Nihilio Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 Murder of crows into the nights Caw and screech when the moon shines Dubbed harbingers of bad news Deathly shadows for my muse Ravens fly in the daylight Black feathered flocks hide the sky Smelling death, they come to feed Dark cloud to blacken my wit Blind I run with hollow breaths As my heart stops in my chest If I die ‘neath empty skies My eyes shall be ravens’ eyes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Knight_who_says_Ni! Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 μολις παω σπιτι την παρασκευη, θα παρω την κλασσικη να φταξω ταμπλατουρα για αυτο το επος....και ας φτασω 5 το απογευμα και να ειμαι πτωμα... θα μιαζει βεβαια με την μπαλαντε βερσιον του κοματιου Vermilion, κατι τετιο που χτιπαει στο μυαλο αν μου λεγανε να φανταστω την μελωδια Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 18, 2006 Author Share Posted November 18, 2006 Αν δε σε έχω προλάβει βέβαια εγώ Ni. Ίσως αν το βγάζαμε ως collaboration κάτι θα γινόταν. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vampirella_kk19 Posted November 20, 2006 Share Posted November 20, 2006 Μου άρεσε απίστευτα! Το addarω στα αγαπημένα μου! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 20, 2006 Author Share Posted November 20, 2006 Ευχαριστώ Vampirella Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tec-goblin Posted November 24, 2006 Share Posted November 24, 2006 Ωραίες εικόνες. Δεν κατάλαβα κανένα νόημα, αλλά ο τελευταίος στίχος μου άρεσε. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted November 24, 2006 Author Share Posted November 24, 2006 To νόημα της τρίτης στροφής είναι πολύ πεζό βασικά, και κυρίως αυτό του τελευταίου στίχου. Σκέψου απλά το τι τρώνε τα κοράκια και θα καταλάβεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Η γραφή και η ατμόσφαιρα είναι πραγματικά πολύ καλή, καθώς επίσης κι ο ρυθμός. Οι εικόνες επίσης πολύ δυνατές ειδικά αυτή της τελευταίας στροφής. Το μόνο κακό είναι πως μου αφήνει ένα κενό στο τέλος του στυλ "Όμορφο, αλλά τι θέλει να πει ο ποιητής;". Μπορώ δηλαδή να δω ένα συμβολισμό αλλά δεν είμαι σίγουρη αν έχω δίκιο, κι αν υπάρχει συμβολισμός ή απλά αποτυπώνεις αυτές τις εικόνες όπως γίνεται σε ένα μη συμβολικό πίνακα ζωγραφικής, γιατί απ όσο ξέρω κατά κανόνα ότι γράφεις εκφράζει πάντα καθαρά αυτό που θες να πεις. Όπως και να χει πάντως είναι μια αρκετά καλή δουλειά. Ωραίος πολύ και ο τελευταίος στίχος. Απλώς αν μπορείς διευκρίνησε τα περί περιεχομένου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted December 17, 2006 Author Share Posted December 17, 2006 Το περιεχόμενο είναι στις 2 τελευταίες στροφές. Περιγράφει κάποιον που εξαντλημένος τρέχει στην ερημιά, ενώ κοράκια μυρίζονται τον θάνατό του και τον ακολουθούν. Ο τελευταίος στίχος δεν αναφέρεται σε κάτι το υπερφυσικό/μεταφυσικό κτλ απλά στη... δίαιτα των κορακιών. Όλα αυτά υποτίθεται ότι είναι όνειρο του (φανταστικού χαρακτήρα) ποιητή, ο οποίος γενικά (όποιος έχει διαβάσει το "Ο λύκος" και "Lady of Ravens" κάνει αμέσως τη σύνδεση) έχει το χάρισμα αυτό. Όποιος ήθελε κάτι πιο βαθύ μπορεί να ξενερώσει άφοβα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laas7 Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Α εδω ειμαστε. Ειναι καλο σκοτεινο και φρικιαστικο. Σαν να συμβαινει μεσα σε μια γυαλα, σαν αυτες που εχουμε τα χριστουγεννα που οταν τις κουνας πεφτει το χιονι. Σαν ο ποιητης να ειναι εγκλωβισμενος μεσα σε εναν κοσμο ερημικο γεματο κορακια. Απο πανω τον παρατηρει ενας ξερακιανος κακιασμενος μαγος που ανακινει την γυαλα ολο αρρωστημενη χαρα με τα κοκκαλιασμενα δαχτυλα του με τα γαμψα νυχια και γελαει υστερικα. Μου αρεσει ειδικα ο τελευταιος στιχος που νομιζω δινει ακομα μεγαλυτερη ενταση στην ατμοσφαιρα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts