Jump to content

Ο Ουροβόρος Όφις

Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα: Ευθυμία (Ναρουάλις)

Είδος: Την προηγούμενη φορά το είχα χαρακτηρίσει space opera buffa. Για να δούμε τώρα αν ισχύει ακόμη.

Βία; Ελάχιστη

Σεξ; Ε, όχι περιγραφικό.

Αριθμός Λέξεων:13500

Αυτοτελής; Ολόκληρο, επιτέλους

Σχόλια: Το είχα παρουσιάσει παλιότερα, αλλά δεν είχα ανεβάσει το τέλος για τεχνικούς λόγους. Τα σχόλιά σας;

snake.doc

• 1 month later...

Χαχαχαχα :D. Μόλις το τελείωσα. Λοιπόν, είναι απολαυστικότατο! :D. Well done! :D

Έχει όμως μερικά ορθογραφικά εδώ κι εκεί, θέλει άλλο ένα πέρασμα, και σημείωσα και μερικά συντακτικά:

Σ’ ολόκληρη την ιστορία του Οοολεβάααν, πενήντα χιλιάδες χρόνια γραπτή ιστορία γύρω από τους δίδυμους ήλιους, κανείς ποτέ δεν είχε γεννηθεί αλαμπής,
- γραπτής ιστορίας

Είχε προηγηθεί μιας ώρας έντεχνος ξυλοδαρμός, (κατά βάση χαστούκια στα μάγουλα. Αυτό δεν καταστρατηγούσε τα δικαιώματά του σύμφωνα με τη Συνθήκη του Αντάρη,

- μια ώρα έντεχνου ξυλοδαρμού

Επίσης δε μου πολυάρεσε το αλαμπής που έχεις...σίγουρα υπάρχει καλύτερη λέξη. Α, και ένα ρατσίστας που έχεις κάπου μου χτύπησε λιγάκι :tongue:

Χμμ αυτά. Καμία άλλη παρατήρηση, γέλαγα κανονικότατα :D.

[This is a return review!]

Για κάποιο λόγο το word μου αδυνατεί να ανοίξει το διήγημα. Cannot spell μου λέει και στην συνέχεια μου ρωτάει αν θέλω να εγκαταστήσω κάτι καινούργιο στο σύστημα, μια προοπτική που με τρομάζει. (Έχω φοβίες με αυτή την τεχνολογία). Μήπως υπάρχει λύση; Άλλη γραμματοσειρά ίσως;

Αν σου πω, Τρίλλιαν, ότι το κοιτάω από το 1997, τι θα μου απαντήσεις;

Γενικά τα μεγάλα κομμάτια (πανω από 5-6000 λέξεις) πάντα μου προκαλούσαν απίστευτο φόβο. Τα κοιτάω και τα ξανακοιτάω και τελειωμό δεν έχουν οι διορθώσεις... Αν πιστεύεις ότι πρέπει να το ξανακοιτάξω, θα το κάνω. Άλλωστε το ξένο μάτι είναι πολύ πιο κοφτερό από το δικό. Ευχαριστώ για το χρόνο που χαλάσισες, ξέρω ότι 36 σελίδες δεν είναι και λίγες...

Ντίνο, το spell αναφέρεται στο αν έχεις εγκατεστημένη είτε την αυτόματη διόρθωση είτε τον χωρισμό των λέξεων στο τέλος της γραμμής. Αν θες να σου στείλω το κείμενο χωρίς ορθογραφικό έλεγχο και χωρίς χωρισμό λέξεων, στείλε μου ένα pm. One would be glad to be of servise.

• 9 months later...

OK, αυτό είχε γέλιο. Η σκηνή με τον αστυνόμο στο τέλος μου θύμισε τον Παπαγιαννόπουλο ("Εεεεππ! Τι το κάναμ' εδώ; Αμέρικαν μπαρρρ το κάναμε;"). Η ιστορία δεν έχει "βάθος", αλλά δεν περιμένεις από μία τέτοια ιστορία να έχει. Επίσης κάτι σημαντικό, οι χαρακτήρες είναι αρκετά καλά διακριτοί και καλοστημένοι. Ένα ευκολοδιάβαστο για το μέγεθός του διήγημα. Δεν βλέπω τον λόγο να φοβάσαι τα μεγάλα μεγέθη.

Επ, πού το θυμιθήκατε τούτο καλέ; :D Ευχαριστώ για το χρόνο σου, mman και καλωσήρθες στην παρέα μας. Εντάξει δεν έχει περάσει ουτε χρόνος από τότε που το είπα αυτό για τα μεγάλα μεγέθη, αλλά έννοια σου, τιμωρήθηκα αυστηρά. Από τότε έχω γράψει τέσσερις μίνι νουβέλες των 30,000 λέξεων και σε λίγες μέρες τελειώνω το θηριοδέτερο έργο μου, με 60,000 λέξεις.

Είναι ακριβώς αυτό που είπες, ένα αβαθες ερωτικό γαϊτανάκι. Και παλι σ' ευχαριστώ!