Black Kaiser Posted March 2, 2007 Share Posted March 2, 2007 Όνομα Συγγραφέα: ΒKaiser Είδος: Φαντασία Βία; (Όχι στα συγκεκριμένα Κεφάλαια) Σεξ; (Όχι) Αριθμός Λέξεων:11.248 (39 σελίδες) Αυτοτελής; (Οχι.) (Κεφάλαιο 1-3) Σχόλια: Παραθέτω τα 3 πρώτα κεφάλαια της ιστορίας.Έχω άλλα έξι άτοματα οποία μπορώ να τα ποστάρω αργότερα.Επίσης, μια σύντομη περιγραφή της πλοκής μπορείτε να βρέιτε στο topic "Τι γράφετε τωρα ;" στην τέταρτη σελίδα. Διαβάζεται καλύτερα σε μορφή εκτύπωσης.Τέσπα, είναι η πρώτη μου προσπάθεια να γράψω κάτι μεγάλο ,γι'αυτό μην διστάσετε να κάνετε κριτική σε ότι σας κακοφαίνεται. (Έχω ένα προαίσθημα ότι θα βρείτε πολλά... ) Προσωπικά ,δεν είμαι ευχαριστημένος απο τους τίτλους των κεφάλαιων (αν έχετε προτάσεις ευχαρίστως να τις ακούσω)και απο τον πρόλογο του 1ου κεφαλαίου. Θα ήθελα επίσης να ακούσω απο εσάς αν οι διάλογοι σας φαίνονται ρεαλιστικοί αφού εγώ σαν συγγραφέας του κειμένου δεν μπορώ να κρίνω αντικειμενικά (τουλάχιστον όχι ακόμα). Κεφάλαια1_3.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deodonus Posted March 2, 2007 Share Posted March 2, 2007 Λοιπόν, μόλις το διάβασα. Καθ'ότι είναι αρκετά μεγάλο κείμενο, δεν θα κάτσω να το σχολιάσω παράγραφο-παράγραφο, αλλά θα σου προτείνω διάφορα γενικά πράγματα: Κατ'αρχάς, οι τίτλοι. Προδείδουν πολύ την συνέχεια: η κρουαζιέρα και η κατεγίδα. Αλλαξέ τους, για να υπάρχει πιο έντονο το στοιχείο της έκλπηξης. Για την στίξη: όλα τα κείμενα που έχω δει σε word, βάζουν το κόμμα πρώτα και μετά το κενό, ενώ εσύ κάνεις το ανάποδο: αντί για "λέξη, λέξη" γράφεις "λέξη ,λέξη". Σε μερικά σημεία μάλιστα αφίνεις δύο κενά εκατέρωθεν του κόμματος/τελείας. Επίσεις, λύπουν μερικά κόμματα εδώ και εκεί ενώ αλλού υπάρχουν χωρίς λόγο. Μία παρατήριση για το σημείο με την κατεγίδα: προτείνω όταν υπάρχει ένταση επί σκηνής, να αποφεύγεις τις πολλές περιγραφές και να χρησημοποιείς περισσότερα ρήματα. Έτσι το κείμενο "τρέχει" πιο γρήγορα. Υπάρχουν και κάνα-δυο λαθάκια διάσπαρτα, κάνα-δυο εκφράσεις όχι και τόσο καλές, αλλά δεν θα ασχοληθώ. Γενικά μου άρεσε πάρα πολύ σαν ιστορία, με κέρδισε. Την διάβασα με πολύ ενδιαφέρον, χωρίς να βαρεθώ ή να αισθανθώ ότι πλατιάζει. Παρ'όλο που το θέμα είναι λίγο αναμενόμενο (μία τυχαία κρουαζιέρα με δυό εχθρους και μία κοπέλα, που καταλίγει σε κατεγίδα και ναυάγιο), την δείνεις με έναν πολύ δροσερό και νεανικό τρόπο. Λάτρεψα τον Μπράιαν, αν και θα ήθελα καμιά περιγραφή παραπάνω. Μου άρεσε η ψυχολόγιση των χαρακτήρων. Ανυπομονώ για την συνέχεια! Αυτάαα... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Kaiser Posted March 4, 2007 Author Share Posted March 4, 2007 Ευχάριστω για το feedback.Θα κοιτάξω αυτά που μου υπέδειξες και θα κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις. Τα κόμματα δεν ήξερα ότι υπήρχε ένα στάνταρ, αφού μερικες φορές τα έβαζα πριν το κενό και κάποιες άλλες μετά (αυτά που έιναι στη μέση οφείλονται στη πλήρη στοίχηση του κειμένου.) Και για τους τίτλους των κεφαλαίων έχεις δίκιο.Χρειάζονται αλλαγή. διάβασα με πολύ ενδιαφέρον, χωρίς να βαρεθώ ή να αισθανθώ ότι πλατιάζει Αυτό είναι πολυ σημαντικό για μένα αφου είχα μια αίσθηση ότι τα πρώτα κεφάλαια ήταν βαρετά. Ευχαριστώ, πάντως. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Kaiser Posted March 7, 2007 Author Share Posted March 7, 2007 Παραθέτω και τα επόμενα δύο κεφάλαια (4-5) της ιστορίας. Αυτά θα τα βρείτα πιο ενδιαφέροντα απο τα άλλα πιστεύω. 4_5.doc Και πάλι κάθε σχόλιο και συμβουλή είναι καλοδεχούμενα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arachnida Posted March 7, 2007 Share Posted March 7, 2007 Καταρχήν συγχαρητήρια, το διήγημα φαίνεται ενδιαφέρον. Εκτύπωσα και διάβασα τα τρία πρώτα κεφάλαια και με χαρά θα συνεχίσω τα επόμενα. Το διήγημα το αντιλήφθηκα σαν "νεανικό", δηλαδή ότι απευθύνεται σε ηλικίες περίπου ίδιες με αυτές των πρωταγωνιστών. Αν μάντεψα σωστά, τότε η γραφή του είναι καλή και διαβάζεται πολύ ευχάριστα. Με ξένισαν μόνο κανα-δυο εκφράσεις, όπως τη στιγμή που το γιοτ πάλευε να ξεφύγει απ' την καταιγίδα "διά πυρός και σιδήρου". Επίσης η υπόθεση πως ο γιος του Διευθυντή του σχολείου, πάντα κληρώνεται στην φαινομενικά "αθώα" κλήρωση, μου φάνηκε τραβηγμένη απ' τα μαλλιά. Είναι δυνατόν να έχει γίνει ξανά και να μην τους είχαν πετάξει ντομάτες; (στην Ελλάδα θα είχαν κάνει τρεις εβδομάδες κατάληψη- τουλάχιστον) Μιας και ο Διευθυντής είναι ο χρηματοδότης, τι πιο φυσικό να στείλει τον γιο και την κόρη του μαζί με όσους κληρώνονταν; Δεν χρειάζεται να παίρνουν και τα παιδιά του μέρος στη κλήρωση. Οι χαρακτήρες των μαθητών είναι κάπως κλισέ, αλλά δεν με πειράζει αυτό, πάντα για αυτούς ήθελα να διαβάζω. Αν ήμουν στη θέση σου, τον κακό θα τον έκανα και αρχηγό της ομάδας του football και την κοπέλα του αρχηγό των cheer leader. Απλά για να εντείνω λίγο περισσότερο την ειρωνία. Και μόνο που ανέφερες πως οι τίτλοι των κεφαλαίων δεν είναι και πολύ καλοί, με επηρέασε για να μην τους βρω και πολύ καλούς. Ορίστε και μερικές χειρότερες προτάσεις: 1. Η κρουαζιέρα είναι μία λέξη με δέκα γράμματα 2. 700 milibars ( τέλος πάντων κάτι παρόμοιο που να δηλώνει την ένδειξη στο βαρόμετρο όταν ετοιμάζεται να ξεσπάσει καταιγίδα- και καλά ψαγμένος τίτλος) 3. Ταξιδευτής (από τις αγαπημένες μου λέξεις) Α! Και μία πρόταση της τελευταίας στιγμής: Όταν φορτώνουν τα εφόδια στον Ταξιδευτή, θα μπορούσαν να παίρνουν και ένα βιβλίο που βρήκαν κάπου πεταμένο. Τελείως άσχετο, όπως: Εγχειρίδιο χρήσης πλυντηρίου Miele ή Τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ή Πόλεμος και Ειρήνη ή Τα ψηλά βουνά. Μπορεί αργότερα να τους φανεί χρήσιμο με κάποιον απρόβλεπτο Μαγκάιβερ τρόπο. Γενικότερα καλή αρχή για το είδος του και μόλις διαβάσω τη συνέχεια και σχηματίσω γνώμη για την πλοκή θα επανέλθω. Φιλικά, Γιάννης Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Kaiser Posted March 9, 2007 Author Share Posted March 9, 2007 Καταρχήν συγχαρητήρια, το διήγημα φαίνεται ενδιαφέρον. Εκτύπωσα και διάβασα τα τρία πρώτα κεφάλαια και με χαρά θα συνεχίσω τα επόμενα. Το διήγημα το αντιλήφθηκα σαν "νεανικό", δηλαδή ότι απευθύνεται σε ηλικίες περίπου ίδιες με αυτές των πρωταγωνιστών. Αν μάντεψα σωστά, τότε η γραφή του είναι καλή και διαβάζεται πολύ ευχάριστα. Ναι, απευθύνεται κυρίως σε τέτοιες ηλικίες αλλά νομίζω ότι μπορεί να διαβαστεί και από μεγαλύτερους. Θα δεις μόλις διαβάσεις την συνέχεια όπου τα πράγματα θα γίνουν πιο σοβαρά. Επίσης η υπόθεση πως ο γιος του Διευθυντή του σχολείου, πάντα κληρώνεται στην φαινομενικά "αθώα" κλήρωση, μου φάνηκε τραβηγμένη απ' τα μαλλιά. Είναι δυνατόν να έχει γίνει ξανά και να μην τους είχαν πετάξει ντομάτες; (στην Ελλάδα θα είχαν κάνει τρεις εβδομάδες κατάληψη- τουλάχιστον)Μιας και ο Διευθυντής είναι ο χρηματοδότης, τι πιο φυσικό να στείλει τον γιο και την κόρη του μαζί με όσους κληρώνονταν; Δεν χρειάζεται να παίρνουν και τα παιδιά του μέρος στη κλήρωση Η κλήρωση μπορεί να φαίνεται δίκαια αλλά δεν είναι. Υπάρχει μια απλή κομπίνα. Θα αποκαλυφθεί αργότερα. Όσο για τις ντομάτες και τις καταλήψεις δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά είναι ιδιωτικό σχολείο. Δεν περνάνε μαγκιές εκεί ! Οι χαρακτήρες των μαθητών είναι κάπως κλισέ, αλλά δεν με πειράζει αυτό, πάντα για αυτούς ήθελα να διαβάζω. Αν ήμουν στη θέση σου, τον κακό θα τον έκανα και αρχηγό της ομάδας του football και την κοπέλα του αρχηγό των cheer leader. Απλά για να εντείνω λίγο περισσότερο την ειρωνία. Βασικά, στο μυαλό μου έχω ένα πιο “ευρωπαϊκό” πρότυπο σχολείου. Όσο, για την ιδέα με αρχηγούς ομάδας ποδοσφαίρου και τσιρλίντερ, δεν νομίζω πως θα ήταν και τόσο ωραίο. Είπαμε κάποιοι ήρωες είναι κλισέ (απαραίτητα, αφού δεν θα ήταν ενδιαφέρον αν διάβαζες για ήρεμους και πράους μαθητές που ζουν αρμονικά) αλλά μην το παρακάνουμε…! Και μόνο που ανέφερες πως οι τίτλοι των κεφαλαίων δεν είναι και πολύ καλοί, με επηρέασε για να μην τους βρω και πολύ καλούς. Ορίστε και μερικές χειρότερες προτάσεις: 1. Η κρουαζιέρα είναι μία λέξη με δέκα γράμματα 2. 700 milibars ( τέλος πάντων κάτι παρόμοιο που να δηλώνει την ένδειξη στο βαρόμετρο όταν ετοιμάζεται να ξεσπάσει καταιγίδα- και καλά ψαγμένος τίτλος) 3. Ταξιδευτής (από τις αγαπημένες μου λέξεις) Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Οι δύο τελευταίοι μου άρεσαν. Μου φαίνεται στο τέλος θα αποφασίσω για τα κεφάλαια. Τελος πάντων, σε ευχαριστώ που έκατσες και το δίαβασες καθώς και για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου. όπως τη στιγμή που το γιοτ πάλευε να ξεφύγει απ' την καταιγίδα "διά πυρός και σιδήρου". ..... Δεν πρέπει να γράφω τα βράδια, μου φαίνεται... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted April 11, 2007 Share Posted April 11, 2007 Διάβασα τα τρία πρώτα κεφάλαια. Πέρα από μικροπροβλήματα (πχ η λάθος μορφή της στίξης - πάει λέξη, κολλητά το σημείο στίξης, ένα κενό και μετά η επόμενη λέξη- κάτι κόμματα πουλείπουν και μικρές αστοχίες - πχ σε ένα σημείο λες "το φετεινό μουντιάλ φέτος") που λύνονται με μια απλή διόρθωση, η ιστορία έχει προοπτικές να βγει ένα αρκετά καλό εφηβικό μυθιστόρημα φαντασίας. Η γλώσσα είναι στρωτή, οι χαρακτήρες λίγο στερεοτυπικοί αλλά λογικά θα κάνουν τη δουλειά τους και η ιστορία προχωράει ομαλά (και δεν πρόσεξα κάποιο πρόβλημα με τους τίτλους). Θα σου έλεγα να το συνεχίσεις γιατί πας καλά (για τα δύο επόμενα κεφάλαια κριτική κάποια στιγμή αργότερα) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts