Rhapsody Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Bondage Έδεσες τα μάτια μου μ ένα χρυσό μαντίλι, κι ένωσες τα χέρια μου σφιχτά, με αλυσίδες από μικρές λεπτές πευκοβελόνες. Κι εγώ πιστά, ψηλαφιστά, διαβαίνω τους διαδρόμους με τις λέξεις, αφήνοντας τ αυτιά μου να διαλέγουν πάντα άφοβα κι ακούραστα τα βήματα, ελπίζοντας πως κάποτε θα γίνουν μουσική, ίσως και όνειρο ενός παιδιού που αγκάλιασε με θέρμη μια σειρά απ όμορφες ατσάλινες χορδές... Φωνή μου, αναίσχυντη, δέξου για μια φορά μονάχα τη σιωπή... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Γιατί αγγλικός τίτλος σε ελληνικό ποιήμα; Κατά τα άλλα ωραίο ποιήμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted October 29, 2006 Author Share Posted October 29, 2006 Γιατί για το συγκεκριμένο όρο μου αρέσει πιο πολύ η αγγλική λέξη υποθέτω... το είχα βάλει και στα ελληνικά για λίγο. Αλλά μου άρεσε λιγότερο... δεν ξέρω γιατί. Θα το σκεφτώ κι άλλο. Αν και ήταν στα αγγλικά η λέξη όταν μου ήρθε στο μυαλό, δεν είμαι σίγουρη αν μπορώ πια να το αλλάξω. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted October 29, 2006 Share Posted October 29, 2006 Κοίτα είναι πολύ ωραίο. Αν και και θα σου πω κάτι που μου λες πολλές φορές κι εσύ! Προσεξε λίγο την στίξη σε αυτό το σημείο "Κι εγώ πιστά, ψηλαφιστά, διαβαίνω τους διαδρόμους με τις λέξεις, αφήνοντας τ αυτιά μου να διαλέγουν πάντα άφοβα κι ακούραστα τα βήματα" Κατί δεν μου κολλάει, μου δίνει την αίσθηση ότι κάτι άλλο πας να συμπληρώσεις και το κόβεις! ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 I don't get it. Το έχω διαβάσει είδη πέντε φορές, κάτι που δεν κάνω συχνά, και δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holly_Molly Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Eμένα μου άρεσε πολύ πάντως...Και σε διαβεβαιώ ότι το κατάλαβα το νόημα. Κeep up,girlfriend! B) (αυτό μου βγήκε λίγο αυθόρμητα..χιχι) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted November 1, 2006 Author Share Posted November 1, 2006 Χμ Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να σε βοηθήσω να καταλάβεις Month... δεν έχει γενικές και αόριστες φιλοσοφικές ιδέες προς ανάλυση, είναι κυρίως βίωμα και όνειρο. Δε γίνεται να τα περιγράψω πιο αναλυτικά δυστυχώς, δε θα τελείωνα ποτέ αν το έκανα, εκτός κι αν είναι κάτι ποιό συγκεκριμένο αυτό που σε μπερδεύει. Silversoldier , δεν κατάλαβα ποιό ακριβώς είναι το πρόβλημα στη στίξη. Αν υπάρχει ας μου το εξηγήσει κάποιος. Ευχαριστώ για το σχόλιο Holly Molly. Magic bless ya! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vampirella_kk19 Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι λέει πολλά περισσότερα απ' όσα δείχνει. Αρκεί κάποιος να κοιτάξει πίσω απο τις λέξεις. Αυτό το σημείο που αναφέρει ο Silver soldier, μου φάνηκε κάπως βαρύ. Σαν να το λες με μια ανάσα. Πάντως γράφεις όμορφα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 1, 2006 Share Posted November 1, 2006 (edited) Η γνώμη μου είναι πως είναι ένα απ' τα καλύτερά σου, πολύ καλοδεμένο, όσο πυκνό πρέπει, με εικόνες ευχάριστα δικές σου, αναπάντεχες, και πάντα όμορφες. Μου άρεσε πάρα πολύ από την πρώτη-πρώτη ανάγνωση, και μετά από μερικές ακόμα έχει θαρρώ γίνει ένα από τα αγαπημένα μου ποιήματα του σήμερα. Αλήθεια. [Θα έβαζα απόστροφο στο "τ' αυτιά" και στο "απ' όμορφες", μάλλον ξεχάστηκες ή κάνει βλακείες η γραμματοσειρά του sff. Επίσης, δεν θα έβαζα αποσιοποιητικά και στα δυο αυτά σημεία - θα έβαζα μάλλον μόνο στο τέλος. Στο τέλος της πρώτης στροφής θα έβαζα ή τελεία, ή άνω τελεία, ή παύλα, ανάλογα με το πώς θα ένοιωθα το νόημα... Χμ.] Edited November 1, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts