Jump to content

First

Rhapsody

Recommended Posts

First

you have to make it up to share it

turn it around

around

and down

throw away a bunch of commas

you once so much believed in

cover the roll of spring

with every kind of dirty smile

and add a tiny little spoon

of sugar

one complex way to survive

~

Ραψωδία is back from the dead (beware!)

Είναι όμορφο... Όλες οι συγχρονίλες που γεννήθηκαν μέσα σ' αυτούς τους δυο-τρεις μήνες όμορφες είναι...

Καταφύγαμε σε αυτές, ήταν/είναι ειλικρινείς, όλες τους. Μ' αρέσουν, αλλά πάνω απ' όλα εύχομαι η στίξη να επιστρέψει, και η πίστη μαζί της [η όποια, μην τα ξαναλέμε] – και όχι για geekικους λόγους, αυτή τη φορά. [Η έλλειψή της είναι συνειδητότατη, η geekιά ικανοποιείται με τη συνειδητότητά της.] Να επιστρέψει. Κάποτε να μη χρειάζονται οι τοίχοι, τα τείχη... Χμμ. Μη με κατηγορήσεις πως ευχήθηκα να υποβαθμιστεί η τέχνη σου για να αναβαθμιστεί η ζωή σου, ακόμα και αν αυτό έκανα. :tongue:

Είμαι βέβαιη πως κάπως συμβιβάζονται όλα αυτά, χωρίς να βαραίνει αβάσταχτα ο συμβιβασμός. Θα βρεθεί η άκρη. Προσπαθώ να ξαναονειρευτώ, δηλαδή. Τρομάρα μου.

Edited by Nienna

Χμ, εγώ το βλέπω πιο θετικά. Βλέπω τι θα μου μείνει απ όλα αυτά. Κι αν μου μείνουν και διαφορετικές προσεγγίσεις στη στίξη, that's fine with me. Δε νομίζω να πάψω να χρησιμοποιώ τη στίξη, αλλά μπορώ να γράφω κι έτσι όταν το νοιώθω. Ίσως συχνότερα από παλιά (μάλλον κατάλαβα ότι πάει με το χαρακτήρα μου :bleh:). Οπότε δεν υπάρχει κάποιος λόγος συμβιβασμού.

(άσχετο λίγο αλλά σου θυμίζω το JF που ήταν κάπως έτσι και πάλι δεν είχε μισό σημείο. Σκληρό μεν αλλά "να ξαναζείς" όχι να πεθάνουμε κι όλας :bleh:. Το τι δηλώνει κάθε φορά είναι τόσο σχετικό όσο και το λεκτικό περιεχόμενο.)

Μμμ, η αναφορά στη στίξη ήταν καθαρά μεταφορική, ερμινοπρούπρουκο. Αλλοιώς θα σου έλεγα να βάλεις στίξη, και τι στίξη να βάλεις, από πάνω. :tongue:

Γκρρρρ πες μου πως ακόμα θα το προτιμούσες με στίξη....! :bleh: :death: :bangin:

Edited by Rhapsody

Μα είπαμε, όχι. Τι, δεν εκπέμπεις/δέχεσαι στα μήκη κύμματος του πλανήτη μoυ σήμερα; :tongue:

Είπα, το να σου ξανάρθει η στίξη είναι μεταφορικό. Μεταφορικόοοο. Εκτελούνται μεταφοραί "Ο Μπάμπης".

Εννοώ να σού 'ρθει η άνοιξη, μεταφορικά κι αυτή. :tongue:

Να σου μεταφερθεί μια άνοιξη μέσα σου. Να ανοίξεις. Να ανθίσεις. Να σού 'ρθει ο κόσμος, αλλά όχι έτσι όπως σού 'ρθε αυτή τη φορά, αλλοιώς.

Μα όχι, όχι, με παρεξηγείς :D

Κατάλαβα πολύ καλά απ την αρχή τι θες να πεις, το ερώτημα ήταν μόνο αν θα εκτιμούσες περισσότερο ένα ποίημα με στίξη :bleh:

Όχι, θα το εκτιμούσα σαφώς λιγότερο με στίξη. Αφού είναι αυτοαναφορικό και λέει για τις κόμμες. Αν είχε στίξη θα ήταν μέγα συμπαντικό λάθος. :tongue:

Χμ, πολύ φρέσκο ύφος, πολύ διαφορετικό από τις παλαιότερες δομές που είχες τόσο πολύ εφαρμόσει. :) One wonders...

Αν δεν μιλάει για την άθλια στίξη που έχουμε στις ιστορίες μας, εγώ είμαι πετινός!

Να μιλάς για τον εαυτό σου: εγώ στη διορθώνω συνέχεια! :p

Ειλικρινά, όμως, πιστεύω ότι είναι το καλύτερο σου σε αυτό το ύφος.

P.S.: Sorry για το spam. :(

*(...καταδικάζει τον Rasp για spam και συνεχίζει)*

[spam]"Ζήτω οι geeks της στίξης!"[/spam]

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Όντως άλλαξα λίγο γραφή, ή και περισσότερο, αν και νομίζω πως τελικά θα βγει ένα μείγμα, ή κάτι-άλλο-τελοσπάντων.

• 4 weeks later...

Είναι όμορφο γιατί λεει κάτι καλό που έχει σημασία ενώ ταυτόχρονα είναι εύπεπτο και ελαφρύ, δηλαδή δεν κουράζει τον αναγνώστη, αμέ!

Λοιπόν ωραίο το καινούριο στιλ μπορώ να πω... :)