Sarabande Posted November 4, 2006 Share Posted November 4, 2006 Ναυάγιο Μες τον καθρέφτη ψάχνεις να βρεις τις σκιές από τα χρόνια που πέρασαν. Πρόσεξε γιατί βαθειά θα πληγωθείς τα όμορφα νιάτα πλέον γέρασαν. Ω! ψυχή μου πάψε επιτέλους να πετάς τον άνεμό σου πώς να τον αντέξω; Ω! καρδιά μου σταμάτα να χτυπάς λίγο από το θάνατο να κλέψω. Στο είχα πει θυμάμαι μια φορά πως με κουράσαν τούτα τα ταξίδια, μένω λοιπόν για πάντα στη στεριά ψάχνοντας τη Δύση στην πυξίδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Το νόημα μου είναι γνωστό, έχω νοιώσει κι εγώ έτσι κατά καιρούς - όλοι μας, και δεν έχει να κάνει με την χρονική ηλικία, αναγκαστικά. Έχει να κάνει με το πόσα έχει ζήσει ο καθ' ένας, και με το πόσο έχει κουραστεί τον τελευταίο καιρό. Επίσης έχει να κάνει με το πόσα άλυτα προβλήματα σέρνει μαζί του ο καθ' ένας, αν αφήνεις προβλήματα να συσσωρεύονται κάποια στιγμή τα νοιώθεις βαρειά στην πλάτη σου. Σαν ποίημα δεν μου άρεσε όσο τα άλλα δικά σου γιατί πιστεύω πως το μέτρο [το οποίο σπάει και σε σημεία - και δεν σπάει για να πει κάτι συγκεκριμένο, στον τελευταίο στίχο π.χ. για να στέκει το μέτρο θέλει ένα 'για' πριν τη Δύση, ας πούμε] και η ομοιοκαταληξία σου στερούν την δυνατότητα να μιλήσεις πολύ προσωπικά και σε βάθος για το θέμα. Βέβαια είναι γνωστή η βεντέττα μου με την ομοιοκαταληξία στα ελληνικά... [Υπάρχουν κι εξαιρέσεις με ομοιοκαταληξία, πάντως, π.χ. ο Καββαδίας που τον λατρεύω, μιας και μίλησες για πυξίδες] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 Πάλι τα ίδια! Ρε Sarabande Ποιος ο λόγος να γράφεις για κάτι τόσο γενικό και συνηθισμένο χωρίς προσωπική ταυτότητα! Καταλαβαίνω ότι ασχολέισαι με τη μουσική και τη μουσικότητα αλλά η γενικότητα είναι κάτι που δεν ταιριάζει στον ποιητή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarabande Posted November 13, 2006 Author Share Posted November 13, 2006 (edited) Ρε Silversoldier, στην αρχή σκέφτηκα να μπω στην διαδικασία να σου εξηγήσω ορισμένα πράγματα, αλλά τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι, μάλλον, δεν αξίζει τον κόπο... Άνοιξε τα μάτια σου και προσπάθησε να αντιληφθείς τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Πού ξέρεις μπορεί να σου βγει σε καλό... Αυτό με τη μουσική και τη μουσικότητα πού κολλάει; Edited November 13, 2006 by Sarabande Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted November 13, 2006 Share Posted November 13, 2006 (edited) Χμμ....ωραίο σαν θέμα και σαν εικόνα, αλλά ομολογώ ότι μου έβγαλε μια "μετριότητα" στο γράψημο. Κράτα αυτήν την έμνευση για μελλοντικές δημιουργίες. Edited November 13, 2006 by Deodonus Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 To θέμα μπορεί να είναι γνωστό, γενικό και συνηθισμένο αλλά αποτελεί μια τόσο καλή αφορμή για δημιουργία και έμπνευση, όπως τόσα άλλα παραπλήσια θέματα που δεν καταλαβαίνω για ποιόν λόγο κάποιος να μην εκφραστεί ορμώμενος από κάποια "γενικότητα". Έχω νοιώσει πολλές φορές να με βαραίνει το παρελθόν, λάθη και καταστάσεις που νόμιζα πως δεν θα ξεπεράσω ή που πίστευα ότι δεν έπρεπε να ξεπεράσω. Πόλλες παρόμοιες σκέψεις αποτελούν πηγή έμπνευσης και καταλήγουμε σε ένα ωραίο ποίημα σαν το δικό σου. Υπερασπίζομαι το μέτρο και την ομοιοκαταληξία και χαίρομαι που γράφεις με αυτόν τον τρόπο είτε ασχολείσαι με τη μουσική είτε όχι. Δεν είναι ανάγκη να είσαι μουσικός για να σου αρέσει να γράφεις με μουσικότητα και σίγουρα δεν θεωρώ πως σε περιορίζει ίσα ίσα που με λίγη φαντασία γίνονται θαύματα.Στη τελευταία στροφή κατά την άποψη μου θα μπορούσε να γίνει καλύτερη επιλογή λέξεων, και θα συμφωνήσω με τη Nienna για τον τελευταίο στίχο. Ωστόσο σαν νόημα μου άρεσε πάρα πολύ ολόκληρο το ποίημα αλλά ειδικά η τελευταία στροφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 Οταν μάθετε μάγκες ότι η ποιηση θέλει μαγκια πείτε μου! Ότι και και να μου εξηγήσεις Sarabande απλά στο τέλος δεν θα έχεις τίποτα να πεις! Συνεπώς αντιλαμβάνομαι μία πεζότητα στη σκέψη σου (κοινώς ότι γράφεις για να γράφεις) και άμα πιστεύεις ωστόσο ότι έχουν νοημα αυτά που γρ'αφεις, γράψε κατι που να έχει κάτι να πει! Όσο για το marsaki, φίλε μου καληνύχτα! Όταν σταματήσεις να ακούς Φοίβο απάντησε μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarabande Posted November 16, 2006 Author Share Posted November 16, 2006 Silversoldier μάθε πρώτα τους βασικούς κανόνες συντακτικού, γραμματικής, ορθογραφίας, τονισμού, κλπ... και μετά κάνε μου μάθημα για το αν η ποίηση θέλει μαγκιά ή όχι. Να ξέρεις πάντως ότι κάτι τέτοιες δηλώσεις τις βλέπω και ρίχνω απίστευτο γέλιο. Πραγματικά ούτε να εκνευριστώ δε μπορώ μαζί σου - μάλλον παίρνω στα αστεία και εσένα αλλά και αυτά που λες. Σου εύχομαι πάντως να ανακαλύψεις κάποια στιγμή στη ζωή σου την όντως ποίηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 (edited) Silversoldier μάθε πρώτα τους βασικούς κανόνες συντακτικού, γραμματικής, ορθογραφίας, τονισμού, κλπ... και μετά κάνε μου μάθημα για το αν η ποίηση θέλει μαγκιά ή όχι. Να ξέρεις πάντως ότι κάτι τέτοιες δηλώσεις τις βλέπω και ρίχνω απίστευτο γέλιο. Πραγματικά ούτε να εκνευριστώ δε μπορώ μαζί σου - μάλλον παίρνω στα αστεία και εσένα αλλά και αυτά που λες. Σου εύχομαι πάντως να ανακαλύψεις κάποια στιγμή στη ζωή σου την όντως ποίηση. Φιλαράκο ρήξε όσο γέλιο θέλεις γιατί εγώ έχω γελάσει αρκετά, αλλά λέω μήπως μάθεις! Και όταν μάθω εγώ του βασικούς κανόνες, μάθε εσύ το αλφαβητάριο! Δεν θα σου κάνει κακό... Και μάθε επιτέλους να μιλας όταν μπορείς...τωρά ούτε σοβαρός, απλά μιλάω σ' ένα σχολιαρόπαιδο για κάτι που δε κατανοεί! Αντε διαβασε λίγο, να τύχεις λίγης αναγνώρισης και μετά όταν είσαι σε επίπεδο κυρίως διανοητικό, έλα! Εχεις πολλά να μάθεις, ίσως περισσότερα απο όλους μας. Edited November 16, 2006 by silversoldier Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 (edited) Silversoldier, basta! Μαζέψου. Εσύ επιτέθηκες στον Sarabande, κι έγραψες και πράγματα που εγώ - και το υπόλοιπο forum μαζί μου - κρίνω πως δεν στέκουν καν, δεν πατάνε πουθενά, δεν στέκουν ούτε καν ως υποκειμενική άποψη, να φανταστείς! Είναι λες και βλέπεις άλλη ταινία... Edited November 16, 2006 by Nienna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 (edited) Silversoldier, basta. Μαζέψου. Εσύ επιτέθηκες στον Sarabande, κι έγραψες και πράγματα που εγώ - και το υπόλοιπο forum μαζί μου - κρίνω πως δεν στέκουν καν, δεν πατάνε πουθενά, δεν στέκουν ούτε καν ως υποκειμενική άποψη, να φανταστείς! Είναι λες και βλέπεις άλλη ταινία... Εγώ δεν επιτίθεμαι πουθενα, ρώτα του άλλους που με γνώρισαν να σου πούνε τις απόψεις μου Nienna! Το θέμα τελειώνει εδώ, αν θέλει βέβαια ο φίλος μας να συνεχίσει δικαίωμα του. EDIT [Nienna]: Δεν είσαι σε θέση να λήγεις έτσι τραλαλί-τραλαλό θέματα για των οποίων την ύπαρξη φταις εσύ. Και μη με λες 'Αλίνα', δε με ξέρεις κι από χτες. Εγώ σε λέω silversoldier. Edited November 16, 2006 by Nienna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarabande Posted November 16, 2006 Author Share Posted November 16, 2006 Να συνεχίσω ή να τελειώσω τι; Κάτι το οποίο ξεκίνησες εσύ και δε βρίσκεται στο πλαίσιο "κριτική", αλλά προσωπικής επίθεσης; Και στο κάτω-κάτω ποιος διάλο νομίζεις πως είσαι; Δε θέλω να με ενοχλήσεις ξανά (ούτε με προσωπικά μυνήματα - που δεν έκανα τον κόπο να απαντήσω) γιατί, ειλικρινά, δεν έχω καμιά διάθεση να ασχοληθώ μαζί σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest silversoldier Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 (edited) Φιλε μου προσεξε πως μιλας... Και αν πιστεύεις ότι σου επιτέθηκα καλώς, αλλά αν έχεις την απαίτηση να νομίζεις ότι είσαι κάποιος έλα να μου το πεις κοιτώντας με. Να δούμε τότε... EDIT [Nienna]: Δεν θα ανεχτούμε απειλές εναντίον μελών αυτού του forum, silversoldier. Δεν πρόκειται να κλείσω το topic, μπορεί να θέλει να σχολιάσει κάποιος με φυσιολογικό τρόπο. Η επίθεσή σου και οι απειλές σου τελειώνουν εδώ. Edited November 16, 2006 by Nienna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarabande Posted November 16, 2006 Author Share Posted November 16, 2006 Τρέμω, στ'αλήθεια τρέμω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 (edited) Αν γραφτεί ένα μόνο ποστ ακόμα από οποιονδήποτε που θα είναι προσβλητικό, θα βάλω ποστ moderation - δηλαδή θα περνά κάθε μήνυμα από λογοκρισία - και θα θέσω θέμα στο Mods Forum να γίνει η Βιβλιοθήκη Ποίησης κλειστό φόρουμ, όπως είναι το εργαστήρι συγγραφής, και τα μέλη θα τα καθορίζουν οι moderators. Αν μόνο με "κλίκα" θα βάλετε μυαλό, κλίκα θα γίνει! Επίσης Silversoldier, προσπάθησε οι κριτικές σου στην ποίηση άλλων να είναι πιο αντικειμενικές και όχι με βασικό κριτήριο κάτι άσχετο όπως το φύλο του ποιητή ή τις προσωπικές σου συμπάθειες. Sarabande, αν και όντως δεν φταις σε κάτι, οι κανόνες του φόρουμ ισχύουν και για σένα, οπότε κόψε τις αντεπιθέσεις! Κάθε λίγο και λιγάκι θα υπάρχει μια φασαρία στη Βιβλιοθήκη Ποίησης! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!! Το τόπικ κλείνει! Μη ρωτήσετε το γιατί! Φαίνεται το γιατί από τα ποστς που υπάρχουν στο τόπικ και από τα σβησμένα στο trash can. Edited November 16, 2006 by Dain Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts