Sarabande Posted November 11, 2006 Share Posted November 11, 2006 Ελεύθερη Πτώση Έ, ανθρωπάκο τι γίναν τα φτερά σου; Πέσαν κιόλας, στο παρθενικό τους φτερούγισμα; Λεία που χωνεύτηκε αθόρυβα από γη που άρχισε να σαπίζει. Μα εσύ τώρα το έμαθες το κόλπο΄ "τέρμα πια το πέταγμα" κι άρχισες να σέρνεσαι. Μάζεψε τα κομμάτια σου που σκόρπισαν τριγύρω, σα χαρτοπόλεμος που ξέμεινε στους λασπωμένους δρόμους΄ ανάμνηση θολή από το καρναβάλι που πέρασε. Μόνο που εσύ δε θέλεις να θυμάσαι πια. Προσπαθείς απεγνωσμένα να ξεχάσεις πόσο όμορφα ήταν εκεί ψηλά, παρέα με τους αγγέλους. Σκύψε το κεφάλι σου μικρό μου ανθρωπάκι και κλάψε για κάθε ελπίδα που σπαταλήθηκε σε σένα. Που ξέρεις, ίσως το τέλος έρθει γρήγορα, μόνο αυτό σου απόμεινε πια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balidor Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Γράφεις πολύ κατηγορηματικά.. αυτο βέβαια δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό (ούτε και με νοιάζει) γιατι το κάνω κι εγώ, μουχαχα ! Μου θυμησε και έφερε στο μυαλό μου την ιστορία τςν πρςτόπλαστων ... ενδιαφέρον, μ'αρεσε ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vampirella_kk19 Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Πολύ ωραίο! Μου φάνηκε λίγο κυνικό. Όχι ότι είναι κακό αυτό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted November 12, 2006 Share Posted November 12, 2006 Ως ποίημα μου άρεσε πολύ. Δεν έχω να παρατηρήσω κάτι, οι εικόνες πολύ καλές, η έκφραση δυνατή. Λίγο σκληρή αντιμετώπιση για μένα, αλλά αδιαμφισβήτητα πολύ ωραία δωσμένη Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 25, 2006 Share Posted November 25, 2006 Είναι ενδιαφέρον, και συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει, αναγνωρίζω το ότι ισχύει, και λυπάμαι. Δε συμφωνώ με την αντιμετώπιση στην τελευταία στροφή, αλλά μου φαίνεται λογική στα πλαίσια του ποιήματος, στα πλαίσια του συναισθήματος που σε ώθησε να το γράψεις. Η δική μου αντιμετώπιση είναι πιο... πιο της ιεραποστολής - μπορεί να 'ναι και κουσούρι αυτή μου η τάση βέβαια. Πάντως έχω καταλάβει πως δεν μπορώ να σώσω όλο τον κόσμο. Πάμε και στα τεχνικά... Απροσεξίες είναι, αλλά προσπάθησε να τις προσέχεις, γενικά. Φαίνεται σαν να μην τα περνάς ένα χτενισματάκι αυτά που γράφεις, κρίμα είναι, πέρνα τα ένα κάθε φορά αφού τα γράψεις, κι ένα κάθε φορά πριν τα δημοσιεύσεις. Έχεις 'που' αντί για το ερωτηματικό 'πού' με τόνο στην τελευταία στροφή και βάζεις και την τελεία μετά καπάκι - ενώ αφού διαφαίνεται η ερώτηση [και δεν μπορείς να βάλεις ερωτηματικό] ταιριάζουν καλύτερα τα αποσιωπητικά. Επίσης, εκεί στην πρώτη στροφή, πριν τα λόγια στα εισαγωγικά και μετά απ' αυτά μου φαίνεται πως ακροβατεί το όλο πράγμα. Θα πρότεινα να το κάνεις: Μα εσύ τώρα το έμαθες το κόλπο: "τέρμα πια το πέταγμα", είπες, κι άρχισες να σέρνεσαι. Τι λες; Αυτό ή κάτι παραπλήσιο, τέλος πάντων. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts