Rhapsody Posted November 14, 2006 Share Posted November 14, 2006 Ψύχος Αμφίστρωτοι οι δρόμοι, με χιόνια άπατα και παγωμένα γιασεμιά, βυθίζουν στο σκοτάδι τα πεσμένα φύλλα. Θάπτονται οι ρίζες, οι φωνές τους χάνονται, λευκές, μα όλο χάνονται, και το πολύτιμο νερό τους σβήνει… Κρύσταλλα κάτω από ξεχασμένη παγωνιά, ανθίζουν τη βροχή – νύχτες ολόκληρες περάσανε που ρίζωναν εκεί βαθιά με πέταλα υγρά και σάπια. Πίστεψαν φαίνεται πως πρώτα αυτά θα καλωσώριζαν την άνοιξη… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holly_Molly Posted November 15, 2006 Share Posted November 15, 2006 Ραψωδία μου, ούτε να στο είχα παραγγείλει! Είναι πραγματικά πανέμορφο, γλυκό και ανατριχιαστικά «θερμό»...κι ας λέγεται Ψύχος. Έχει ακριβώς το θέμα το οποίο τρελαίνομαι να διαβάζω στα ποιήματα, και νιώθω πραγματικά σαν να στο είχα παραγγείλει. Εύγε! Γράψε κι άλλα τέτοιου περιεχομένου, κι άλλα, κι άλλα ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
month Posted November 16, 2006 Share Posted November 16, 2006 Με μπέρδεψε σε κάποια σημεία η γλώσσα ραψοδία. Αυτό το άπατα υποθέτω σωστά ότι είναι απάτητα έτσι; Γιατί ημόνη χρήση του άπατος που ξέρω είναι όταν βουλιάζουμε κάποιον στο νερό... Οκ, αρκετή πλάκα για αυτό το μύνημα, σοβαρά τώρα. Μου άρεσε αρκετά, όπως και τα περισότερα ποιήματά σου. Μπορώ να πώ ότι μου μίλησε με τον τρόπο του, απόδειξη αυτού δε το χαμογελάκι που παίζει στα χείλη μου αυτή την στιγμή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 17, 2006 Share Posted November 17, 2006 Ρέει πολύ ωραία και ακουστικά δουλεύει, αλλά σε αρκετά σημεία το μάτι μου σκαλώνει. Πχ λες Αμφίστρωτοι οι δρόμοι,με χιόνια άπατα το οποίο βαδίζει σε λεπτο πάγο. Οι δρόμοι είναι αμφίστρωτοι, δηλαδή στρωμένοι και από τις δύο πλευρές. Δηλαδή και κάτω από την άσφαλτο; ;) Και μετά βάζεις τα άπατα χιόνια και το αποτελειώνεις. Ναι, δε λέω, ωραίες λέξεις, αλλά και ο υπερεαλισμός έχει τα όρια του. Επίσης το Κρύσταλλακάτω από ξεχασμένη παγωνιά, ανθίζουν τη βροχή – ενώ μου αρέσει ως εικόνα κάτι μου ξεφεύγει στον τρόπο με το οποίο το έχεις γράψει. Συνολικά όμως μου αρέσει αρκετά, ειδικά το τέλος του με την τραγική ειρωνία του. Αλλά σε σημεία ΄χανει αρκετά, ιδίως στην αρχή. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Knight_who_says_Ni! Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 οτι πω θα ειναι απο το λιγο χρονο που εχω στο στρατοπεδο να βλεπω ποιηματα, γιατι μας δινουν λιγο χρονο να μπαινω στο ιντερνετ δυστιχως, γιαυτο και εχω χαθει λιγο τελευταια ειναι υπεροχο και εχει την ονειρικη ατμοσφερα που ειναι το γουστου μου... Ευγε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted November 19, 2006 Author Share Posted November 19, 2006 Ευχαριστώ πολύ για το σχολιασμό Χμ, τα χιόνια είναι άπατα, όχι απάτητα ;) . Επίσης νομίζω ότι έχω γράψει και πιο σουρεαλιστικά πράματα στα ποιήματά μου, ειδικά στα γαλλικά, από τούτο εδώ... Ξέρω βέβαια ότι οι πολλές υπερβολές δεν κάνουν καλό κατά κανόνα και θα πρέπει γενικώς να τις προσέχω Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vampirella_kk19 Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Πολύ όμορφο, όπως μας έχεις συνηθίσει άλλωστε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 25, 2006 Share Posted November 25, 2006 Μ' αρέσει αυτό εδώ, μ' αρέσει αρκετά προς πολύ, αν και στην αρχή ο συνδυασμός της λέξης 'αμφίστρωτοι' με τη λέξη 'άπατα' μου είχε φανεί λίγο ακαλαίσθητος. Μετά κάτι έγινε, ή τον συνήθισα, ή άλλαξα γνώμη - δεν ξέρω. Πάντως νοηματικά το κατανοώ [και το όλον, και το περί του χιονιού], δεν μου φαίνεται καν ιδιαίτερα σουρρεαλίζον. Μμμ, τι άλλο; Α, το 'θάπτονται' με ενθουσίασε, έχει όμορφο impact. To δεύτερο μισό της πρώτης στροφής μ' αρέσει πάρα πολύ, ειδικά η επανάληψη του 'χάνονται'. Το ίδιο μου αρέσουν και οι τρεις πρώτοι στίχοι της πρώτης στροφής, είναι εξαίσιοι [και νοηματικά και οπτικοακουστικά/γλωσσικά]. Τέλος, για να πετάξω και την τεχνικούρα μου, στο 'σάπια' θα έβαζα κι άλλη παύλα, ή άνω τελεία - πάντως όχι τελεία, σπάει η ροή ενώ δεν νομίζω πως χρειάζεται. Αχ, τι καλά, η Ραψωδία είναι ποιήτρια! :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts