Jump to content

Το μεγάλο Ων.

Deodonus

Recommended Posts

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένα μεγάλο Ων.

Αυτό το μεγάλο Ων, επισκέφτηκε έναν μικρό πλανήτη Γη.

Αυτός ο μικρός πλανήτης Γη, είχε πάνω του μικροσκοπικά τσιμπούρια Ανθρώπους.

Αυτά τα μικροσκοπικά τσιμπούρια Άνθρωποι, πίστευαν ότι ήταν μεγάλα Ων.

Και το πίστευαν ακράδαντα, πολύ, τεράστια.

Μέχρις που είδαν το μεγάλο Ων και τρόμαξαν.

Αυτό το μεγάλο Ων είχε ένα εξίσου μεγάλο μάτι.

Και αυτό το μεγάλο μάτι είχε μέσα του μικροσκοπικά αστεράκια Ανθρώπους.

Αυτά τα μικροσκοπικά αστεράκια Άνθρωποι, ποτέ τους δεν είχαν δει το μεγάλο Ων.

Και για αυτό και δεν πίστευαν και αυτά ότι ήταν μεγάλα Ων.

Ήταν απλά μικρά, μικροσκοπικά αστεράκια Άνθρωποι.

Τα μικροσκοπικά τσιμπούρια Άνθρωποι, απόρησαν με τα μικροσκοπικά αστεράκια Ανθρώπους.

Και είπαν με μια φωνή: «Γιατί να είμαστε μικροσκοπικά τσιμπούρια Άνθρωποι και όχι μικροσκοπικά αστεράκια Άνθρωποι;»

Και τότε ο ήλιος ανέτειλε.

29/12/2006

Ένα μικρό παραμυθάκι που το έγραψα στο μήτινγκ χθες. Παρ'όλο που έχει ένα ερωτηματικό σε ένα σημείο (5η σειρά από το τέλος) και μάλλον θέλει αλλαγή, το βρίκα πολύ ωραίο. Και μάλλον θα κάνει και για εικονογράφηση, καθ'ότι το σκεφτόμουνα κάπως σαν καρεδάκια σε κόμιξ.

Είναι ενδιαφέρον, αλλά έχει δυο-τρία λαθάκια που μου κάθησαν στο στομάχι: πρώτον, είναι το ον, τα όντα, και ξέρω ότι δικαιούμαστε και λεξιπλαστικές τεχνικές, αλλά εδώ μου μοιάζει και αχρείαστε και κάπως άσχημο... Το άλλο είναι που τα αστεράκια άνθρωποι δεν είχαν δει, με βάση αυτά που λες, το «Ων» κι άρα δεν πίστευαν ότι ήταν κάτι τέτοιο - κι όμως, ούτε οι άνθρωποι τσιμπούρια το είχαν δει ποτέ.

Το "Ων"-"Ώντος" κλπ, το'κανα επίτηδες, γιατί το'θελα πιο "παιδικό"-απλοϊκό-ψιλοχαζούλι. Αυτό με τα αστεράκια-ανθρώπους, ναι, είναι αυτό το σημείο που "πάσχει". Δεν το έχω σκεφτεί πολύ καλά, και τότε που το έγραφα δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Υπάρχει τίποτα να μου προτείνετε?

Χμ... Για να είμαι ειλικρινής, βρίσκω ότι θα δούλευε καλύτερα το «αστείο» αν συνέχιζες με την κανονική γραφή: Ον, Όντα, Όντος, Όντως, κ.ο.κ.

Όσον αφορά τα των ανθρώπων, πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσες να το υπερβείς.

• 5 weeks later...
ούτε οι άνθρωποι τσιμπούρια το είχαν δει ποτέ.

Αν είχαν όμως θρύλους που μιλούσαν για τα Ων;

Το κείμενο είναι τοσο μικρό και τρυφερούλι που δε μπορώ να το σχολιάσω, αν δεν πάρει τη μορφή που θα ήθελε ο συγγραφέας του. Θα επανέλθω όταν το φτιάξεις όπως το θέλεις.

Υπάρχει κάτι απροσδιόριστο που μου αρέσει σε αυτό σου το παραμυθάκι. [το οποίο βλέπω μάλλον περισσότερο σαν παραβολή, παρά σαν παραμυθάκι, αλλά η γραμμή αυτή ήταν πάντα λεπτούτσικη]

Είναι ίσως η παιδικότητα. Πάντως, αν κάποια στιγμή βρω την όρεξη, θα σου το εικονογραφήσω.

Νομίζω ότι το λογικό αγκάθι θα λυνόταν, εάν απλώς διέγραφες την προβληματική φράση

Και για αυτό και δεν πίστευαν και αυτά ότι ήταν μεγάλα Ων.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο τα 'τσιμπούρια' ζήλεψαν τα αστεράκια.

Δεν ξέρω...

Όσο για το Ων ή Ον, ο ποιητής ξέρει καλύτερα. Και στο παιχνίδι του παιδιού... "παιδός η βασιλίη"!