθώς γερνάω. Παρακαλώ! Αφήστε με εδώ, στο άδειο μου ναυάγιο την παραδερμένη μου ζώη σαν έντιμος να σβήσω και μες το κλάμα οι Μουσες μου να με καταραστούν την κόλαση του Ταρταρου να εκτιμήσω. Στις φωτιές εκεί το δάκρυ να μην χύσω της στοργής παρα μόνο τον μαντη Τειρεσία και Καλχα να γνωρίσω για να μου πουν ποιος έζησε χειρότερη στιγμή απο αυτή του μαχαιρόματος και της αισχάτης προδόσιας. Κυανός του λόγου! (Μερικοί μου είπαν ότι τους άρεσε και είπα να το βάλω και εδώ! Το ποιημα μιλάει για την εσωτερική περιπλάνηση των ελλήνων στρατιωτών μετά τον πολέμο.) Edited October 28, 2006 by silversoldier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 28, 2006 Share Posted October 28, 2006 Που λες αυτό εδώ μου άρεσε γενικά. Ήταν καλοδουλεμένο και όχι όσο κουραστικό όσο άλλα σου, άσε που έβγαζε και μια αφοπλιστική ειλικρίνια. Πολύ καλή δουλειά. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Πολύ καλή προσπάθεια αυτή Silversoldier. Αποφεύγεις λάθη που είχαν αρκετά απ τα προηγούμενα γραπτά σου που έχουμε δει, τα νοήματά σου περνάνε στον αναγνώστη χωρίς να τον μπερδεύουν, βάζεις αρκετά σύμβολα αλλά δεν το παραφορτώνεις, οι εικόνες είναι όμορφες και καθαρές. Μπράβο, να δούμε κι άλλα τέτοια ποιήματα (έμαθα και με την ευκαιρία τι σημαίνει μαινάδα ;)). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted June 8, 2007 Share Posted June 8, 2007 Αυτό το "αισχάτης προδοσίας" είναι όλα τα λεφτά! Συγχαρητήρια για τη σύλληψη! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted June 10, 2007 Share Posted June 10, 2007 Αυτό το "αισχάτης προδοσίας" είναι όλα τα λεφτά!Συγχαρητήρια για τη σύλληψη! Τώρα που το ξαναδιαβάζω, βλέπω ξεκάθαρα την ανάγκη του πράγματος να εκφραστεί μόνο του, παρακάμπτοντας τον εκφραστή. Αυτό που μοιάζει ως (κατα πάσα πιθανότητα) τυπογραφικό λάθος, είναι στην πραγματικότητα η ουσία της προδοσίας: όχι "εσχάτη" (ίσως γιατί η προδοσία δεν έχει τέλος), αλλά "αισχάτη" (δηλαδή αισχρή και επονείδιστη). Μέσα από τέτοια "λάθη", φίλε Αργυροπλίτα, θεμελιώνεται όλο και περισσότερο μέσα μου η ιδέα ότι από το στόμα και το χέρι του ποιητή κάποιες φορές μιλά η ίδια η αλήθεια - και ο ποιητής (εν αγνοία του) γίνεται προφήτης! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts