Holly_Molly Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Νυχτερινό Μεσάνυχτα... Δυο νύχτες παντρεύονται στην άκρη του ορίζοντα. Γεννούν το σπέρμα της αυγής, τη γαλήνη των ονείρων. Μεσάνυχτα... Δυο ψυχές ενώνονται στη σκιά των αστεριών. Ανήξερες, Αθώες, Σαν πρίγκηπες και νεράιδες που ξεχάστηκαν μέσα σ’ ένα παραμύθι και μένουν για πάντα εκεί, δεμένοι σε μια φυλακή απατηλή, ξεχασμένοι. Μεσάνυχτα... Δυο καρδιές χτυπούν μαζί κάτω απ’ τη Σελήνη. Οι χτύποι δυνατοί, απαράμιλλοι. Aντιλαλούν τον παφλασμό των κυμμάτων, το ψίθυρο των δέντρων, το κάθε δάκρυ τ’ ουρανού. Μεσάνυχτα... Μια απειροελάχιστη στιγμή σμίγει το παρελθόν με το μέλλον. Είναι το παρόν. Κι είναι μόνο μια στιγμή, μόνο ένα άγγιγμα, μόνο ένα φιλί. Μεσάνυχτα... Δυο σύννεφα ξαγρυπνούν, γίνονται ένα. Κι ακούραστα, απαλά, υφαίνουν το λευκό πέπλο της νύχτας... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted November 9, 2006 Share Posted November 9, 2006 Είχα διαβάσει κάποιο ποίημα σου και πριν από λίγο καιρό, αλλά (βλακεία μου) αμέλησα να σχολιάσω. Λοιπόν, θα το κάνω τώρα. Μ' αρέσει. Έχει μια γλυκύτητα και έναν ρομαντισμό, έναν ήρεμο λυρισμό. Δεν θα κολλήσω σε τεχνικούρες, ούτε τις γνωρίζω, ούτε μ' απασχολούν. Εμένα μου μετέδωσε μια όμορφη εικόνα, που με έκανε να πατήσω pause στην τρεχάτη μου ψυχοσύνθεση και να κάνω ένα μικρό, χαρούμενο διάλειμμα έχω απ' το χρόνο και τις καταστάσεις. For the record, και το άλλο ποίημα που είχες ανεβάσει μου άρεσε, αν και έχω μνήμη χρυσόψαρου και δεν θυμάμαι τι διαπραγματευόταν. Σίγουρα θυμάμαι ότι μου άρεσε. Δώσε μας κι άλλες μικρές, όμορφες στιγμές... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted November 9, 2006 Share Posted November 9, 2006 Πολύ ωραίο! Θα συμφωνίσω με τον "ήρεμο λυρισμό" της προλαλίσασας και να προσθέσω το ότι, ενώ είναι μεσαίας έκτασης, δείνει αυτήν την αίσθηση του μικρού, του μικρού και του ωραίου! Δεν έχω να πώ κάτι αρνητηκό, εκτός ότι την εικόνα της πρώτης στροφής δεν την πολυκατάλαβα. Γενικά, μπορεί να λείπει "το νόημα" και η "ροή" της ιστορίας, όμως δεν τα χρειάζεται καν, καθ'ότι είναι μια υπέροχη εικόνα "στατική". Νομίζω θα ήταν καλό να ρισκάρεις λίγο λυρισμό ακόμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 9, 2006 Share Posted November 9, 2006 Όμορφο είναι, γλυκό. Απλά έχει κάτι αδιόρατο που με κάνει να το νοιώθω όχι προσωπικό, όχι εμπειρικό - κι αυτό μου στερεί λίγη από την απόλαυση που θα μου προσέφερε αν ένοιωθα ότι ήταν. Αλλά είναι τόσο γλυκό... και καλογραμμένο είναι. Λίγα λιγότερα αποσιωπητικά θα έβαζα μόνο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted November 10, 2006 Share Posted November 10, 2006 Αρκετά καλό, αλλά δεν με ενθουσίασε να πώ την αλήθεια. Δεν με άγγιξε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vampirella_kk19 Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Δεν θέλω να φανώ αυστηρή αλλά μου φάνηκε μέτριο. Δεν ξέρω τι θα χρειαζόταν για να γίνει πιο καλό. Αυτό μόνο εσύ το γνωρίζεις και μπορείς να το διορθώσεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts