Guest silversoldier Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 (edited) Παραμένω και κοιτάζω, το δάσος το νεκρό και απρόσμενα μοιράζω στη σελήνη τον αγρό. Στην ευθύβολη στιγμή αναδεύονται ψυχές και στην μοίρα την τρελή μου, μπλέκονται φωνές. Μόνο λόγους, μόνο, βγάζω και στέκομαι δειλός μα τον ηρωισμό του χρόνου, ποιος τον ξέρει; Ποιος; Κι όλο κάθομαι μονάχος και προσμένω αγκαλιές – τι μου έμελλες η μοίρα! – από ανθρώπων άγνωστες βουλές. Στον χορό όλοι γυρίζουν ρυθμικά και ομαλά σαν τα χόρτα που χτυπιούνται στου Αέρα τα μαλλιά. Μα ως τι θα υπομένω, πόσα λόγια θες να πω; Όλα γύρω μου είναι λίγα και η ψυχή μου κάτι μυστικό. Και η τέχνη μου μυρίζει, σ’ άλλους θάνατο, σ’ άλλους οργή τι μα την αλήθεια, μας αξίζει αυτή την άτυχη στιγμή; Ω! Σε βλέπω εαυτέ μου στο σκοτάδι σκυθρωπό να κοιτάς την ομορφιά σου με ένα πρόσωπο θολό! Σε μια εικόνα παραμένω, στων σκέψεων τη σίωπη πως λέει την πανοπλία δένω και της σφυρηλατώ μορφή μήπως στη σκιά που μένω, στη νύχτα τη χυτή εμφανιστεί μαραζωμένη η μαύρη τέχνη, η φτηνή! Αυτό δεν ξέρω, έχω κάνει μία προσπάθεια για μέτρο αλλά σκοντάφτει σε μερικά σημεια επιτηδευμένα λίγο για λόγους νοήματος. Μην το ξεχάσω έκανε και διορθώσεις η Ραψωδία! Ελενη στο χρωστούσα Edited October 30, 2006 by silversoldier Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 6, 2006 Share Posted November 6, 2006 Για πρώτη προσπάθεια για ομοιοκαταληξία δεν είναι καθόλου κακή, απλά του λείπει η τόλμη, η τρέλα, η σπίθα που θα κάνει την τυπικότητα της μορφής να δουλεύει. Αν θέλεις να συνεχίσεις να γράφεις έτσι δοκίμασε να παίξεις με διάφορες ομοιοκαταληξίες, ανα ζεύγη, πλεκτές, σταυρωτές κλπ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vampirella_kk19 Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Δεν ήταν άσχημο! Εμένα μου άρεσε, αν και με μπέρδεψε λίγο η ομοιοκαταληξία του τελευταίου στίχου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Δε φαίνεται να σκοντάφτει επιτηδευμένα, φαίνεται να σκοντάφτει επειδή δεν τα κατάφερες. Επίσης έχει σημεία που γράφεις πράγματα απλώς και μόνο για να ταιριάξει η ομοιοκαταληξία ή το μέτρο... Έχεις μια κόμμα στον πρώτο στίχο που δεν χρειάζεται, είναι καθαρό λάθος, το μόνο που κάνει είναι να επιβάλλει στον αναγνώστη να σταματήσει εκεί χωρίς να υπάρχει σταμάτημα στην ουσία, είναι καθαρό λάθος στη στίξη. Επίσης έχεις λάθη στους τόνους... Γενικά δίνει μια αεριτζίδικη εντύπωση, όπως και άλλα σου - μάλλον ακόμα περισσότερο από άλλα σου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts