Jump to content

Ο Βασιληάς, η Μάγισσα και οι Εκπρόσωποι.

Oberon

Recommended Posts

Εγραψα ένα κειμενάκι σήμερα το απόγευμα καθώς σκεφτόμουν αυτό που συζητάγαμε με το Βάρδο στο τόπικ "ΟΓ Αντίθετου Φύλου" περί χαρακτήρων αρσενικών και θηλυκών και περί στερεότυπων. Μου βγήκε έτσι αυθόρμητα και με αστεία διάθεση, οπότε το ποστάρω μήπως και το βρείτε και σεις κωμικό. Αν όχι, ε τότε tant pis! (όχι δεν είναι βρισιά αυτό"!

O_Vasilias_h_Magissa_kai_oi_Ekprosopoi.doc

Edited by Dain

Eυχαριστώ παιδιά. Τα μόνα νοήματα που υπήρχαν στο κείμενο τώρα που το ξαναδιαβάζω, αν υπήρχαν, ήταν

1. Η μάγισσα έβγαλε στην επιφάνεια τις αληθινές προσωπικότητες των χαρακτήρων.

2. Σπάζοντας τις στερεότυπες αντιδράσεις, στερεότυπων χαρακτήρων οι καινούργιοι χαρακτήρες, παρά τις χαοτικές και αταίριαστες προσωπικότητές τους έγιναν πιό ζωντανοί και ενδιαφέροντες από τους αρχικούς εαυτούς τους.

3. Ο βασιληάς γελά κατανοώντας πως το χάος που επικρατεί στο βασίλειο δεν είναι εξωτερικό, διοικητικό αλλά εσωτερικό μέσα στο λαό του.

4. Το παιχνίδι ανάμεσα στον Dain και τη Μάγισσα δεν θα το εξηγήσω γιατί δεν μπορώ.

Βάρδε, θα κοιτάξω το θέμα με το attachment αμέσως.

Y.Γ. Το κοίταξα, ίσως ήταν θέμα της γραμματοσειράς του τίτλου. Την άλλαξα σε Λατινικούς χαρακτήρες, την κατέβασα και δεν είχα ουδέν πρόβλημα.

Edited by Dain

• 2 months later...

O Dain μας κρύβει τη σχέση του με τη μάγισσα σκοπίμως αυτό έχω να πω... :p

Κατά τα άλλα μου άρεσε και γέλασα! Τί κρύβεται πίσω απο το πλήκτρο Del, τον Dain και την Μάγισσα; :p

• 2 weeks later...

Σήμερα τη διάβασα (μη βαράς ντε!) και έγινα ρόμπα στο internet cafe. Όλοι γύρω είναι κοστουμαρισμένοι φλώροι, και εγώ με τζηνάκι και μπουφάν. Όλοι μιλούν ψιθιριστά (λες και μιλάνε για κρατικά μυστικά) και εγώ έχω ρέψει στα γέλια. Εκπληκτικό διήγημα!!!!!! (έξι θαυμαστικά Βάρδε)

• 6 months later...

Μόνο εγώ δε βρήκα αστεία και απλοϊκή αυτή την ιστορία; Μου άρεσε όσο ελάχιστες και τη βρήκα καθ' όλα σοβαρή και ουσιώδη, σαρκαστική μάλιστα, με τις μεταστροφές των χαρακτήρων καθόλου μα καθόλου τυχαίες!

Είναι δηλαδή τυχαίο που ένας πολιτικάντης μεταστρέφεται σε μία "μοιραία" γυναίκα; και οι δύο άλλωστε για να κερδίσουν ότι επιθυμούν χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα βασισμένα στην έλλειψη ουσιαστικών ηθικών αξιών! Ήταν επίσης τυχαίο πως μια γυναίκα που κέρδισε το σύζυγό της επειδή είχε δόξα και χρήμα τελικά να μεταλλάσσεται σε ένα γελοίο υποκείμενο; δε νομίζω...

Αν πάλι όλα αυτά γράφτηκαν τυχαία, τότε μάλλον εργάστηκε το υποσυνείδητό σου Dain και έβγαλε στο φως τους κοινωνικούς σου προβληματισμούς!

Για μένα υπάρχει επίσης ένα κεντρικό συμπέρασμα: αν συμμετέχεις στα γεγονότα έχεις προοπτικές εξέλιξης (είτε αρνητικής είτε θετικής), αν όμως παραμένεις απλός παρατηρητής τότε, απλά...διαγράφεσαι από τη λίστα!

Από τα καλύτερα κείμενα που έχω διαβάσει ποτέ!

:thmbup:

Eυχαριστώ 'Ισις. Aλλά ήταν όντως κάτι πολύ αυθόρμητο, χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία. Πάντως ναι, ίσως να βγήκαν μέσα από αυτό κάποιοι προβληματισμοί μου. Πάντως χαίρομαι που το διασκέδασες. :)

ΧΜΜΜ.... Λοιπόν, βλέπω μια περιγραφή αρχετυπικών χαρακτήρων μέσα απο τη στάση του καθ ενός...

Θα μπορούσαν φυσικά να προστεθούν κι άλλοι (θεωρητικά σχεδόν άπειροι) ωστε το όλο έργο να κάνει αναφορά στην ψυχοσύνθεση ΕΝΟΣ και μόνο ατόμου (και στους αρχετυπικούς χαρακτήρες που κρύβει αυτό μέσα του)....

Μου αρέσει σα σκέψη...

• 2 weeks later...

Αν η μάγισσα πατούσε del τότε δε θα κατάφερνε τίποτα. Αν πατούσε backspace κάτι θα έσβηνε. Μάλλον πάτησε alt+F4 και έκλεισε το αρχείο. :p

Το χα διαβάσει εδώ και καιρό, και μου άρεσε πολύ. Και σε όσους το έχω διαβάσει γελούσαν ακατάσχετα. Πολύ ωραίο χιούμορ με απλό τρόπο, χωρίς υπερβολές.

Ευχαριστώ, Brave. Όντως θα μπορούσε κανείς να γράψει για πάμπολλους τύπους χαρακτήρων έτσι. Καλή η ιδέα να αναφέρεται ουσιαστικά στην ψυχοσύνθεση ενός ατόμου μόνο.

Τhrogos, χαίρομαι που σας άρεσε. Πάντως θα επιμείνω στο del. Όπως είδες η μάγισσα τον είχε ήδη κάνει "tag" εκ των προτέρων, οπότε με το del, απλά τον έστειλε! :p

• 2 years later...

Πολύ γέλιο! Ειδικά όταν η Βασίλισσα άρχισε να ξετυλίγει το βιογραφικό της ήταν άπαιχτο, όπως και οι αντιδράσεις όλων όταν τους σάλισε ο Dain. Δεν μου άρεσε όμως πολύ η θέση σου μέσα στην ιστορία, παρά το γεγονός ότι έβγαζε γέλιο (ειδικά η ατάκα εγώ είμαι που σας δίνω ζωή κι αν θέλω την παίρνω πίσω). Διασκεδαστικό σαν ιδέα αλλά θα προτιμούσα μια σύντομη ιστοριούλα με όλους αυτούς τους χαρακτήρες. Από μόνοι τους βγάζουν γέλιο άλλωστε!

Ευχαριστώ για το σχόλιο που ήταν πολύ απρόσμενο ομολογουμένως (απρόσμενο για αυτή την ιστορία δηλαδή). Την είχα ξεχάσει τελείως και ειλικρινά δε θυμάμαι καν τι είχα γράψει. Αλλά αφού σε διασκέδασε, χαίρομαι. Και πάλι thanks!

• 5 months later...

Χεχε, είχε φάση η ιστορία, αν και δεν ξεδίπλωσε όλο το δυναμικό της! Η αλληλεπίδραση των χαρακτήρων μεταξύ τους μετά το "ζάλισμά" τους θα ήταν ακόμα πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα!

Αναρωτιέμαι σε ποια κάρτα του Tarot αντιστοιχεί ο Dain, χεχεχε...

Χεχε, είχε φάση η ιστορία, αν και δεν ξεδίπλωσε όλο το δυναμικό της! Η αλληλεπίδραση των χαρακτήρων μεταξύ τους μετά το "ζάλισμά" τους θα ήταν ακόμα πιο διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα!

Αναρωτιέμαι σε ποια κάρτα του Tarot αντιστοιχεί ο Dain, χεχεχε...

Λίγο αμήχανα αισθάνομαι μ'αυτήν, την πρώτη ιστοριούλα που έβαλα στο φόρουμ γι'αυτό και δεν την διαβάζω ξανά τώρα.

Ευχαριστώ όμως για το σχόλιο, Γιώργο και για τις, όπως πάντα, ακριβείς παρατηρήσεις σου :) Ίσως κάποτε την ξαναγράψω πιο προσεκτικά ώστε να εξερευνίσω τους διάφορους "τύπους" καλύτερα. ;)

Όσο για ποια κάρτα Ταρώ είναι αυτή με την οποία αντιστοιχώ;

Μ'αρέσει να σκέφτομαι πως είναι ο "Μagician" ή/και το "Star" αλλά φοβάμαι πως είναι ο "Fool" ή/και ο "Hermit".

Edited by Dain