Jump to content

Χωρίς Τίτλο

Rhapsody

Recommended Posts

Χωρίς Τίτλο

Η κάθε μέρα μου ξυπνά

με μάτια άυπνα,

κλειστά...

Αέρηδες παράφωνοι

γλιστρούν απ τα σπασμένα τζάμια˙

Ορμούν μέσα μου φύλλα

γυάλλινα,

χαϊδεύουν τα μαλλιά μου,

γεμίζουν το στόμα μου με αλμυρά σημάδια,

γεμίζουν προσευχές

με άδειες λέξεις,

γεμίζουν τους ανθρώπους όλους, όλους –

κι εγώ δεν είμαι πουθενά πια,

ούτε στον ουρανό,

ούτε εκεί˙

βαθιά στη θάλασσα

μαθαίνω να υφαίνω οράματα από κύματα,

μήπως καλύψουν κάποτε

τ’ αρρωστημένο μπλε κορμί

και τ’ άσπρο των ματιών του Τρίτωνα...

(Nienna, ευχαριστώ για τις διορθώσεις στη στίξη ;) )

Edited by Rhapsody

Μου δίνει την εντύπωση ότι τέλειωσε κάπως απότομα. Χρησιμοποιείς λέξεις που δένουν πολύ μεταξύ τους και το αποτέλεσμα είναι στίχοι που μαγεύουν. Αν και μερικές είναι επαναλαμβανόμενες και κουραστικές, αλλά φαντάζομαι ότι θέλεις να δώσεις έμφαση, για αυτό κάνεις.

Αλήθεια γιατί το άφησες άτιτλο? Θα του ταίριαζε ένας ωραίος τίτλος. :)

Και, τώρα που διόρθωσες τη στίξη, τι απέμεινε για μένα, τι απέμεινε να σχολιάσω, ε, ε, ε, ε; Αχ, θα χάσω τη δουλειά μου ως δαιμόνιο της στίξης ενδοφορουμικώς μ' αυτά τα ιδιαίτερα στο msn. :tongue:

Λοιπόν, εξελίσσεσαι. Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά κάπου [πού; :hideingbhindcurtian: φυσικά θέλει και προδιάθεση] κόλλησες μια ασθένεια, και μετατρέπεσαι γρήγορα-γρήγορα σε ποιήτρια. Μάλιστα αρχίζεις και 'κλέβεις', αρχίζει η τεχνική σου και η πείρα σου στον συνειρμόκοσμο [μικ!] να δουλεύει για σένα. Πώς σου φαίνεται λοιπόν; Καλή γεύση δεν έχει η κατάσταση; Μερικές μέρες μπορείς να πάρεις άδεια και να γράφει ο αυτόματος... Έχεις καλό αυτόματο. Σε χαίρομαι. Ωραία τα γυάλλινα φύλλα, ωραία τα δυο λάμδα [βέβαια έχω κόλλημα με τα διπλά σύμφωνα και με το λάμδα, οπότε δεν είμαι κι ο κατάλληλος άνθρωπος να κάνει νηφάλια κριτική... επί λαμδός :tongue:], ωραίο το γέμισμα των ανθρώπων, ωραία η χρήση του 'μπλε' - μπράβο που δεν κατέφυγες σ' ένα πιο μαλακό κι ωραιοποιημένο 'γαλάζιο' ή 'σμαραγδί', ωραία τ' άσπρα μάτια, ωραίος ο Τρίτων... Φτάνει τώρα να βρεις μια ισορροπία μεταξύ εσού και του αυτόματου. Θα τη βρεις μόνη σου. Σ' αυτό εδώ το ποίημα έχει γίνει υπέροχη δουλειά.

Edited by Nienna

Ευχαριστώ πολύ πολύ για τα σχόλια (μικ!) :blush:

Δεν νομίζω ότι επανέλαβα πολλές λέξεις, αν και ομολογουμένως είναι κάτι που το κάνω συχνά η επανάληψη, κάτι με ωθεί σε αυτό, οι λέξεις μου βγάζουν μια ένταση κάποιες φορές, κάπως πρέπει να τη βγάλω... δε νομίζω ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό. Όσο για τον τίτλο, Vampirella, μπορείς να εκλάβεις και την έλλειψη τίτλου ως τίτλο. Δες το ως μέρος του ποιήματος ;)

Mes salutations distinguées :)

Η επανάληψη είναι γερό όπλο. Εγώ είμαι υπέρ της, όταν έχει λόγο ύπαρξης. Παθιασμένα υπέρ της [βλέπε το χώμα στο "Το παράπονο", το ποίημα που με τη νύμφη και τις παπαρούνες - νομίζω δουλεύει σα ρολόι, τικ-τοκ-κλικ].

Νιεννα...

ω ναι... συμφωνώ, και αν φαίνομαι να μιλάω σαν ειδικός, να πω οτι μπροστά σε όλους εδώ μέσα είμαι μπακάλης στην λαχαναγορά...για αυτό και δεν γράφω κριτικές πολύ...

Ραψωδία...

Εύγε, θα σου έλεγα οτι κάποια μέρα θα πας μπροστά, αλλά απ’ οτι φαίνεται ήδη το έχεις κάνει... B)

Το ποιητική σου Δεξιοτεχνία είναι πολύ μπροστά! :)

:blush:

*άναρθρα ντροπαλά επιφωνήματα ξεφεύγουν απ το στόμα της*

Σ'ευχαριστώ πολύ Ni για το σχόλιο :rolleyes:

Επίσης, δε νομίζω ότι τα σχόλιά σου είναι κατώτερα από των άλλων εδώ μέσα, κανείς μας δεν είναι ειδικός στην ποίηση (ποιά είναι τα κριτήρια για να θεωρείται κάποιος ειδικός άλλωστε;).

Nienna, κι εγώ την αγαπώ την επανάληψη, συμφωνώ με αυτό που λες, κι εκείνο το ποίημα ήταν ένα καλό παράδειγμα ;)

Σωστό αυτό που μου είπες. Η απουσία τίτλου, θεωρείται τίτλος απο μόνη της. :)