Rhapsody Posted November 24, 2006 Share Posted November 24, 2006 Ένας Χρόνος παρά κάτι Κατάφωτες συνήθειες περιδιαβαίνουν τους διαδρόμους με τις χίλιες πόρτες. Ανάμεσα στα χείλη της κάθε κλειδαριάς ένα μάτι, αργοσαλεύει, παλεύει θαρρείς να βγει έξω από τη μικρή του χαραμάδα, σα να μη του ‘φτανε το θέαμα των 18 του ολόκληρων χρόνων. Αγέννητα τα άλλα μάτια παραμένουν, αγέννητα μόνο σε σκέψεις πίσω από τοίχους και τζάμια νοητά γεμάτα δαχτυλιές και αίμα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sarabande Posted November 24, 2006 Share Posted November 24, 2006 Rapsody, κατ'αρχάς Χρόνια σου Πολλά και, πάνω απ'όλα, δημιουργικά. Το ποίημα αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Οι εικόνες του είναι πανέμορφες, προσωπικές αλλά και ξεκάθαρες. Φανερώνει έναν άνθρωπο που δεν εφησυχάζει, αλλά αντίθετα προσπαθεί να διαρρήξει τα όρια των "χίλιων πορτών" που τον περιβάλλουν και να δει τι κρύβεται από πίσω. Που αντιλαμβάνεται, αν θες, ότι αυτό που βίωσε ή και έμαθε 18 χρόνια ως μια πραγματικότητα, όχι μόνο δεν είναι αρκετό, αλλά σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό - δε μπορεί να είναι μόνο αυτό. Χαίρομαι που κατέληξες σε τέτοια συμπεράσματα σχετικά νωρίς στη ζωή σου, τη στιγμή μάλιστα που "άλλα μάτια" (μάλλον τα περισσότερα) δε πρόκειται ποτέ να συνειδητοποιήσουν κάτι και θα φύγουν, μάλλον, ανυποψίαστα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted November 25, 2006 Share Posted November 25, 2006 Είναι από τα αγαπημένα μου δικά σου, παρ' όλο που εσύ το θεωρείς το περίεργο παιδάκι της υπόθεσης. :tongue: Έχω μόνο τεχνικά σχόλια να κάνω, το περιεχόμενο είναι άρτιο, δεν έχει τρύπες/κενά/ιστορίες για αγρίους. Ξέρω πως σε βοηθούν τα τεχνικά, έτσι κι αλλοιώς. Μικ-μικ! Ορίστε οι τεχνικές μου παρατηρήσεις, εν συντομία: Ένας Χρόνος παρά κάτι Κατάφωτες συνήθειες περιδιαβαίνουν τους διαδρόμους με τις χίλιες πόρτες. Ανάμεσα στα χείλη της κάθε κλειδαριάς ένα μάτι: αργοσαλεύει, παλεύει θαρρείς να βγει έξω από τη μικρή του χαραμάδα – σα να μη του ‘φτανε το θέαμα των δεκαοχτώ του ολόκληρων χρόνων... Αγέννητα τα άλλα μάτια παραμένουν· αγέννητα μόνο σε σκέψεις, πίσω από τοίχους και τζάμια νοητά γεμάτα δαχτυλιές και αίμα. --- Tada! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts