Gaara-kun Posted April 10, 2007 Share Posted April 10, 2007 Όνομα Συγγραφέα:Λιαπής Δημοσθένης Είδος: Φαντασία Βία; Ναί αλλά όχι too much Σεξ;Μάλλον όχι...Δεν ξέρω ακόμη Αριθμός Λέξεων: Αυτοτελής;Όχι Σχόλια: Καλύτερο από το προηγούμενο,αλλά όχι καλό!!!!! Ταξίδι_Στα_Μαγικά_Βασίλεια.doc Ταξίδι_Στα_Μαγικά_Βασίλεια.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arachnida Posted April 11, 2007 Share Posted April 11, 2007 Ο τίτλος είναι εντυπωσιακά εμπνευσμένος. Μόλις το κατέβασα και θα επανέλθω μέχρι το τέλος της εβδομάδας με τις εντυπώσεις μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaara-kun Posted April 11, 2007 Author Share Posted April 11, 2007 ευχαριστώ,αλλά ο τίτλος μάλλον θα αλλάξει.....ναι μεν τεριάζει πολύ στην υπόθεση της ιστορίας αλλά θέλω να βρώ κάτι πιο πιασάρικο.... ελπίζω να καταλαβένεις.. *οι εντυπώσεις σου δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν να δημιουργηθούν μιας και το απόσπασμα είναι πολύ μικρό....αλλά ευχαριστώ που έδειξες ενδιαφέρον.. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΙΠΩΣΕΙΣ ΟΤΥΣ ΕΤΣΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!!PLEASEEEEEEEEEE... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted April 13, 2007 Share Posted April 13, 2007 Gaara-kun, καλωσόρισες καταρχάς Το κείμενο είναι κακό ενώ έχεις στα χέρια σου μια ιστορία που είναι ενδιαφέρουσα κι άρα οφείλεις να μας τη διηγηθείς σωστά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα κάτσεις να τη δουλέψεις ;) Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να σου πω για να σε βοηθήσω με κάποιο τρόπο. Για να μπορέσω να σου πω κάτι θα ήθελα καταρχάς να ξέρω αν είναι η πρώτη σου δουλειά (ώστε αν θες να σου πω δυο πράγματα που ανακάλυψα κι εγώ γράφοντας ουσιαστικά, όπως το πως κάνεις ένα διάγραμμα μέχρι να μπορείς να το βλέπεις μπροστά σου χωρίς να χρειάζεται να το γράψεις, να κάνεις ερωτήσεις για να στήσεις την πλοκή σου κτλ) ή έχεις γράψει κι άλλα πράγματα κι απλά αυτό είναι αδούλευτο ακόμα, και θέλεις τη γνώμη μας για να το φτιάξεις. Πάντως, το να βρεις ένα πιασάρικο τίτλο είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί στην προκειμένη. Μια χαρά είναι ο τίτλος σου. Πες μου, αν θέλεις, δυο πράγματα γιαυτό που έχεις γράψει (τι ήθελες από αυτό, αν είναι το πρώτο σου κτλ) και θα σου πω περισσότερα μετά. Και σε καμία περίπτωση μην απογοητευτείς από αυτά που σου λέω! Δουλειά θες, όχι παραίτηση! Και είσαι στο σωστό μέρος για να την κουβεντιάσουμε Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arachnida Posted April 13, 2007 Share Posted April 13, 2007 Εγώ το εξέλαβα σαν να είναι ο σκελετός της ιστορίας που θέλεις να φτιάξεις, μερικές σκέψεις πάνω σε μία ευρύτερη θεματική ενότητα. Άρα δεν μπορώ να εκφράσω ακριβως γνώμη για τον τρόπο γραφής σου- υποθέτω πως δεν σκοπεύεις να συμπεριλάβεις στην κανονική ιστορία σου εκφράσεις σαν αυτή με το κρανίο. Από εσένα εξαρτάται να μεταφέρεις την ιστορία με όμορφο τρόπο από το μυαλό σου στό χαρτί ή μάλλον στην οθόνη του υπολογιστή. Αν παραθέσεις ένα κομμάτι από κάτι που έχεις γράψει, είμαι σίγουρος πως θα υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι που θα σε βοηθήσουν με παρατηρήσεις. Το άλλο κείμενο που έχεις ανεβάσει ήταν σε greeklish κι έτσι δεν πιστεύω ότι κάποιος θα το κρίνει. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaara-kun Posted April 13, 2007 Author Share Posted April 13, 2007 φίλη Nienor,καλως σας βρηκα.. σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια...τα χρειαζόμουν... λοιπόν,το κομμάτι που ανέβασα δεν είναι η κανονική ιστορία.είναι,όπως γράφω και στην αρχή του αποσπάσματος,το background history,δλδ το τι συνέβει πριν την αρχή του βιβλίου..κάτι σαν το Silmarilion του Tolkien ουσιαστηκά είναι η πρώτη σοβαρή ιδέα που ανέπτυξα....(βασικά είναι η δέυτερη,την πρώτη θα την ανεβάσω σε λίγο καιρό γιατί δεν βρίσκετε στα χέρια μου απο βλακεία μου......) αλλά ποτέ μα ποτέ δεν προσπάθησα να γράψω βιβλίο....οπότε καλά κάνετε και θέλετε να με βοηθήσετε γιατί αλλιώς θα παραμείνει τόσο έσχος όσο το είδατε επίσης θέλω να τονίσω ότι αυτο που διαβάσατε φυσικά και δεν είναι κομμάτι απο βιβλίο...ήθελα απλά να σας δώσω μια ιδέα περι τινος πρόκειτε αν και δύσκολο μου φένετε αφού δεν έχω πολύ καλό γραπτό λόγο.. γενικά,ποτέ στην ζωή μου δεν διάβαζα βιβλία εξωσχολικά εκτός από το harry potter και το "Η γέφυρα του χρόνου"(δεν θυμάμαι συγγραφέα...)... ναι,ναι ξέρω....θα είναι δύσκολο να γράψω ο δικό μου βιβλίο με αυτά τα δεδομένα... άσχετο:αν δεν σας πειράζει θα ήθελα να postarw την γενική περίληψη(μάλλον σε κομμάτια) για να μου πίτε την ιδέα σας για το story... και για αλλη μια φορά ευχαριστώ για τα replies!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaara-kun Posted April 13, 2007 Author Share Posted April 13, 2007 hmmmm... ξέχασα να σας πώ ότι στην αρχή προόριζα και αυτήν και την άλλη ιστορία(η άλλη είναι πιο dark και αφορά την δημιουργία και την ζωή του πρώτου βρικόλακα)για ζωγραγφιές..εννοώ manga.έχω ένα κόλλημα τελευτέα(εδώ και 1 χρόνο περίπου) με τα anime και τα manga και ήθέλα να κάνω μια ιστορία μου manga:P γιαυτό και είναι τόσο πρώχηρα φτιαγμένη και όχι καλοδουλεμένη όπως ένα βιβλίο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Kaiser Posted April 14, 2007 Share Posted April 14, 2007 Φίλε Gaara-kun καλώς όρησες ! (χμμ...αν και εγώ είμαι επίσης καινούριος εδώ.) Όπως είπε και ένα παιδί πιο πάνω, το κείμενο που παρέθεσες είναι ο σκελετός της ιστορίας που σκοπεύεις να γράψεις. Επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια ουσιαστικά σχόλια. Παρόλα αυτά η πλοκή φαίνεται να είναι αρκετά καλή αν και θα προτιμούσα να μας έιχε δώσει λιγότερες πληροφορίες (αυτό με την ταυτότητα του μάγου έιναι σοβαρό spoiler !) Το σίγουρο έιναι πως δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις τις λέξεις/εκφράσεις/ύφος (σε μερικά σημεία και η γραμματική σου) του συγκεκριμένου κειμένου στην ιστορία σου. Αυτό που θέλουμε (φαντάζομαι οι άλλοι συμφωνούν) είναι να μας παραθέσεις ένα κομμάτι του κειμένου. Το πρώτο κεφάλαιο π.χ ή ένα απο τα επόμενα (το πρώτο είναι προτιμότερο). Εκεί θα μπορέσουν τα υπόλοιπα παιδιά να σε βοηθήσουν ουσιαστικά. Χούρει ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaara-kun Posted April 14, 2007 Author Share Posted April 14, 2007 Χούρει ???? υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα στο να εκθέσω το πρώτο κεφάλαιο....διότι δεν υπάρχει καν!!!! όπως είπα και παραπάνω,σκόπευα να το κάνω manga με κάτι παιδιά που γνώρισα στο internet(άσχετο το ότι είναι η μια από jamaica και ο άλλος από egypt:P).... θα μου είναι δύσκολο να γράψω ακόμη και το πρώτο κεφάλαιο αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω όσο πιο γρήγορα μπορώ.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaara-kun Posted May 16, 2007 Author Share Posted May 16, 2007 και πάλι εδώ μετά από καιρό!!! και είμαι λίγο απελπισμένος γιατί δεν μπορώ να γράψω την ιστορία γιαυτό παρακαλώ όποιος είναι διατεθιμένοσ να του δώσω το story σε περίληψη και να το κάνει μόνος του ή και με παρέα,να μου το πει!! περιμένω replies!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 Γιατί δεν μπορείς να γράψεις την ιστορία?? Αν εξηγήσεις τι σε εμποδίζει είμαι σίγουρος πως αρκετοί θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε. Αλλά τη δική σου ιστορία, πρέπει να τη γράψεις ο ίδιος, έστω κι αν σε δυσκολεύει. Οπότε μη διαστάσεις να ζητήσεις βοήθεια. Γι'αυτό είμαστε εδώ! Όχι πως είμαστε και ειδικοί, αλλά σίγουρα κάτι χρήσιμο μπορούμε να σου πούμε! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaara-kun Posted May 16, 2007 Author Share Posted May 16, 2007 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου... αλλά εκτός του οτι είμαι ακόμι 17+ και εκτός του οτι ο γραπτός μου λόγος είναι αίσχος έχω ένα μεγάλο πρόβλημα και με τους διαλόγους(οχι οτι είναι το μόνο όπως καταλάβατε). σε γενικές γραμμές αυτά!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 (edited) Mισό! Μισό! Κατ'αρχήν: To οτι είσαι 17 δεν έχει καμμια σημασία. Μπορεί κάποιος να γράψει καλό κείμενο στα 14, και κακό στα 30. Η ηλικία παίζει ρόλο στην εμπειρία, όχι όμως υποχρεωτικά στη γραφή ή στο "να έχεις να πεις κάτι". Όσο αληθινό είναι αυτό που βιώνεις (ή φαντάζεσαι) στα 17 και μπορείς να το μεταφέρεις στο χαρτί, άλλο τόσο είναι και στα 50. Ο γραπτός σου λόγος από το μικρό κείμενο που είδα, δεν είναι τόσο αίσχος όσο νομίζεις (έχω δει ΠΟΛΥ χειρότερο λόγο). Είναι άτεχνος μεν (όπως και ο δικός μου συχνά, και είμαι 44) αλλά είναι αρκετά περιγραφικός, και έχει μια κάποια "παραμυθένια" αίσθηση, σαν να διηγήσαι ένα παραμύθι δηλαδή φωναχτά. Οι διάλογοι είναι κάτι δευτερεύον, από την άποψη πως γεννιούνται μέσα από την ιστορία και τους χαρακτήρες. Δεν γεννούν οι διάλογοι τους χαρακτήρες και την ιστορία (όχι πως δεν είναι κάτι πολύ χρήσιμο για το ίδιο το characterization βέβαια). Θα σου πρότεινα τα εξής. Διάβασε κι άλλα βιβλία φαντασίας και όχι μόνο. Βιβλία που να σ'αρέσουν δηλαδή. Παίξε όσο θέλεις, φτιάχνοντας στοιχεία για τον κόσμο σου και τους χαρακτήρες. Δέστο σαν παιχνίδι. Φτιάξε μικρούς χάρτες με τοποθεσίες, βρες τα ονόματα των χαρακτήρων σου, τα χαρακτηριστικά του σώματός του και ό,τι άλλο στοιχείο μπορείς να φανταστείς. Μετά, φαντάσου το σκελετό μιας ιστορίας που θέλεις να πεις (ή και πιο πριν, όποτε σου έρθει) με αρχή, μέση και τέλος. Γράψε ένα μικρό σκελετό, όπως περίπου το κείμενο που πόσταρες. Μην γράψεις άπειρες λεπτομέρειες τις οποίες να νιώθεις "υποχρεωμένος" να ακολουθήσεις, γιατί συχνά η ίδια η διαδικασία της συγγραφής μπορεί να σε πάει σε δρόμους πιο ενδιαφέροντες από τον σκελετό που έχεις κάνει. Επαναλαμβάνω να τα δεις αυτά σαν παιχνίδι μάλλον, παρά σαν "homework". Γράψε δηλαδή ό,τι και όπως σου έρχεται πιο άνετα, χωρίς να προσπαθείς ούτε να αντιγράψεις κάτι, ούτε βέβαια να νιώθεις πως σκαρφαλώνεις σε ένα βουνό. Γράψε ειλικρινά και χαλαρά, χωρίς υποχρεωτικά να έχεις στο νου σου το τέλος και το αποκορύφωμα της προσπάθειάς σου και χωρίς να την κρίνεις εκ των προτέρων. Αλλά γράψε!!! Όσο μπορείς! Μπορείς όσα γράφεις και φαντάζεσαι να τα ποστάρεις, στο φόρουμ της Συγγραφής, και να τα συζητάς με άλλους, να τα διορθώνεις όπου χρειάζεται κλπ. Κοινώς να κάνεις τη λεγόμενη "κοσμοπλασία" (world building). Και γράψε! Eλπίζω να βοήθησα λίγο. Edited May 17, 2007 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 16, 2007 Share Posted May 16, 2007 Εδώ θα συμφωνήσω με το dain. Στην αρχή όλοι δυσκολευτήκαμε λίγο ή κομπλάραμε ή οτιδήποτε. Κι εγώ στα 17 τα ίδια έλεγα, αλλά τελικά όταν έπιασα πληκτρολόγιο και άρχισα να γράφω όλα αυτά έφυγαν από πάνω μου. Απλά όρεξη θέλει και όλα τα άλλα γίνονται. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaara-kun Posted May 17, 2007 Author Share Posted May 17, 2007 και πάλι συμφωνώ μαζί σας αλλά με το ότι είμαι 17 εννοώ ότι δεν έχω διαβάσει πολλά βιβλία.επίσης το ότι εχω μεγαλώσει σε πολύ μικρή πόλι με κάνει λίγο "χωριάτη", μιας και το λεξιλόγιο που χρησημοποιήτε εδώ δεν είναι και το καλύτερο.θέλω να πω ότι ακόμι και στο σχολείο οι καθηγητές μιλανε βλάχικα και το μόνο που τους νοιάζει είναι να τελιώσει το μάθημα!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 Ίσως θα έπρεπε να ακούσεις πως μιλάνε στους δρόμους της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων. :tongue: Όπως και να έχει, το θέμα είναι πως αν θέλεις να γράψεις μια ιστορία, πρέπει απλά να γράψεις, χωρίς να σε απασχολούν τέτοια πράγματα. Το γεγονός πως έχει γεννηθεί σε μικρή πόλη, μπορεί μάλιστα να αποδειχτεί "κρυφή δύναμη" στο γράψιμό σου, όπως λένε οι Ιάπωνες. Αυτό που μας φαίνεται σαν εμπόδιο ανυπέρβλητο, μπορεί πράγματι να κρύβει κάτι εξαιρετικά χρήσιμο. Όμως αν δεν γράψεις, δε θα μάθεις ποτέ τι μπορείς να κάνεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihilio Posted May 17, 2007 Share Posted May 17, 2007 και πάλι συμφωνώ μαζί σας αλλά με το ότι είμαι 17 εννοώ ότι δεν έχω διαβάσει πολλά βιβλία.επίσης το ότι εχω μεγαλώσει σε πολύ μικρή πόλι με κάνει λίγο "χωριάτη", μιας και το λεξιλόγιο που χρησημοποιήτε εδώ δεν είναι και το καλύτερο.θέλω να πω ότι ακόμι και στο σχολείο οι καθηγητές μιλανε βλάχικα και το μόνο που τους νοιάζει είναι να τελιώσει το μάθημα!! Μεγάλωσα σε χωριό. Όχι σε μικρή πόλη, σε χωριό. Δε λέει τίποτα αυτό. Αν δε δοκιμάσεις ποτέ δε θα ξέρεις αν μπορείς να τα καταφέρεις ή όχι. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaara-kun Posted May 17, 2007 Author Share Posted May 17, 2007 thanx for these comments!! θα προσπαθήσω αλλά θα είναι πολύ δύσκολο.θα δούμε,μπορεί να είμαι μια κρυφή δύναμη.....buahahahahahah!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oberon Posted May 18, 2007 Share Posted May 18, 2007 (edited) Δεν είπα οτι μπορεί να είσαι κρυφή δύναμη, είπα οτι μερικά πράγματα που τα θεωρείς μείον ή εμπόδια στο γράψιμό σου, μπορεί να αποδειχτούν κρυφές δυνάμεις, κρυφά πλεονεκτήματα, αν τα αντιμετωπίσεις με τη σωστή λογική και τα καλλιεργήσεις σωστά. :tongue: Edited May 18, 2007 by Dain Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaara-kun Posted May 22, 2007 Author Share Posted May 22, 2007 anyway!!! θα προσπαθήσω..αλλά μάλλον θα έχουμε προβλήματα.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naroualis Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 Τέλεια κείμενα δεν υπάρχουν εδω μέσα! Ούτε κι όσα έχουν ήδη εκδοθεί είναι τέλεια. Μαζευόμαστε στη βιβλιοθήκη μας για να πούμε ο ένας στον άλλο τι προβλήματα έχει το κάθε κείμενο. Δώστου μια! Πού ξέρεις, μπορεί να βρεις κι εσυ πράγματα που δεν περίμενες ότι τα είχες μέσα σου. Και για να σου πω και τη δική μου εμπειρία, είχα πάντα χαμηλούς βαθμούς στην έκθεση, αλλά αυτό δε με σταμάτησε. Γενικά προσπάθησε να εκμεταλλευτείς ο ίδιος την ιδέα σου. Έχε αυτοπεποίθηση και σκέψου το λίγο σα μια πρόκληση. "Λες να καταφέρω να τη βάλω στο χαρτί;" Μόνο καλό θα σου κάνει μια τέτοια προσπάθεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts