Jump to content

Raven's eye

Nihilio

Recommended Posts

Murder of crows into the nights

Caw and screech when the moon shines

Dubbed harbingers of bad news

Deathly shadows for my muse

Ravens fly in the daylight

Black feathered flocks hide the sky

Smelling death, they come to feed

Dark cloud to blacken my wit

Blind I run with hollow breaths

As my heart stops in my chest

If I die ‘neath empty skies

My eyes shall be ravens’ eyes

μολις παω σπιτι την παρασκευη, θα παρω την κλασσικη να φταξω ταμπλατουρα για αυτο το επος....και ας φτασω 5 το απογευμα και να ειμαι πτωμα...

θα μιαζει βεβαια με την μπαλαντε βερσιον του κοματιου Vermilion, κατι τετιο που χτιπαει στο μυαλο αν μου λεγανε να φανταστω την μελωδια

:)

Αν δε σε έχω προλάβει βέβαια εγώ Ni. Ίσως αν το βγάζαμε ως collaboration κάτι θα γινόταν.

Ωραίες εικόνες. Δεν κατάλαβα κανένα νόημα, αλλά ο τελευταίος στίχος μου άρεσε.

To νόημα της τρίτης στροφής είναι πολύ πεζό βασικά, και κυρίως αυτό του τελευταίου στίχου. Σκέψου απλά το τι τρώνε τα κοράκια και θα καταλάβεις.

• 4 weeks later...

Η γραφή και η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά πολύ καλή, καθώς επίσης κι ο ρυθμός. Οι εικόνες επίσης πολύ δυνατές ειδικά αυτή της τελευταίας στροφής. Το μόνο κακό είναι πως μου αφήνει ένα κενό στο τέλος του στυλ "Όμορφο, αλλά τι θέλει να πει ο ποιητής;". Μπορώ δηλαδή να δω ένα συμβολισμό αλλά δεν είμαι σίγουρη αν έχω δίκιο, κι αν υπάρχει συμβολισμός ή απλά αποτυπώνεις αυτές τις εικόνες όπως γίνεται σε ένα μη συμβολικό πίνακα ζωγραφικής, γιατί απ όσο ξέρω κατά κανόνα ότι γράφεις εκφράζει πάντα καθαρά αυτό που θες να πεις.

Όπως και να χει πάντως είναι μια αρκετά καλή δουλειά. Ωραίος πολύ και ο τελευταίος στίχος. Απλώς αν μπορείς διευκρίνησε τα περί περιεχομένου.

:)

Το περιεχόμενο είναι στις 2 τελευταίες στροφές. Περιγράφει κάποιον που εξαντλημένος τρέχει στην ερημιά, ενώ κοράκια μυρίζονται τον θάνατό του και τον ακολουθούν. Ο τελευταίος στίχος δεν αναφέρεται σε κάτι το υπερφυσικό/μεταφυσικό κτλ απλά στη... δίαιτα των κορακιών. Όλα αυτά υποτίθεται ότι είναι όνειρο του (φανταστικού χαρακτήρα) ποιητή, ο οποίος γενικά (όποιος έχει διαβάσει το "Ο λύκος" και "Lady of Ravens" κάνει αμέσως τη σύνδεση) έχει το χάρισμα αυτό.

Όποιος ήθελε κάτι πιο βαθύ μπορεί να ξενερώσει άφοβα.

• 4 years later...

Α εδω ειμαστε. Ειναι καλο σκοτεινο και φρικιαστικο. Σαν να συμβαινει μεσα σε μια γυαλα, σαν αυτες που εχουμε τα χριστουγεννα που οταν τις κουνας πεφτει το χιονι. Σαν ο ποιητης να ειναι εγκλωβισμενος μεσα σε εναν κοσμο ερημικο γεματο κορακια. Απο πανω τον παρατηρει ενας ξερακιανος κακιασμενος μαγος που ανακινει την γυαλα ολο αρρωστημενη χαρα με τα κοκκαλιασμενα δαχτυλα του με τα γαμψα νυχια και γελαει υστερικα. Μου αρεσει ειδικα ο τελευταιος στιχος που νομιζω δινει ακομα μεγαλυτερη ενταση στην ατμοσφαιρα.