mars Posted January 27, 2007 Share Posted January 27, 2007 Δες το σαν χάρη Όταν τα αστέρια κατέβουν στη γη και τα όνειρα μας φωτίσουν, Όταν το βλέμμα σου δεν θα σε εσύ, ας κάνω μια τελευταία ευχή, να μη με ξυπνήσουν. Της καρδιάς σου οι παλμοί. Άσε με μέσα στο ψέμα να ζω έτσι μου άρεσε πάντα. Τουλάχιστον θα μπορώ να πετώ, τις αναμνήσεις γερά να κρατώ, Απ’τη δικιά μας μπαλάντα. Που θα τραγουδώ. Κράτα με όσο μπορείς πιο σφιχτά κι ας είναι μόνο συνήθεια. Εγώ θα λέω σ’αγαπώ δυνατά, θα ονειρεύομαι με μάτια ανοιχτά, το ξέρεις πως είναι αλήθεια Στο χα πει φωναχτά. Σε παλιές φωτογραφίες και σε άλμπουμ των στιγμών. Άσε με εκεί να ζήσω, στο πηγάδι των ευχών. Τις τρελές μας ιστορίες Μένα κέρμα να συνεχίσω, Πιο πολύ από ποτέ θα σε αγαπήσω. (Δες το σαν χάρη που ακόμα πονώ, δες το σαν χάρη να μην τρελαθώ, δες το σαν χάρη αφού σ’αγαπώ, δες το σαν χάρη σε παρακαλώ.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cloud13 Posted January 28, 2007 Share Posted January 28, 2007 πολυ καλο ανετα γινεται τραγουδι keep it up!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars Posted January 28, 2007 Author Share Posted January 28, 2007 (edited) Ευχαριστώ cloud13 πράγματι το έχω μελοποιήσει κιόλας.Α και καλωσήρθες στην παρέα. Edited January 28, 2007 by mars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhapsody Posted January 30, 2007 Share Posted January 30, 2007 Διορθωσούλες: Όταν το βλέμμα σου δεν θα 'σαι εσύ, M' ένα κέρμα να συνεχίσω. Επίσης αλλού ξεκινάς με μικρό και αλλού με κεφαλαίο χωρίς να έχεις τελεία πριν. Καλό είναι ή να ξεκινάς κάθε στίχο με κεφαλαίο ή μόνο μετά απ τις τελείες. να μη με ξυπνήσουν. Της καρδιάς σου οι παλμοί. και Απ’τη δικιά μας μπαλάντα. Που θα τραγουδώ. Και στα δύο η πρώτη τελεία θα έπρεπε να μην υπάρχει. Άσε με μέσα στο ψέμα να ζω έτσι μου άρεσε πάντα. ... το ξέρεις πως είναι αλήθεια Στο χα πει φωναχτά. Θα το έκανα Άσε με μέσα στο ψέμα να ζω - έτσι μου άρεσε πάντα. ... το ξέρεις πως είναι αλήθεια - στο χα πει φωναχτά. Γενικά η στίξη χρειάζεται ένα πολύ καλό πέρασμα Από κει και πέρα, νομίζω ότι σαν τραγούδι δουλεύει πολύ όμορφα, αν και σαν ποίημα δε έχει να πει τίποτα ιδιαίτερο, κατά τη γνώμη μου θα χρειαζόταν περισσότερο βάθος για να λειτουργήσει και ως ποίημα. Ταύτα Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars Posted January 31, 2007 Author Share Posted January 31, 2007 Ευχαριστώ Rhapsody για τις διορθώσεις σου πράγματι είναι σωστές και όσον αφορά τη στίξη έχεις απόλυτο δίκιο. Τώρα για το αν μπορεί να σταθεί σαν ποίημα ή μόνο σαν τραγούδι ή σαν τίποτα από τα δύο ίσως να έχεις και δίκιο άλλωστε η αλήθεια είναι οτι μου βγήκε κατευθείαν μαζί με τη μελωδια και τον ρυθμό αλλά πιστεύω ότι δεν είναι τόσο αδιάφορο το νόημα του ή τόσο ρηχός ο τρόπος που λέω κάποια πράγματα ώστε να μην μπορεί να σταθεί σαν ποίημα. Πάντως χαίρομαι που σου άρεσε έστω και για τραγούδι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted January 31, 2007 Share Posted January 31, 2007 (edited) Τέτοιες χάρες κανείς δεν κάνει. Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τη Ραψωδία. Προσπάθησε να δίνεις σημασία στη στίξη και στη μορφή γενικά. Edited January 31, 2007 by Nienna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 Συγνώμη για την ηλίθια ερώτηση... τη χάρη της τη ζητάς ή της την κάνεις; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mars Posted February 1, 2007 Author Share Posted February 1, 2007 Πολύ απλά η χάρη που ζητάω είναι ακόμα και όταν για εκείνη τελείωσουν όλα να με αφήνει να πιστεύω πως όλα είναι μια χαρά πως δεν έχει τελειώσει τίποτα και όλα είναι στην αρχή. Η χάρη που ζητάω είναι να με αφήσει στον κόσμο μου, να κοιμαμαι και να μη με ξυπνήσει ποτέ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
odesseo Posted February 1, 2007 Share Posted February 1, 2007 Πώς μπορεί να σου αρνηθεί αυτή τη χάρη; Πώς μπορεί να σε εμποδίσει να είσαι στον κόσμο σου, να κοιμάσαι και να ονειρεύεσαι, να κάνεις τέλος πάντων αυτό που θέλεις; Δεν βλέπω πώς... Θέλω να πω ότι από το ποίημα απουσιάζει εκείνη. Υπάρχεις μόνο εσύ και η σκέψη της στο μυαλό σου. Μας συμβαίνει συχνά να (νομίζουμε ότι) απευθυνόμαστε σε κάποιον, αλλά στην πραγματικότητα να μην υπάρχει αυτός ο κάποιος. Κάπως έτσι αντιλήφθηκα το ποίημά σου. Συμφωνώ με όλες τις τεχνικές παρατηρήσεις που προηγήθηκαν και δεν έχω να προσθέσω κάτι. Περιμένω με ενδιαφέρον το επόμενο στιχούργημά σου, με την ελπίδα ότι (αν είναι ερωτικού περιεχομένου) θα υπάρχει και κάποιος άλλος μέσα, εκτός από σένα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts