Jump to content

αχρωμες σταγονες

ΦΙΛ

Recommended Posts

Οι άχρωμες σταγόνες γίνονται λευκές

όταν ξαπλώνουν κουρασμένες

μετά την πολύωρη πτώση τους

πάνω στον χιονισμένο κράσπεδο.

Οι άχρωμες σταγόνες αποκτούν κόκκινο χρώμα

όταν γλιστρώντας με ηρεμία

διανύουν την καμπυλωτή

φλούδα των κρεμασμένων μήλων.

Οι άχρωμες σταγόνες γίνονται καφέ

καθώς βουτούν και χώνονται

στο χώμα που τις πίνει

σαν διψασμένη έρημο.

Οι άχρωμες σταγόνες γίνονται ασημί

όταν κυλάνε στην κάθετη επιφάνεια

των μεταλλικών ποδιών των πινακίδων.

Οι άχρωμες σταγόνες αλλάζουν προοπτική

τεντωμένες στο τζάμι ενός αυτοκινήτου

καθώς αυτό κινείται αντίθετα στον άνεμο.

Μα υπάρχουν και οι άχρωμες σταγόνες

που διανύουν την πτώση τους μονάχα

για να βρουν φλόγες κεριών να σβήσουν…

αυτές είναι οι άχρωμοι άνθρωποι.

Edit by Rikochet: Σου μίκρυνα λίγο τη γραμματοσειρά, δεν νομίζω να ήθελες επίτηδες να είναι τόσο μεγάλα. Αν υπάρχει πρόβλημα, πες μου.

Edited by Rikochet

Με ενόχλησε η συνεχόμενη επανάληψη απο στίχο σε στίχο. Γιατί; Και γιατί απο τετράστιχο το κάνεις ξαφνικά, χωρίς λόγο τρίστιχο; Σαν νόημα είναι καλό, αλλά θέλει λίγο παραπάνω δουλειά.

• 2 weeks later...

Ενώ συνήθως τρελλαίνομαι για επαναλήψεις, οι συγκεκριμένες με κούρασαν και μένα πολύ. Με έκαναν να βαρεθώ. Δεν τις περίμενα με λαχτάρα, τις περίμενα με 'ωχ, πάλι οι σταγόνες' συναίσθημα.

Η ιδέα μου αρέσει, αλλά νομίζω πως οι περιγραφές είναι λίγο φτωχές [δεν εννοώ πως δεν έχουν πολλά επίθετα, βέβαια, δεν εννοω 'ρίξε στολίδια'], λίγο ξερές, και μαζί με τις επαναλήψεις καταφέρνουν να τη θολώσουν, να την αποδυναμώσουν κατά πολύ.

Αν ήμουν στη θέση σου θα το ξαναδούλευα μια μέρα με περισσότερη όρεξη, όταν το μυαλό μου θα ήταν γεμάτο εικόνες, θα έδινα σ' αυτή την ιδέα άλλη μια ευκαιρία.

[Υ.Γ. Όταν ήρθες είπες πως περιμένεις να γίνεις θύμα της κριτικής μας. Νομίζω πως έγινες, αν και θα μπορούσα να φροντίσω να γίνεις λίγο ακόμα. :tongue: Τώρα είναι η σειρά σου. Μην παραμένεις αόρατος. Όποιος δέχεται σχόλια πρέπει να κάνει και σχόλια, ε;]

Edited by Nienna