Nicolas Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Η Σταγόνα Aπό μια μπλε σταγόνα των ματιών σου γεννήθηκε η απελπισία. σκόρπια κομμάτια ουρανού, θρυμματισμένα, στις σάρκες των ονείρων... Είναι η σκέψη σου τούτη τη νύχτα που ανεβάζει κόκκινη τη σελήνη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Πολύ ωραίες εικόνες, ωραία ροή και ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Να κάνω μια πρόταση: το "μπλε" της πρώτης γραμμής πιστεύω ότι δεν χρειάζεται. Εκτός και εάν θέλεις την αντίθεση μπλε-κόκκινου στους εξωτερικούς στοίχους (πρώτο-τελευταίο). Αλλά και πάλι, δεν μου αρέσει ως λέξη εκεί. Τώρα για το θέμα, δεν ξέρω τι να πω. Πολύ "τραγικό" για τα γούστα μου μεν, αλλά μου άρεσε δε! Keep walking εεε.... writing! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 (edited) Πολύ όμορφες οι εικόνες του ποιήματος κι η αντίθεση μεταξύ τους. Μπράβο, ωραία σύλληψη. Το "μπλε" με ξένισε και μένα στην αρχή, αλλά δεν θα ήθελα να το αντικαταστήσεις με το πιο "ασφαλές" γαλάζιο, γιατί είναι και λιγότερο δυνατό, είναι πιο ευγενικό και δεν έχει τη δύναμη που ζητά η εικόνα. Το να το βγάλεις τελείως δεν το σκέφτομαι καν, διότι η αντίθεση των εικόνων ενισχύεται από το χρώμα - ουσιαστικά είναι βασισμένη στο χρώμα. Η στίξη έχει προβληματάκι σ' ένα σημείο, βάζεις τελεία στον δεύτερο στίχο κι αρχίζεις με μικρό, κατά τη γνώμη μου δε θέλει καν τελεία εκεί, παύλα θέλει - μιας και δεν έχει και ρήμα η επόμενη πρόταση [οι επόμενοι τρεις στίχοι]. Με την παύλα και το νόημα βγαίνει καλύτερα [αφού αυτές οι εικόνες συνδέονται, δεν έχει έρθει ακόμα η αντίθεση], και σωστότερη είναι η στίξη. Έτσι το σκεφτόμουν, δηλαδή: Η Σταγόνα Aπό μια μπλε σταγόνα των ματιών σου γεννήθηκε η απελπισία – σκόρπια κομμάτια ουρανού, θρυμματισμένα, στις σάρκες των ονείρων... Είναι η σκέψη σου τούτη τη νύχτα που ανεβάζει κόκκινη τη σελήνη. Κατά τα άλλα μου αρέσει, μου αρέσει πολύ, σε όλα. Μου αρέσουν κι οι διασκελισμοι, και, όπως είπα και πριν, οι εικόνες. Καλή δουλειά. Edited November 4, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vampirella_kk19 Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Όμορφο αλλά μικρό. Μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός μπλε - κόκκινο, έντονα χρώματα αντιθέσεων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 (edited) Όμορφο αλλά μικρό.Μου άρεσε πολύ ο συνδυασμός μπλε - κόκκινο, έντονα χρώματα αντιθέσεων. Τι εννοείς "αλλά μικρό"; Είναι το μέγεθος κριτήριο και [] στην ποίηση, πιστεύεις; [Eγώ πιστεύω πως στην ποίηση το μέγεθος δε μετράει. :tongue:] Edited November 4, 2006 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vampirella_kk19 Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Λολ! Θα ήθελα λίγο παραπάνω. Θα του έδινε ένα συν. Προσωπική μου άποψη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holly_Molly Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Εγώ το «μπλε» το εξέλαβα ως μπλε χρώμα των ματιών…Και μου ακούγεται πανέμορφο έτσι. Πραγματικά υπέροχο το ποίημα.Οι εικόνες, το ύφος, η ατμόσφαιρα, όλα! Μου άρεσε πάρα πολύ. Όσο για το μέγεθος,(….) στα ποιήματα δεν μετράει. ;) Καθόλου μα καθόλου…. Είναι καταπληκτικό. Συγχαρητήρια! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted November 5, 2006 Share Posted November 5, 2006 Μέγεθος;! Το μέγεθος μετράει;!;! Ε όχι δα! Να σκίσω τις μινιατούρε μου τότε!! :Ρ Όχι, πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέμα μεγέθους, ίσα-ίσα, άμα κάτι είναι καλό και δυνατό, όσο πιο μικρό είναι τόσο πιο πολύ "πονάει" (σαν την καρφίτσα ένα πράγμα). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted November 5, 2006 Share Posted November 5, 2006 Μικρό, λιτό, πανέμορφο Το μικρό μέγεθος προσθέτει στην εικόνα του ποιήματος αφού καταφέρνεις να πεις πολλά μέσα σε τόσους λίγους στίχους. Έχει προσωπικό στυλ, έχει δύναμη, πολύ καλό γενικά. Ότι προβληματάκια είχε νομίζω τα ανέφεραν παραπάνω τα παιδιά (στη στίξη μόνο νομίζω). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts