Jump to content

Είμαστε μόνο άνθρωποι

Sarabande

Recommended Posts

Είμαστε μόνο άνθρωποι

Είναι στ'αλήθεια περίεργα πλάσματα

αυτοί οι άνθρωποι...

Σκύβουν διαρκώς το κεφάλι τους,

ψάχνοντας να βρουν

την άκρη από τα κορδόνια τους.

Ή το τίναγμα της σκόνης

από το πέρασμα των παπουτσιών τους΄

βρίζοντας και χειρονομώντας

για το αν είχε κατεύθυνση

βόρεια ή δυτική.

Αν είχαν όμως το κουράγιο

να σηκώσουν, έστω και λίγο,

το άδειο φορτίο του εγκέφαλού τους,

τότε θα έβλεπαν όλη την αλήθεια

σε μια και μόνο ακτίνα του ήλιου...

Καλό το ποίημα και καλό το θέμα, όμορφα παρουσιασμένο. Θα προτημούσα λίγο πιο έντονες λέξεις, πιο έντονο συναισθηματικό φόρτο. Ο στοίχος "το άδειο φορτίο του εγκέφαλού τους" δεν μου αρέσει. Θα προτημούσα οι 5 τελευταίοι στίχοι να ήταν μαζί σε μια δεύτερη στροφή.

Αλλά γενικά πολύ καλό! Keep writing! :)

Από την αρχή μέχρι και το "βόρεια ή δυτική" σου βγάζω το καπέλο. :) (και δεν το έχω ξαναβγάλει εγώ μου φαίνεται, συνήθως η Sonya τα κάνει αυτά :p)

Έχει χιούμορ, είναι σταράτο και σε αφήνει με ένα στραβό χαμόγελο στα χείλη να κοιτάς μια το στίχο μια τα παπούτσια σου, και μα τη Μύστρα, ναι, είμαστε ακριβώς έτσι, συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Όχι "ολοι οι άλλοι είναι έτσι", είμαστε είπα, το τονίζω, κι αυτό θεωρώ και το καλύτερο σημείο του.

Η λύση σου μοιάζει πιο πρόχειρη σε σχέση με το υπόλοιπο, αν και συνεχίζω να συμφωνώ μαζί σου όσον αφορά την αξία της απλότητας, μοιάζει βεβιασμένο και αδούλευτο σε σχέση με το υπόλοιπο. Ίσως ήθελε λίγη περισσότερη προσοχή.

Μου άρεσε πολύ όπως και να έχει.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Κιάρα - δεν είναι και πολύ πρέπον, αλλά πραγματικά με κάλυψε τόσο πολύ, που δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Χαίρομαι που σας άρεσε το ποίημα αυτό.

Πρέπει να πω ότι είναι τελείως φρέσκο, αποτελεί έμπνευση (μάλλον άσχημη)

των τελευταίων ημερών και ένιωσα την ανάγκη να το ποστάρω αμέσως...

Κι εμένα μου άρεσε πολύ το ποίημα σου, ειδικά μέχρι τη μέση για τους λόγους που ανέφεραν και παραπάνω τα παιδιά. Πολύ πετυχημένο, οτιδήποτε κι αν σου συνέβη αυτές τις μέρες σου έδωσε τουλάχιστον μια πολύ πολύ όμορφη έμπνευση ;) (και καλώς έπραξες και το πόσταρες, καμιά φορά είναι καλύτερα έτσι, φρέσκα φρέσκα τα πράγματα όπως μας βγαίνουν)

Συμφωνώ απόλυτα με τη Nienor και με όλους όσους σχολίασαν μετά απ' αυτήν όσον αφορά το περιεχόμενο. Μου άρεσε κι εμένα, ειδικά το πρώτο μισό. Η λύση στο τέλος όντως είναι πιο αδύναμη από το υπόλοιπο ποίημα, πράγμα που το το αποδυναμώνει και σαν σύνολο, δυστυχώς. Το τέλος παίζει πάντα μεγάλο ρόλο...

Θα προσθέσω κάποια τεχνικά πράγματα μιας και κανείς δεν τα παρατήρησε/επισήμανε. Στον τρίτο στίχο έχεις μια κόμμα που είναι περιττή, ξανακοίταξέ το, διάβασέ το δυνατά, και θα το καταλάβεις. Στον πέμπτο στίχο έχεις μια τελεία πριν από διαζευκτικό 'ή' - σπάνια ταιριάζει στη ροή του λόγου ή τελεία πριν το διαζευκτικό 'ή', δεν νομίζω πως ταιριάζει εδώ, κόμμα θέλει. Στον έβδομο στίχο έχεις μια άνω τελεία - ούτε αυτή έχει νόημα αν το ξανακοιτάξεις, δεν σταματάει η πρόταση, δεν παίρνεις ανάσα εκεί, αν πάρεις κόβεται το νόημα, αποσυνδέονται οι επόμενοι στίχοι από τους προηγούμενους ενώ δεν θα έπρεπε, υπάρχει μια λογική συνέχεια εκεί που εξυπηρετείται καλύτερα αν δεν υπάρχει αυτή η άνω τελεία.

Σου προτείνω να τα διαβάζεις δυνατά τα ποιήματά σου, θα σε οδηγήσει στο να βελτιώσεις τη στίξη - η οποία είναι κομμάτι του πώς ακούγονται αυτά που γράφεις.

^_^