Nienna Posted February 7, 2007 Share Posted February 7, 2007 Μικρή-μεγάλη αλήθεια [μικρή-μεγάλη εγώ σου] Όλη η σοφία της Αλεξάνδρειας δε φτάνει να σβήσει, να σβήσει τ' ανθρώπινα. Κι ας τα μετρήσουμε όλα τ' αστέρια, βάλε-βγάλε, κι ύστερα πιο κοντά, και πιο κοντά, εδώ θά 'ναι τ' ανθρώπινα. "Κράτα μ' απ' το χέρι", αυτό θα μας φωνάζουν τ' ανθρώπινα. Αυτό, και θ' αρθρώνουν αιωνιότητες που δεν μπορούν ν' αγγίξουν. ~ [7-2-2007, Toulon, France - να, τώρα δηλαδή.] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Κλασικά στο υψηλό Αταλάντειο επίπεδο, ξεκινά με μια πολύ έξυπνη αναφορά (στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας) που κλέβει την παράσταση. Αν θέλω να το ψειρίσω, δε μου αρέσει η επανάληψη στα "ανθρώπινα" στο τέλος κάθε στροφής, που "γειώνει" ελαφρώς το ποιήμα, σπάζοντας τη μουσικότητά του, αν και μπορώ να καταλάβω το γιατί το έχεις επιλέξει αυτό, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα σύμβολα που χρησιμοποιείς (ειδικά στη δεύτερη στροφή που είναι εντελώς Αταλάντεια πατέντα) (Η κριτική είναι ανταπόδοση σε αυτή που έκανε η Nienna στο ποιήμα μου Sabbath) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts