cynical drone Posted April 19, 2007 Share Posted April 19, 2007 Μην κοιτάς πάνω Από κάτω θα έρθει Θα ανοίξει η γη και όχι ο ουρανός Βρες έναν τρόπο να πετάξεις Πως; Άφησε την πραγματικότητα Αυτήν τη γωνία των τρελών και των τυφλών Το ανεπιθύμητο παιδί της ευδαιμονίας Το όνειρο θα σε βοηθήσει Ευχήσου μόνο να μην ξυπνήσεις Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Κατ' αρχήν, δεν μου αρέσει το double spacing [με ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα], αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα και δεν έχει να κάνει με το περιεχόμενο του ποιήματος [αν και η ποίηση είναι μια τέχνη (ή μάλλον, μια από τις τέχνες) στην οποία περιεχόμενο και μορφή είναι δεμένα άρρηκτα]. Τέλος πάντων, ουσιαστικά έχει να κάνει με το ποίημα η παρουσίασή του, ανεξαρτήτως του τι λέω παραπάνω εκεί στο... disclaimer, και όσο κι αν θέλω να την αγνοήσω συνειδητά, ποιος ξέρει, μπορεί και να επηρεάσει την κρίση μου, προειδοποιώ. :tongue: Οι τρεις πρώτοι στίχοι είναι δυνατοί, με βρίσκουν συμφωνότατη [:tongue:] και μπράβο σου. Ο ορισμός της πραγματικότητας ως το ανεπιθύμητο παιδί της ευδαιμονίας μου γαργάλησε πολύ ευχάριστα το μυαλό. Το υπόλοιπο ποίημα δεν μου αρέσει διότι αποτελείται από εκφράσεις τις οποίες έχω ξανασυναντήσει πολλές-πολλές, πάρα πολλές φορές σε κείμενα, και δεν φαίνεται να έχει γίνει αυτό επίτηδες, δε φαίνεται να είναι εσκεμμένη αναφορά σε κάποιο στυλ/αρχετυπικό πράγμα/να είναι in genre [όποιο και να είναι αυτό το genre]. Είναι κάπως κλισεδιάρικες, δηλαδή [όχι, δεν θέλω να σε θάψω, τα πράγματα που μου άρεσαν στο ποίημα, αυτά που ανέφερα πιο πάνω, μου άρεσαν πραγματικά πολύ], και είναι σαν να μην αφήνουν τον αναγνώστη να πάρει στα σοβαρά το ποίημα. Είναι σαν να ακυρώνουν το νόημα αντί να το μεταδίδουν. Πάντως οι τρεις πρώτοι στίχοι και ο ορισμός της πραγματικότητας [ή και πραγματικόπιττας :tongue:] δεν πρέπει να πάνε χαμένοι. Δεν πρέπει, με τίποτε. Είναι όμορφοι, πολύ, και γεμάτοι. Αυτά από μένα, ελπίζω να μην είναι ιδιαίτερα μπερδεμένα και να σε βοηθήσουν, δεν έχω σκοπό να εξοργίζω με τις κριτικές μου, μόνο να βοηθώ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cynical drone Posted April 25, 2007 Author Share Posted April 25, 2007 Αρχικά να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που διέθεσες και για τα σχόλια σου.Έχεις δίκιο για το double spacing.Πραγματικά χαλάει την εικόνα του ποιήματος.Απλώς είναι από τα πρώτα ποιήματα που πέρασα στον υπολογιστή και τα έγραψα κάπως επιπόλαια.Όσο για το περιεχόμενο,πράγματι αναδίδει κάτι.....ας το πούμε κοινότοπο.Το θέμα είναι ότι το έγραψα κατευθείαν όπως ακριβώς το είχα προσχεδιάσει στο μυαλό μου. Ευχαριστώ πάντως και σε διαβεβαιώ ότι η κριτική σου με βοήθησε ιδιαίτερα.Γι' αυτόν τον λόγο θα το εκτιμούσα πολύ αν κατέθετες τα σχόλια σου και για τα υπόλοιπα ποιήματα που έχω ποστάρει Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienna Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Παρακαλώ. Εν καιρώ. Σιγά-σιγά. Θα τα σχολιάσω όλα. Μπορείς να σχολιάσεις κι εσύ δικά μου, αν θέλεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts